Радио Севтополис - radiosevtopolis.com

Лилия Илиева и "Минимум Квартет" с нов сингъл

Е-мейл Печат

„Лилия Илиева и Минимум Квартет” пускат в ефир радио версия на авторската си песен„Five Sparrows” (Файв Спероуз) , в превод „Пет Врабчета“

„Лилия Илиева и Минимум Квартет” е концертна група с активно присъствие на българската джаз сцена през последните няколко години, включващо участия на джаз фестивалите в Велико Търново, Бургас, Стара Загора и самостоятелна концертна презентация в първо студио на БНР-София.

Зад необичайното на пръв поглед решение джаз група да пусне сингъл, стои фактът, че от десетилетия джаз изпълнителите не са в полезрението на поп културата, макар че в по-голямата част от музикалната история на 20-ти век, популярната и филмова музика е базирана именно върху различните джаз жанрове.

''Five Sparrows'' е ритмична, жизнерадостна и динамична песен със съвременно джаз звучене. Автор на музиката и аранжимента е Александър Логозаров, тексът е на Лилия Илиева, а чудесният акустичен звук е благодарение на тонрежисьора Георги Гогов.

„Лилия Илиева и Минимум Квартет” са:

Лилия Илиева – вокал

Димитър Льолев – саксофон

Александър Логозаров – китара

Борис Таслев – контрабас

Борислав Петров - барабани

“Минимум” е естественото обединение на група български музиканти, чиито непрестанен стремеж към усъвършенстване и развитие ги отвежда извън пределите на родината. Те получават своето джаз образование в Холандия, от значими имена на американската джаз сцена като Дон Брейдън, Дейвид Бъркман, Конрад Хъруиг, Ралф Питърсън, Дина Де Роуз, Брайън Линч и други, след което се завръщат в България, за да предложат придобитите си музикални знания, опит и естетика на българската публика.

Петимата музиканти свързват своето остроумие, светоусещане, фантазия и емоционална хармония помежду си, увличаи?ки слушателя в заразителна музикална игра.

Музиката на “Минимум Квартет” уважително следва традициите и черпи от музикалното наследство на джаза, изпълнявайки го в неговото стилово многообразие и жанрова цялост. Репертоарът на групата се простира от вечните джазови песни от първите десетилетия на 20-ти в., през композициите на велики иноватори от 50-те и 60-те години, до интерпретации и аранжименти, вдъхновени от най-съвременните фази на тази вечно променяща се форма на изкуство.

Облик на музикалното единство е вокалистката Лилия Илиева, чийто глас и песенна интерпретация са доказателство, че един артист би могъл да усвои езика на джаз музиката, независимо от своя произход и култура, стига да вложи достатъчно любов, желание и упорит труд.

“Минимум” са обединени от стремежа да създават качествена джаз музика, с нейната истинност, искреност и чисто послание. Всяко артистично постижение е минимумът, заложен в потенциала за следващото.

“Минимум” се създава през 2013 г. в София с идеята музиканти, споделящи сходно музикално образование, естетика и ценностна система, да свирят и творят заедно. Артистичното ядро е съставено от Лилия Илиева, Александър Логозаров, Димитър Льолев, Борис Таслев и Борислав Петров и функционира като дуо, трио, квартет и квинтет, предлагайки разнообразен репертоар от джаз класики, както и авторска, вокална и инструментална музика. Досега, освен редовните си изяви на софийската клубна сцена, "Лилия Илиева и Минимум Квартет" са участвали в джаз фестивалите във Велико Търново, Стара Загора, Бургас, както и в редица радио предавания и публикации в електронни и печатни издания за култура.

 
Банер

СЛУШАЙТЕ НИ!

Времето

Работа:
Слушайте ни и през web:

http://tunein.com/

за вашето мобилно устройство, като изтеглите tunein от


И от тук можете да ни слушате: