Радио Севтополис - radiosevtopolis.com

Читателите се върнаха в Библиотека "Искра"

Е-мейл Печат

Общинска библиотека "Искра" възобнови работата си с читатели от 14 май , с традиционно работно време- от 9:00 до 18:00 часа. В съботните дни- от 9:00 до 13:00 часа. Изключение прави само интервалът от 13:00 до 14:00 часа, всеки ден, когато служителите извършват поредната дезинфекция.

Спазват се всички предписани противоепидемични мерки за съхранение здравето на потребителите и екипа: ограничен достъп до 5 човека в заемните за книги, 30% заетост на местата в читалните, препоръчителен престой от 15 до 30 минути и други. Контролират се потоците на влизане и излизане, за да не се допусне струпване на повече хора на едно място. На входа на отделите е задължителна дезинфекцията на ръцете. Не се  допускат читатели без защитна маска. Върнатите библиотечни документи преминават през 72-часова карантина, преди отново да бъдат предоставени за ползване на други потребители.

"743 малки и големи почитатели на библиотеката и четенето посетиха културния институт за първите три работни дни. Всички те споделят колко много им е липсвала библиотеката и колко се нуждаят от нейната дейност. Не са редки и разказите за това, че книгите са правили изолацията им смислена и по-лека. Започна и регистрацията на нови потребители. Най-нетърпеливи  са малките читатели, които придружавани от родителите си, бързат да се докоснат отново до книжното богатство.

Екипът на Общинска библиотека "Искра" изцяло е обхванал всички процеси от библиотечно-информационното обслужване и изграждането на електронните си бази данни, усилено работи по подготовката на няколко проектни предложения и обсъжда възможностите за възобновяване на направления от културната си програма. Продължават и изявите в онлайн режим на страниците във фейсбук на "Казанлък чете-2020"- комплекс от конкурси и информация за бележити автори, за четенето като смисъл на свободното време, за детски илюстрации и други. Благодарим на нашите читатели за разбирането, търпението и подкрепата, за спазването на противоепидемичните мерки. Заедно с тях успешно доказваме, че библиотеката е любимо място за култура, че се е превърнала в средище, с културни, социални, информационни и образователни функции, че ще пребъде-независимо от изпитанията!"- споделя директорът на ОБ "Искра" Анна Кожухарова.

 
Банер

СЛУШАЙТЕ НИ!

Времето

Работа:

Слушайте ни и през web:

http://tunein.com/

за вашето мобилно устройство, като изтеглите tunein от


И от тук можете да ни слушате: