Радио Севтополис - radiosevtopolis.com

По искане на Районна прокуратура - Стара Загора съдът определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо 19-годишен младеж за кражба

Е-мейл Печат

По искане на Районна прокуратура - Стара Загора - Териториално отделение - Казанлък съдът определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо К.К., на 19 г. Той е привлечен като обвиняем за това, че в периода от 7.08.2020 г. до 8.08.2020 г., в гр. Казанлък, като непълнолетен, но разбирайки свойството и значението на извършеното и можейки да ръководи постъпките си, е отнел чужди движими вещи - четири велосипеди на обща стойност 3500 лева, от владението на другиго, без неговото съгласие с намерението противозаконно да ги присвои - престъпление по чл. 194, ал. 1, вр. чл. 63, ал. 1, т. 3  от Наказателния кодекс.

Обвиняемият е бил задържан на 14 април 2021 г., след като полицейски служители установили, че на 10 април 2021 г. той е отнел кутия с пари за дарения на нуждаещо се от лечение болно дете. Тя била поставена в заведение за бързо хранене в центъра на гр. Казанлък. По случая е образувано досъдебно производство, по което също предстои да му бъде повдигнато обвинение. Преди да извърши кражбата на кутията с дарения, К.К. е бил обявен за общодържавно издирване по делото за отнемане на велосипедите.

Съдът уважи искането на Районна прокуратура - Стара Загора и прие, че се касае за висока степен на обществена опасност на деянието и на извършителя му.

Определението на Районен съд - Казанлък подлежи на обжалване пред Окръжен съд - Стара Загора.

20 април 2021 г.

 
Банер

www.jazzfestkz.eu

Времето

Работа:
Слушайте ни и през web:

http://tunein.com/

за вашето мобилно устройство, като изтеглите tunein от


И от тук можете да ни слушате: