Радио Севтополис - radiosevtopolis.com

Най-тежката мярка за неотклонение „Задържане под стража“ за 70-годишна жена, умишлено умъртвила съпруга си

Е-мейл Печат

Окръжен съд – Стара Загора взе най-тежката мярка за неотклонение „Задържане под стража“ спрямо 70-годишната А. М., на която е повдигнато обвинение за това, че на 27.11.2021 г. в гр.Николаево, област Стара Загора, умишлено е умъртвила 72-годишния си съпруг.

Представителят на Окръжна прокуратура – Стара Загора изрази становище, че са налице изискванията на Наказателно-процесуалния кодекс, за да бъде наложена най-тежката мярка за процесуална принуда.

Защитата на обвиняемата пледира за по-лека мярка, а именно „домашен арест“, обосновавайки искането си с фактите, че тя има постоянен адрес, не е осъждана и е оказала съдействие на разследващите органи.

Съдът, след като обсъди становищата на страните и доказателствата по делото, намери, че са налице законовите предпоставки за вземане на най-тежката мярка за неотклонение – обосновано предположение, че обвиняемата е извършила деянието и съществуваща реална опасност да се укрие или извърши друго престъпление. Убийство е тежко умишлено престъпление, наказуемо с лишаване от свобода от десет до двадесет години, поради което съдът счете, че целите на закона ще се постигнат единствено, ако обвиняемата бъде задържана.

 

Определението на съда подлежи на обжалване с частна жалба и/или протест пред Пловдивски апелативен съд в 3- дневен срок.

ЗАБЕЛЕЖКА: Съгласно чл.16 от НПК обвиняемият се смята за НЕВИНЕН до установяване на противното с влязла в сила присъда.

 
Банер

СЛУШАЙТЕ НИ!

Времето

Работа:
Слушайте ни и през web:

http://tunein.com/

за вашето мобилно устройство, като изтеглите tunein от


И от тук можете да ни слушате: