Радио Севтополис - radiosevtopolis.com

КАЗАНЛЪК

Нов младши прокурор встъпи в длъжност в Районна прокуратура - Казанлък

В Районна прокуратура-Казанлък се проведе тържествена церемония по встъпване в длъжност на младши прокурор Венета Николова, назначена с решение на Висшия съдебен съвет след участие в конкурс за първоначално назначаване.

продължава>

 

Община Казанлък получи финансиране за проекта „Изграждане на социални жилища“

На 30 юни 2020 г. бе подписан Административният Договор за проект „Изграждане на социални жилища“. Инфраструктурният проект предвижда ново строителство на общо 10 броя социални жилища за социално слаби хора.

продължава>

 

Удължаване на срока за услугата „Топъл обяд

До 24 юли 2020 г. e удължен срокът за предоставяне на услугата „топъл обяд“ по проект „Целево подпомагане с топъл обяд в община Казанлък“.

продължава>

 

Честити 55 години на Професионалната гимназия по лека промишленост и туризъм

Юбилея на Професионалната гимназия по лека промишленост и туризъм честити Кметът на Община Казанлък: „Вашата гимназия е тръгнала надалече и хоризонтите се огромни.“, отбеляза Галина Стоянова в приветствието си.

продължава>

 

Българите са на второ място в света по незапознатост със спецификата на фалшивите новини

Българите са на второ място в света по незапознатост със спецификата на фалшивите новини. Това показва едно проучване на "Галъп Инернешънъл" 

продължава>

 

Община Казанлък изгради безжична /Wi–Fi/ мрежа за безплатен достъп до Интернет на обществени места на открито и закрито на територията на общината

Новата придобивка във виртуалното пространсто предоставя на жителите и гостите на общината безплатен достъп до Wi-Fi на висока скорост в различни зони.

продължава>

 

По досъдебно производство на Районна прокуратура – Стара Загора съдът задържа 33-годишен мъж, издирван за грабеж с Европейска заповед за арест

По искане на Районна прокуратура - Стара Загора съдът определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо М.И., на 33 г., привлечен като обвиняем по досъдебно производство за това, че на 18.10.2019 г., в гр. Стара Загора, отнел чужди движили вещи – сумата от 120 лева и лични документи, от в [ … ]

продължава>

 

Кметове обсъждат с екипа на мррб подготовката за новия програмен период

Заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Деница Николова, кметове и представители на администрацията на 10-те големи  градски общини участват в работата на днешното съвместно заседание на УС и КС на НСОРБ.

продължава>

 

54 одобрени ваучера за новородени деца за полугодието

54 млади семейства с новородено дете в община Казанлък са одобрени за получаването на ваучери за закупуване на памперси и детски храни в размер на 500 лева за първата половина на годината.

продължава>

 

По обвинителни актове и споразумения на Районна прокуратура-Казанлък са осъдени 6 лица

По обвинителни актове и споразумения на Районна прокуратура-Казанлък са осъдени 6 лица за нарушаване на карантина по време на извънредното положение и извънредната епидемична обстановка

продължава>

 

Временно затваряне на пътни участъци около надлез „Катекс“

Поради възникване на опасност за сигурността на движението, във връзка с основен ремонт на надлез „Катекс“

продължава>

 

Промени в движението по улици в ж.к.“Изток“ от утре

От утре се въвежда временна организация и безопасност на движението на кръстовището образувано от улиците „Капитан Петко Войвода“, „Олимпиада“ и „Толиати“. От 08,30ч. сутринта в четвъртък участъкът ще бъде затворен за движение, спиране  и паркиране на пътни превозни средства.

продължава>

 

Затваряне на участък от ул.„Шипченска епопея“ утре

В съботната сутрин за час участък от ул.„Шипченска епопея“ - от  ул.„Шейновска“ до ул.„Генерал Гурко“ ще бъде затворен за движение, спиране и паркиране на пътни превозни средства.

продължава>

 

Права за Празник / Фестивал на розата има единствено община Казанлък

Те са чудесна традиция, която не може да бъде опорочавана

Във връзка с публикации, опетняващи репутацията на oбщина Казанлък и институцията на Кмет на Община и компрометиращи най-значимото събитие за годината в региона – Празника на Розата, уведомяваме гражданите на община Казанлък, че съгласно вле [ … ]

продължава>

 

Светофарът до Лидл временно няма да работи

Поради възникнал технически проблем светофарът на кръстовището на булевардите "Княз Александър Батенберг" и "Никола Петков" временно няма да работи

продължава>

 

Електронният прием в детските ясли ще започне на 6 август

Отлагането се налага заради противоепидемичните мерки

Eлектронният прием на деца в яслите ще започне на 6 август 2020 г., вместо на 15 юни, както предварително бе обявено. Към момента, при задължителното прилагане на мерки в извънредната епидемична обстановка в страната и препоръчителен брой до [ … ]

продължава>

 

Преминаването под надлез „Катекс“ временно е забранено

Във връзка с гарантиране безопасността на движението около надлез „Катекс“ за времето на ремонта на пътното съоръжение се забранява преминаването по улица „Софроний Врачански“. Затворен за движение на хора и МПС ще бъде участъкът от ул.„Тонзос“ до ул.„Христо Ботев“ в гр. Казанлък.

продължава>

 

Премахване на опасно дърво в парк „Розариум“

Община Казанлък предприема действия по обезопасяване на опасен кедър в парк „Розариум“.

продължава>

 

Празникът на розата усмихна казанлъчани

„От тук – от там“ премина царското шествие на Царица Роза 2020 с обиколка на целия град и направи празника достъпен за всеки дом.

продължава>

 

72 000 рози – в една за празника на Казанлък

Община Казанлък поздрави жителите за Празника на града с пищно цветно пано от 72 000 розови цвята, обединени в една красива роза – символ на единството на всички жители на общината в една общност, която тачи и празнува своите традиции и във време на пандемия.

продължава>

 

Днес Казанлък празнува

Казанлък отбелязва днес Празника на Града, част от Празници на розата 2020. Под мотото „Погледни през балкона и празнувай“ тази сутрин пред Община Казанлък бяха издигнати националният трибагреник и знамето на Казанлък.

продължава>

 

Поздрав от кмета за децата

Скъпи деца,

Днес някои от Вас ще се завърнат в детските ясли и градини. Други предпазливо ще останат при своите близки у дома. Но нека всички да сте здрави и щастливи!

продължава>

 

Ще продължим да следим за честността на вота за Царица Роза 2020

Опитите за фалшиви новини ще бъдат предавани в съда

„През изминалата вечер имахме нерегламентирано отразяване на гласове чрез скриптове.“, съобщи по време на видео среща със журито на конкурса създателят на сайта за гласуване за Царица Роза 2020  queenrose.eu Станислав Иванов. „Със журито взех [ … ]

продължава>

 

Искането за промяна на ОУП на Казанлък ще се разгледа публично по предложение на арх. Емил Недялков

Инвестиционните намерения минават през индивидуални изслушвания

На следващото заседание на Общинския съвет в Казанлък всеки един заявител на инвестиционно намерение, заедно със съответния проектант, ще трябва да представи визията си за обекта, който възнамерява да построи, като разясни пред местните [ … ]

продължава>

 

Казанлък избра Мария Петрова за Царица Роза 2020

Първата виртуално избрана Царица Роза 2020 е абитуриентката Мария Петрова с 3 577 потвърдени гласа. Днес тя бе официално представена пред медиите на церемония в уникалния Музей на розата. Така в историята на най-стария конкурс за красота Мария ще бъде вписана като 52-та носителка на престижната титл [ … ]

продължава>

 

www.jazzfestkz.eu

СЛУШАЙТЕ НИ!

Времето

US TOP 20

Музикалната класация

в ефира на Радио Севтополис

събота и неделя от 16:00
вторник от 17:00

Работа:


Времето

Банер


Слушайте ни и през web:

http://tunein.com/

за вашето мобилно устройство, като изтеглите tunein от


И от тук можете да ни слушате: