Банер

JAZZFESTKZ.EU

US TOP 20

Музикалната класация

в ефира на Радио Севтополис

събота и неделя от 16:00
вторник от 17:00

Работа:

tunein.com

Слушайте ни и през web:

http://tunein.com/

за вашето мобилно устройство, като изтеглите tunein от

radioexpert.net

И от тук можете да ни слушате:

Писателят Стоян Николов-Торлака– провокация и смях

Той се нарежда както сред най-харесваните съвременни български писатели, така и сред най-провокативните. И ще представи трилогията си „Северозападен романь“ - „Автономията????“ - „Май ше ни бъде…“ на 20 април в Казанлък.

Поредицата му се превърна в една от изненадите на литературния пазар. Книги, написани изцяло на диалект, предизвикаха интереса на хора далеч извън рамките на Северозападна България.

продължава>

Изложба, посветена на 135 години от рождението на Иван Енчев-Видю, може да се разгледа в Читалнята на Общинска библиотека “Искра” до края на месец март. Показаните експонати са от фондовете на отдели „Краезнание” и „Заемна за възрастни” и отразяват част от многостранната му дейност.

продължава>

През 1987 г., по време на една от визитите си в гр. Ловеч, докато се разхожда из стария квартал ,,Вароша”, Димитър Казаков – Нерон се впечатлява от една старинна къща, която е общинска собственост. Тогава той взима спонтанно решение да направи дарение на свои творби, които да бъдат експонирани в тази къща. Така Ловеч се сдобива  с уникална колекция.  От  1989 г.,, Къщата на дарителите”  е и постоянна експозиция, която съхранява 185  негови рисунки, графики и технологични  експерименти от периода на 60-те и 70-те години на XX век, както и 95 броя уникални керамични пана.

продължава>

Скъпи казанлъчани,

Елате на централния площад „Севтополис“ тази събота, 24-ти декември, 2016 г., от 11:00ч., само часове преди Бъдни вечер, за да си припомним заедно някогашните ритуали за празника!

Заповядайте на Фестивала на Коледарските състави на Община Казанлък „Добре ни дошли, Коледари!“.

Нека се съберем край коледната елха и заедно с нашите гости от Карлово и Калофер, с песни и танци да споделим традиционната народна благословия за Рождество Христово!

продължава>

УВЕЛИЧEНИЕ БЮДЖЕТА ЗА КУЛТУРА И ПРОМЕНИ В ЗАКОНА ЗА МЕЦЕНАТСТВОТО

Позиция на Театър „Любомир Кабакчиев“, Казанлък

 

Важна ли е дискусията за предложеното увеличение на Бюджета за култура с шейсет милиона лева и промяна в Закона за меценатството? Могат ли повече пари да решат част от проблемите в тази област? Не се ли засилва впечатлението, че непрекъснатото искане за увеличаване на парите за култура и образование е дело на хора, които са свикнали държавата да ги хрантути и носи на ръце?

продължава>

Артистичен директор на Държавна опера Стара Загора Операта през новия творчески сезон 2016/2017 г. ще бъде световноизвестната оперна певица, любима дъщеря на Стара Загора Веселина Кацарова. Тя ще пристигне в Града на липите в средата на месец ноември, ще присъства на откриването на Фестивала на оперното и балетно изкуство и ще изнесе концерт, съвместно с ансамбъл „Филип Кутев”, на 3-ти декември в залата на оперния театър. 

продължава>

musicgoal.com

Radio online

Използвайте и Winamp

Тъй като слушането през флаш плеъра води до рестартиране на браузъра след време ви предлагаме да си изтеглите WinAmp 5666 програма, с която да не правите тази операция често: winamp5666