JAZZFESTKZ.EU

US TOP 20

Музикалната класация

в ефира на Радио Севтополис

събота и неделя от 16:00
вторник от 17:00

Работа:

tunein.com

Слушайте ни и през web:

http://tunein.com/

за вашето мобилно устройство, като изтеглите tunein от

radioexpert.net

И от тук можете да ни слушате:

Представители на клуб „Георги Кирков“ се поклониха пред паметника на най-големия русофил в България Георги Димитров

Представители на клуб за леви идеи „Георги Кирков“ Казанлък, БАС – Казанлък, БАС – Стара Загора, представители на структурите на „Русофили“ в Казанлък, Раднево и Гълъбово се поклониха и поднесоха венци и цветя на паметника на Георги Димитров край язовир „Копринка“ по време на 15 Национален събор на приятелите на Русия, който се проведе днес.

Доайенът на социалистическото движение в Казанлък Георги Захариев припомни за Георги Димитров и неговата роля в българо-руските отношения.

продължава>

ОТЧЕТ

на Донка Симеонова, народен представител от 27-ми МИР Стара Загора

за дейността в 44-тото Народно събрание

Преди да започне петата парламентарна сесия ви предоставям отчет на  дейността ми на народен представител от 27-ти Старозагорски многомандатен избирателен район.

На 19 април 2017г. положих клетва и се заклех в името на България да спазвам Конституцията и законите на страната и във всичките си действия да се ръководя от интересите на народа.

В предизборната кампания подчертавах, че програмата на „БСП за България”  е и мой ангажимент за лява политика, но вотът на избирателите отреди на нашата коалиция да бъдем опозиция. Моята дейност е част от дейността на ПГ, която категорично защитава политическата ни идентичност и вашето доверие.

Основната ми парламентарна работа е съсредоточена в сферата на образованието. Член съм  на Парламентарната комисия по образованието и науката. С колегите от ПГ „БСП за България” настоявахме за категорична промяна на  Закона за предучилищното и училищното образование, за въвеждането на цялостен нов подход сме, нужна е държавна политика, която да стане водеща за българското общество.

Промените, които предложихме за този период, са свързани с отговорността на държавата. Текстовете предлагат по-добра регулация на отношенията в системата на образованието, произтичат от продължаващата дискусия и са провокирани от мнението на хората, които пряко изпълняват закона. Управляващото мнозинство не прие нашите предложения и заедно с колегите ми от БСП в Комисията по образованието и науката сезирахме Конституционния съд с искане за обявяване на противоконституционност на текстове от ЗПУО. През м. юни 2017г. внесохме конституционна жалба със 71 подписа. Атакувахме над 30 члена от Закона.  Ние, депутатите на левицата, и днес сме убедени, че  държавните образователни стандарти трябва да бъдат публикувани, съгласувани, приети в НС, за да гарантират устойчивост в образователната система. Стандартите за учебен план и за учебното съдържание, трябва да се приемат като приложение към закона.

продължава>

В навечерието на 150 годишнината от гибелта на Стефан Караджа, МГЕРБ-Казанлък обновиха едноименния му барелеф в града на розите

Младежи ГЕРБ - Казанлък обновиха барелефа на войводата Стефан Караджа в града на розите по повод 150-годишнината от гибелта му. Реновирането обхвана почистване на отливката, поставяне на липсващи символи, както и облагородяване на околното пространството. Нови са тротоарните плочки, пейката за отдих, кош за отпадъци, както и е направено озеленяване с нови туи. Дейностите по освежаването на паметника продължиха близо месец. Инициативата на младежите бе подкрепена от казанлъшкия народен представител от ГЕРБ Борис Кърчев, който освен със средства, даде пример и участва с личен труд заедно с младежите. Преди започване на дейностите, МГЕРБ поканиха на свое събрание автора на барелефа – архитект Теньо Тенев, който разказа вълнуващата история на неговото създаване. Той, от своя страна поздрави младите хора за инициативата и дари за доброто начинание автентичен паметен синджир, който огражда паметната плоча.

продължава>

БСП стигна дъното и затъна в тинята. Защото е в най-големия организационен разпад в своята история.

Решението на НС на БСП за предсрочна отчетно – изборна кампания в Казанлък, провеждането й и резултатите оценяваме като  негативни сигнали, които ще доведат до най-тежката изборна загуба на БСП Казанлък/ дори по-тежка от изборите през  2011 и 2014г./.

За пореден път сигнализираме за:

-последиците от немотивираното решение на НС за отчети – избори в БСП Казанлък;

-незачитане обективното мнение на мнозинството и редовите социалисти, незачитане решенията на колективните ни органи от ХХ Конференция;

-затваряне на ръководството на НС на БСП в тесен кръг; нарушена е връзката между ръководството и членската маса;

продължава>

Вчера, 18 юни, казанлъшки социалисти обединени в клуб за лява политика „Георги Кирков” отбелязаха 136 години от рождението на един от най-ярките водачи на социалистическото движение в България Георги Димитров. Пред паметника на емблематичната личност, край язовир Копринка, в знак на признателност към делото му те сведоха глави и поднесоха цветя.

Пред събралото се множество за делото на лайпцигския герой припомни Мария Паскалева – председател на БАС – Казанлък.

 

Паскалева каза: „Беше време, когато във всяка точка на земното кълбо при назоваване на България, първото име, което изричаха хората от различни раси и народности беше името – Георги Димитров.”

продължава>

musicgoal.com

Radio online

Използвайте и Winamp

Тъй като слушането през флаш плеъра води до рестартиране на браузъра след време ви предлагаме да си изтеглите WinAmp 5666 програма, с която да не правите тази операция често: winamp5666