Радио Севтополис - radiosevtopolis.com

Младата певица Божидара Симеонова и нейната група печелят сърцата на публиката

Е-мейл Печат

 

Божидара Симеонова е само на 18 години, но вече е утвърден изпълнител. Има издадени два сингъла, които се въртят в програмата на Радио Севтополис и покоряват сърцата на любителите на съвременната българска поп и рок музика. Божидара е родена в Троян. В момента е ученичка в СОУ "Васил Левски"  в родния си град.  Изпълнителката е печелила редица призове на национални и международни конкурси. Първият й успех на голямата сцена е класирането за финала на конкурса "Бургас и Морето".

 

Първият сингъл на младата певица е песента "Сега" по музика на Димитър Косев и текст на нейната майка Лина Борджиева. Следва баладата "Аз не съм безразлична", която се класира на финала на "Бургас и морето" заедно с още 12 песни на водещи български музиканти.

Божидара Симеонова се занимава с музика от 4 годишна - пее, композира, свири на пиано, цигулка и китара. Автор е на голям брой песни и инструментални произведения. Носител е на множество награди от национални и международни конкурси.

Сега младата изпълнителка участва в ученическата алтенатив рок банда "Wetrock". Групата е създадена преди няколко месеца и вече има записани две свои авторски песни. Вторият им сингъл - "Still alive", също се върти в програмата на Радио Севтополис и е харесван от младата публика.

От началото на създаването си групата има концертни участия в различни градове. Членове на групата са: Божидара Симеонова – вокали и клавир, Теодор Лука – бас, Пламен Вачев – китара, Николай Вълков – китара и Пейо Пеев – барабани. Амбицията на младите музиканти е скоро да издадат своя първи албум, който трябва да излезе през следващата година.

Снимки: Фейсбук

Радио Севтополис

 

 
Банер

СЛУШАЙТЕ НИ!

Времето

Работа:
Слушайте ни и през web:

http://tunein.com/

за вашето мобилно устройство, като изтеглите tunein от


И от тук можете да ни слушате: