Банер

US TOP 20

Музикалната класация

в ефира на Радио Севтополис

събота и неделя от 16:00
вторник от 17:00

Работа:

tunein.com

Слушайте ни и през web:

http://tunein.com/

за вашето мобилно устройство, като изтеглите tunein от

radioexpert.net

И от тук можете да ни слушате:

През изминалото денонощие на територията, обслужвана от ОДМВР – Стара Загора, е образувано едно бързо производство. Регистрирани са две престъпления.

Бързи производства

На 30.04.2017 г. в сектор „Пътна полиция“, ОДМВР – Стара Загора, е започнато бързо производство по чл.343б, ал.1 от НК срещу А. И., на 30 г., от гр. Стара Загора, затова че на същата дата, около 00:40 ч., в гр. Стара Загора, по ул.“Иван Вазов“, до стадион ,,Локомотив'', е управлявал собствения си л.а.“Фолксваген“ след употреба на алкохол с концентрация 2,70 промила, установено с техническо средство. Водачът е изгубил контрол над МПС и е реализирал ПТП, при което са счупени и изкривени 14 предпазни колчета. А. И. е задържан за срок до 24 часа в Първо РУ – Стара Загора. 

продължава>

През изминалото денонощие на територията, обслужвана от ОДМВР – Стара Загора, са образувани четири бързи производства. Регистрирани са четири престъпления. Настъпило е едно пътнотранспортно произшествие с ранен пътник в лек автомобил.

Бързи производства:

На 07.04.2017 г. в гр. Гълъбово, на ул."Струма", полицейски екип на РУ – Гълъбово е спрял за проверка мотоциклет "Хонда 600" без поставена регистрационна табела, управляван от Г. К., на 18 г., от гр. Гълъбово. При извършената проверка е установено, че мотоциклетът не е регистриран по надлежния ред. Образувано е бързо производство за престъпление по чл.345, ал.2 от НК.

продължава>

По обвинителен акт на Районна прокуратура-Казанлък е осъден Асен С., на 33 г., за това, че в условията на опасен рецидив, с цел да набави за себе си имотна облага, представяйки се за лице, което действа по поръчение на орган на властта, е въвел в заблуждение другиго, като с това е причинил имотна вреда – престъпление по чл.210 ал. 1 т. 1 във връзка с чл.209 ал.1 от Наказателния кодекс. Районен съд-Казанлък му е наложил наказание от четири години лишаване от свобода при първоначален „строг“ режим.  

продължава>

През изминалото денонощие на територията, обслужвана от ОДМВР – Стара Загора, е образувано едно бързо производство. Разкрито е едно престъпление и са регистрирани две престъпления.

Бързи производства:

На 12.03.2017 г. в РУ - Казанлък е започнато бързо производство по чл.343б, ал.1 от НК, срещу С. И., на 35 г., от с. Копринка, общ. Казанлък, затова че на 11.03.2017 г., около 23.50 ч., по четвъртокласен път № 60074, е управлявал т.а. "Фиат Дукато" след употреба на алкохол с концентрация в издишания въздух 1.35 промила, установено с техническо средство. Водачът е задържан за срок до 24 ч. в РУ - Казанлък. 

продължава>

ПОЖАРООПАСЕН ЛЕТЕН СЕЗОН ОБЛАСТ СТАРА ЗАГОРА – ПРЕВЕНЦИЯ И МЕРКИ ЗА ОБЕЗОПАСЯВАНЕ НА ГОРИТЕ И ЗЕМЕДЕЛСКИ ПЛОЩИ ОТ ПОЖАРИ

Със заповед на областния управител на Област Стара Загора, времето от 01 март до 30 ноември, 2017 г. е определен за пожароопасен сезон в горските територии в област Стара Загора.

При организиране на борбата с горските пожари ежегодно участие вземат РДПБЗН Стара Загора и районните служби за Пожарна безопасност и защита на населението, Регионалната дирекция по горите, общините, както и отчасти собствениците и ползвателите на горски територии и лицата, извършващи дейности в тях. Последните трябва да поддържат постоянна бдителност и готовност, с цел недопускане на запалвания и пожари в горските територии, тъй като те са едни от най-опасните и трудни за овладяване бедствия, които причиняват забележителни поражения както на горите, така и на горската фауна, селскостопанската продукция и чистотата на въздуха. Последиците остават за дълго. Статистиката показва, че основните причини за възникването на пожарите е човешка небрежност: в 1 % от случаите горските пожари се причиняват от мълнии, а в останалите 99 % причина за огнените бедствия е човешка дейност, било небрежност или умишлени действия.

продължава>

През изминалото денонощие на територията, обслужвана от ОДМВР – Стара Загора, са образувани пет бързи производства. Регистрирани са три престъпления.

Бързи производства:

На 11.03.2017 г., около 00:02 ч., на четвъртокласен път №60074, в землището на с. Копринка, общ. Казанлък, полицейски екип на РУ - Казанлък е спрял за проверка л.а. "Рено Меган", управляван от С. Р., на 19 г., от гр. Казанлък. Водачът е тестван с техническо средство за употреба на наркотични вещества, при което е отчетен положителен резултат за   канабис. С. Р. е задържан за срок до 24 часа. Образувано е бързо производство за престъпление по чл.343б, ал.3 от НК.

На 09.03.2017 г. в сектор "Пътна полиция", ОДМВР – Стара Загора, е образувано бързо производство по чл.345, ал.2 от НК срещу Г. Д., на 29 години, от гр. Стара Загора, затова че на 08.03.2017 г. в гр. Стара Загора, по бул."Св. Патриарх Евтимий", е управлявал нерегистриран по надлежния ред л.а."Алфа Ромео" - престъпление по чл.345, ал.2 от НК.

На 10.03.2017 г. в сектор "Пътна полиция", ОДМВР – Стара Загора, е образувано бързо производство по чл.  343в, ал.1 от НК срещу Г. Г., на 55 г., от гр. Стара Загора,  лишен от правоуправление на МПС (с отнето СУМПС), затова че на 10.03.2017 г. в гр. Стара Загора, по ул."Проф. М. Гогошев", е управлявал л.а."Сузуки Витара", в едногодишен срок на наложено му наказание по административен ред за същото нарушение - престъпление по чл.343 в, ал.1 от НК. Г. Г. е задържан за срок до 24 часа.

На 11.03.2017 г. във Второ РУ – Стара Загора е образувано бързо производство по чл.343б, ал.1 от НК срещу И. Д., на 61 г., от гр. Стара Загора, затова че на същата дата, около 00.10 ч., в гр. Стара Загора, на кръстовището на ул. "Г. Папазчев" и ул. "Х. Д. Асенов“, е  управлявал собствения си л.а. „Опел Астра“ след употреба на алкохол с концентрация 1.46 промила в издишания въздух, установено с техническо средство. И. Д. е задържан за срок до 24 часа. Демонтирани са регистрационните табели на автомобила..

На 11.03.2017 г. в Първо РУ – Стара Загора е започнато бързо производство по чл.343б, aл.2 от НК срещу Е. М., на 26 г., от с. Кирилово, общ. Стара Загора, затова че на 11.03.2017 г., около 03:30 ч., в гр. Стара Загора, по бул. "Св. Патриарх Евтимий“, е управлявал л.а "БМВ" след употреба на алкохол с концентрация 1,44 промила в издишания въздух, установено с техническо средство. Водачът е задържан за срок до 24 часа. Демонтирани са регистрационните табели на автомобила.

По-характерни престъпления:

На 10.03.2017 г. в РУ – Чирпан е получено съобщение от 83 годишна жена от гр. Чирпан, затова че на 09.03.2017 г., около 22:30 ч., в дома ? е проникнало непознато лице, което, след като я е заплашило, е отнело дамската ? чанта, в която са се намирали лична карта и портмоне със сумата от около 80 лева. Извършен е оглед на местопроизшествието. В РУ – Чирпан е образувано досъдебно производство за престъпление по чл.198, ал.1 от НК.

На 10.03.2017 г. в РУ – Казанлък е получено съобщение, че за времето от 15:00 [ … ]

През изминалото денонощие на територията, обслужвана от ОДМВР – Стара Загора, са образувани три бързи производства. Регистрирани са три престъпления и са разкрити две престъпления.

Бързи производства:

На 09.03.2017 г. в РУ - Раднево е образувано бързо производство за престъпление по чл.343б, ал.3 от НК срещу М. М., на 22г., от с.Млекарево, общ.Нова Загора, затова че  в гр.Раднево, по ул."Заводска", е управлявал л.а. "Мерцедес" след употреба на наркотични вещества - марихуана, амфетамин и метамфетамин, установено с техническо средство. Водачът е  задържан в РУ - Раднево за срок до  24 часа.

продължава>

-*

През изминалото денонощие на територията, обслужвана от ОДМВР – Стара Загора, са образувани две бързи производства. Регистрирани са две престъпления и е разкрито едно престъпление.

Бързи производства:

На 08.03.2017 г. в Първо РУ – Стара Загора е получено съобщение за неправомерно присъединяване към електропреносната мрежа в с.Дълбоки, общ. Стара Загора. От извършения оглед е установено, че прекъсната мерителна нула на електромер в ел. табло на къща в с. Дълбоки, с абонат на електроразпределеителното дружество - С. С., на 76 г., което води до неправилно  отчитане на потребената електрическа енергия., от По случая е образувано  бързо производство за престъпление по чл.216а, ал.1 от НК.

На 08.03.2017 г. в РУ - Казанлък е получено съобщение за неправомерно присъединяване към електропреносната мрежа в с.Зимница, общ.Мъглиж. От извършения оглед е установено, че е осъществена неправомерна манипулация върху електромер, намиращ се в частен дом. От проведени оперативно-издирвателни мероприятия е установено, че лицето осъществило присъединяването е П. И., на 54г. Образувано е бързо производство за престъпление по чл.234в, ал.1 от НК. П. И. е задържан в РУ - Казанлък за срок до 24 часа.

Разкрити престъпления:

В бюлетин №56/2017 год. на ОДМВР - Стара Загора е отразен  грабеж от 66 годишна жена, извършен в гр. Стара Загора, на кръстовището на ул.,,Христо Ботев'' и ул.,,Цар Иван Шишман'', при който е отнета  дамска чанта с намиращи се в нея 500 лева, мобилен телефон, документи и други вещи.  В Първо РУ – Стара Загора е образувано досъдебно производство. От проведените оперативно-издирвателни мероприятия от служители на Първо РУ – Стара Загора е установен извършителят на престъплението - М. М., на 29г., от в гр.Стара Загора. Същият е задържан в Първо РУ – Стара Загора за срок до 24 часа. Работата по случая продължава.

По-характерни престъпления:

На 08.03.2017 г. в РУ - Казанлък се е явила 40 годишна жена от гр. Казанлък, която заявила, че за времето от 12:45 ч. до 13:15 ч. на 08.03.2017 г. в магазин, намиращ се на ул. "Македония" в гр.Казанлък, неизвестен извършител е отнел от дамската ? чанта портмоне, съдържащо сумата от 1000 лв. и личен документ. Образувано е досъдебно производство за престъпление по чл.194, ал.1 от НК

На 08.03.2017 г. в РУ - Гълъбово се е явил 30 годишен мъж от с. Мъдрец, общ. Гълъбово, който заявил, че за времето от 20.00 ч. до 21.00 ч. на 02.03.2017 год. от незаключен лек автомобил, който е бил паркиран на ул."1-ви Май" в с. Мъдрец, е извършена кражба на  мобилен телефон, негова собственост. По случая е започнато досъдебно производство.

 

През изминалото денонощие на територията, обслужвана от ОДМВР – Стара Загора, са образувани две незабавни производства и две бързи производства. Регистрирани са три престъпления и са разкрити две престъпления.

Бързи производства:

На 07.03.2017г. в РУ - Казанлък е образувано незабавно производство по чл.343б, ал.1 от НК срещу Д.П., на 54г., от с.Бузовград, общ. Казанлък, затова че на същата дата в с. Бузовград, е управлявал л.а. "Фолксваген Поло" след употреба на алкохол с концентрация  2.53 промила в издишания въздух, установено с техническо средство. Водачът е задържан за срок до 24 часа в РУ – Казанлък.

продължава>

През изминалото денонощие на територията, обслужвана от ОДМВР – Стара Загора, са образувани две бързи производства и са регистрирани шест престъпления. Разкрито е едно престъпление.

Бързи производства:

На 28.02.2017г., във Второ РУ - Стара Загора е образувано бързо производство за престъпление по чл. 343б, ал.3 от НК срещу М.Г., на 31г. от гр. Стара Загора, затова че на същата дата, в гр.Стара Загора, по бул."Цар Симеон Велики", е управлявал л.а."Ауди" след употреба на  наркотични вещества - амфетамин и метамфетамин, установено с техническо средство. Водачът е задържан във Второ РУ - Стара Загора за срок до 24 часа. 

продължава>

musicgoal.com

Radio online

Използвайте и Winamp

Тъй като слушането през флаш плеъра води до рестартиране на браузъра след време ви предлагаме да си изтеглите WinAmp 5666 програма, с която да не правите тази операция често: winamp5666