Радио Севтополис - radiosevtopolis.com

Близо 30 молби и предложения от граждани бяха обсъдени на състоялото се заседание на Комисията по безопасност на движението към Община Стара Загора

Е-мейл Печат

В Община Стара Загора се състоя редовното заседание на Комисията по безопасност на движението. Общо 26 бяха молбите и предложенията от граждани и институции, които членовете на комисията разгледаха.

Част от постъпилите заявления бяха за въвеждане на еднопосочно движение в участъци от улици в Стара Загора, както и монтирането на сферични огледала на кръстовища с намалена видимост. Участниците в комисията одобриха монтирането на светодиодни пътни знаци по кръстовища в районите на училища и детски градини, сигнализиращи наличието на пешеходна пътека.

По време на заседанието стана ясно, че вече са монтирани пътни знаци Б-9, забраняващи влизането на велосипеди в пространството около сградата на община Стара Загора. „Монтирането на тези знаци цели да предотврати инциденти. Искаме да акцентираме за разумно управление на велосипеди от подрастващите. Нека родителите на децата и тийнейджърите да им обяснят значението на пътния знак Б-9, а именно касаещ забраната за каране на колело в района на Общината“, разясни председателят на комисията и ресорен зам.- кмет на Стара Загора Йордан Николов.

Гражданите, които имат входирани сигнали, ще получат обратна информация за взетите решения.

 
Банер

www.jazzfestkz.eu

Времето

Работа:
Слушайте ни и през web:

http://tunein.com/

за вашето мобилно устройство, като изтеглите tunein от


И от тук можете да ни слушате: