Радио Севтополис - radiosevtopolis.com

Национална кампания „Изпей „Обичам те” на български” с концерт в Казанлък

Е-мейл Печат

Национална кампания „Изпей „Обичам те” на български”

„Най-мащабната кампания в България в подкрепа на българската музика”

Прес релийз и презентация на концерта и кампанията за община Казанлък

Под патронажа на кмета на община Казанлък – г-жа Галина Стоянова

Дата на концерта: 24.05.2017

Начален час: 20.30 ч.

Място: пл. „Севтополис”

Със специалното участие на: Група “Inspiration” и солисти от вокална студия „Искрици” при НЧ”Искра 1860” с ръководител Стефка Денева

В края на 2016-та година група «Хоризонт» от София стартира мащабна национална кампания за подкрепа на българския език в българската музика! Българската култура в момента има силна и крещяща нужда от нея!

В началото на 2017 година екипа се разшири със Златко Златев и Мия Александрова от ивент агенция «Смайлинг Шаркс» – София. За всички нас това е мисия, кауза, смисъл и цел! Ние сме преди всичко приятели повече от 20 години, и след това съмишленици и съорганизатори на тази кампания!

Кампанията вече стартира с първите си концерти за 2017 година. Тя предизвиква неочаквано силен интерес сред общественноста и сред медиите във всички градове, в които гостуваме.

Начинанието няма аналог в България! Голяма част от публиката, присъствала на концертите, определя мисията ни като апостолска, комитска и просветителска.

Вече имаме много приятели и съмишленици във всички точки на страната. За съдействие се отзовават множество частни фирми и регионални институции, от които начинанието има нужда и вече се чувстваме много по-самоуверени и по- силни. Деветте успешно проведени пилотни концерта през м. септември 2016 в градовете Плевен, Пазарджик, Варна, Русе, Самоков, София, Пловдив и Стара Загора и Панагюрище бяха само началото и доказаха острата нужда кампанията да продължи, да се разрастне и да достигне до всяка една община и до всяко едно кътче и точка на страната.

Наистина е нужна крещяща подкрепа за българския език и неговата естетика в родната поп и рок музика, както и за излъчване на повече българска музика в ефир. Това негативно и обезличаващо българската музика «явление» млади артисти и групи да пеят на различен от родният си, красив български език, не съществува никъде другаде по света!

Ако целта на артиста е международната сцена – да, това е начина, но да се продуцират и записват песни на български артисти само и единствено на английски език (предимно), и така да се излъчват в ефира на България не е логично.

Множество утвърдени музиканти подкрепят горещо кампанията със своето участие. Сред тях са Жоро Янакиев (Сигнал), Групите Фанданго, Атлас, Спринт, Ренегат, Иво Русев Бенд 69 и много други!

 

 

 
Банер

СЛУШАЙТЕ НИ!

Времето

Работа:
Слушайте ни и през web:

http://tunein.com/

за вашето мобилно устройство, като изтеглите tunein от


И от тук можете да ни слушате: