Радио Севтополис - radiosevtopolis.com

Отново награди и аплодисменти за възпитаниците на музикалния педагог Елена Юлиянова

Е-мейл Печат

На проведения от 3 до 5 май тази година VI Международен конкурс за вокална и инструментална музика „Звукът на времето” в град Велико Търново взеха участие учениците от  СУ „Екзарх Антим І” и възпитаниците на ШИ „Емануил Манолов” при НЧ „Искра – 1860” от клавирния клас на музикалния педагог Елена Юлиянова, които и този път се представиха блестящо със своите виртуозни изпълнения и заслужено завоюваха Пет престижни награди. На конкурса състезаваха се на равни начала участници от музикални училища, музикални паралелки и школи от цялата страна. Техните изпълнения бяха оценявани от авторитетно жури, състоящо се от видни музикални изпълнители и педагози. От петте участници, с които се представи Казанлък и петимата заслужено спечелиха наградите си.

Със Златни медали бяха удостоени вече доказали се млади талантливи изпълнители Тома Вълков, Адриана Узунова и Виктор Владков. Сребърен медал завоюва Екатерина Димитрова, която за първи път се представи на този голям и труден конкурс. Трета награда спечели Христиана Харалампиева. Специална Диплома „ За принос в инструменталното изкуство” получи и тяхната педагожка г-жа Елена Юлиянова.

Участието на всеки един такъв конкурс изисква непрекъснато високо ниво на развитие на музикалния талант, умение да покажеш най-доброто от себе си, като и да  преодолееш естественото сценично вълнение, стъпвайки на конкурсния подиум.

Със своите безспорни успехи възпитаниците на Елена Юлиянова доказаха и този път, че владеят таланта си и могат да бъдат на върха на това прекрасно изкуство – клавирната музика, за което свидетелстват и завоюваните само за този творчески сезон до момента около 70 престижни награди, почти всички от които са от най-високите отличия – „Гранд – при”, Първи и Специални, както и много покани за участието им в забележителните Гала – концерти на победителите. Заслужено за успеха на своите ученици със Специалните награди многократно е удостоявана и клавирния педагог от град Казанлък г-жа Елена Юлиянова.

 
Банер

СЛУШАЙТЕ НИ!

Времето

Работа:

Слушайте ни и през web:

http://tunein.com/

за вашето мобилно устройство, като изтеглите tunein от


И от тук можете да ни слушате: