Радио Севтополис - radiosevtopolis.com

Награди „Кристална лира“ за 2021 г.

Е-мейл Печат

В Деня на народните будители – 01.11.2021 г., от 19:00 ч., в Софийската опера и балет, Съюзът на българските музикални и танцови дейци (СБМТД) и Класик ФМ Радио ще връчат годишните награди за върхови постижения в областта на музикалното и танцовото изкуство „КРИСТАЛНА ЛИРА“. Акцент в галаконцерта тази година ще бъде отбелязването на 120 години от създаването на СБМТД. Церемонията ще бъде открита от председателя на СБМТД – Станислав Почекански. Наградите се присъждат в 17 категории.

За пореден път ще бъде връчена наградата „София“, както и три специални награди: специалната награда на СБМТД, специалната наградата на Министерството на културата и специалната награда на „Кантус фирмус“. Отделно от тези награди ще бъде присъдена и награда на слушателите на Класик ФМ Радио.

По традиция Съюзът на музикалните артисти в Република Северна Македония и тази година ще определят своя награда измежду всички номинирани.

Тази година наградите „КРИСТАЛНА ЛИРА“ се присъждат за постижения, реализирани в рамките на изминалите два концертни сезона / учебни години. Наградите могат да бъдат както индивидуални, така и колективни. Сред номинираните са редица известни български изпълнители, състави и педагози, реализирали успешни проекти с висока художествена стойност в периода 2019-2021.

Снимка: Съюз на българските музикални и танцови дейци.

 
Банер

www.jazzfestkz.eu

СЛУШАЙТЕ НИ!

Времето

Работа:

Слушайте ни и през web:

http://tunein.com/

за вашето мобилно устройство, като изтеглите tunein от


И от тук можете да ни слушате: