Радио Севтополис - radiosevtopolis.com

ПРОЕКТ КАЗАНЛЪШКИ ХУДОЖНИЦИ на школа АРТ ЛИНИЯ

Е-мейл Печат

Малките художници на Казанлък пред картините на големия Дечко Узунов.

По повод 120 годишнината от рождението на академик Дечко Узунов и представената изложба,  Ваня Запрянова проведе обучение за своите възпитаници в залите на ХГ Казанлък.

Една методика,използвана от най-големите музеи в света , стана традиция  и алтернативен начин в обучението на школа Арт линия.

Това е част от представения проект "Казанлъшки художници" на школата.

Началото на тази  идея и рисуване в оригинал на големите български художници бе поставено през 2007г. с творчеството на Чудомир през годините неколкократно, след това Иван Милев по повод и неговата120 годишнина  и рисуване на стенописите му в" Стоян Стайновата "къща  ,през 2017 изучавахме Ненко Балкански -110 години ор рождението му и до днес ние изучаваме и се възхищаваме на големия Дечко Узунов. Другата година ще отправим поглед към Иван Пенков.

За да се гордеем с големите имена в българското изкуство и да вървим по техния път ние трябва да ги познаваме,изучаваме и представяме .

Затова с проучването на тяхното наследство и методиката,която прилагам аз вярвам в устойчивостта на този проект ,отражението и полезноста върху децата ,както и продължаване на  приемственооста  и традициите на нашия град, известен в миналото като град на 100те художници.

Школа Арт линия   представи своята колекцията от реплики   "Казанлъшки художници и децата на Казанлък",като самостоятелни изложби :

1.Реплики по Чудомир в изложбите "Нашенци преди и сега" представени през 2011г.,2013г.,2014г.,2015г.,2016г.  в ДК "Арсенал"-Чудомирови празници ,ИНФО център Казанлък-проект "Докоснати от древността",Военен клуб Казанлък",Дом на Хумора и сатирата "гр.Габрово,ЛХМ"Чудомир"- Чудомирови празници .

2.Реплики по Иван Милев в изложбата"Наследници на Иван Милев" 2017г. в "Стоян Стайновата къща" Казанлък

3. реплики по Ненко Балкански в изложбата "През прозореца" 2018г. в "Арт-Галерия "Ателието" Казанлък

Предстои изложбата с реплики по Дечко Узунов "Дечко Узунов - поглед към звездите"

 
Банер

СЛУШАЙТЕ НИ!

Времето

Работа:

Слушайте ни и през web:

http://tunein.com/

за вашето мобилно устройство, като изтеглите tunein от


И от тук можете да ни слушате: