Радио Севтополис - radiosevtopolis.com

По повод своя 160-годишен юбилей библиотека "Искра" обявява Дарителска кампания „160 нови книги за 160 години Библиотека „Искра”.

Е-мейл Печат

Още със създаването на новия фонд на библиотеката в първите следосвобожденски години, казанлъчани щедро и с отговорност са дарявали, за да продължи просветното дело на Възраждането, да се запази "Искрата" на знанието.

Особено силен е този процес в началото на  1924 година, когато започва изграждането на "Казанлъшки архив" и колекцията "Старопечатни книги".

През последните години комплектуването на библиотечния фонд отново разчита  частично на дарителите, на тяхната подкрепа и разбиране ролята на библиотеката като културен институт. Заедно продължаваме да обогатяваме тази културна традиция, заедно доказваме, че четенето е необходим процес за израстването на отделната личност и обществото.

Затова...

Очакваме да ни подарите и тази юбилейна  година нова книга за рождения ден! Вярваме, че в нашата община ще се намерят 160 сърцати съграждани, за които ще Ви информираме с удоволствие.

Може да пишете на email: Е-мейл адресът e защитен от спам ботове. или да позвъните на телефони:  0431/63794– Общинска библиотека „Искра”, 0884100865- Мария Чалова и 0879101068- Екатерина Трендафилова. Ще приемем с удоволствие  Вашите дарения на адрес: гр. Казанлък, ул. Искра 1.

 С много благодарност, Анна Кожухарова

Директор на ОБ "Искра"

 
Банер

СЛУШАЙТЕ НИ!

Времето

Работа:

Слушайте ни и през web:

http://tunein.com/

за вашето мобилно устройство, като изтеглите tunein от


И от тук можете да ни слушате: