Банер

US TOP 20

Музикалната класация

в ефира на Радио Севтополис

събота и неделя от 16:00
вторник от 17:00

Работа:

tunein.com

Слушайте ни и през web:

http://tunein.com/

за вашето мобилно устройство, като изтеглите tunein от

radioexpert.net

И от тук можете да ни слушате:

През изминалото денонощие на територията, обслужвана от ОДМВР – Стара Загора, са образувани три бързи производства и са разкрити други три престъпления.

Бързи производства:

На 05.09.2017 г. в сектор "Пътна полиция", ОДМВР – Стара Загора, е образувано бързо производство по чл.343в, ал.2 от НК срещу К. С., на 55 г., от град Стара Загора, затова че на 01.09.2017 година, около 12.00 часа, в град Стара Загора, по бул."Св. Патриарх Евтимий", е управлявал л.а. "Фолксваген" без свидетелство за управление на моторно превозно средство, в едногодишен срок от наложено му наказание по административен ред за същото нарушение.

продължава>

Бързи производства:

На 04.09.2017 г. РУ - Казанлък се е явил 23 годишен мъж от гр. Казанлък, който заявил, че на същата дата, в гр. Казанлък, на ул. “Илинден”, неизвестен извършител, след като му нанесъл удар с юмрук в лицето, е издърпал от врата му златен синджир, и е избягал в неизвестна посока. След проведени незабавни оперативно-издирвателни мероприятия от служители на РУ - Казанлък е установен извършителят на деянието 17 годишен младеж от гр. Казанлък. Образувано е бързо производство за извършено престъпление по чл.198, ал.1 от НК. Младежът е задържан в РУ - Казанлък за срок до 24 часа.

продължава>

Районна прокуратура-Казанлък  извършва разследване по досъдебно производство за това, че на 28 август 2017 г., в землището на гр. Мъглиж, общ. Казанлък,  6-годишно момче е било нападнато и нахапано от куче, порода «немска овчарка». По делото се извършват активни процесуално-следствени действия за установяване на собственика на животното. Пострадалото дете е било откарано в МБАЛ-гр. Стара Загора, където е прегледано, настанено е за лечение, няма опасност за живота му. Момчето е с нараняване по горната част на главата.  Инцидентът е станал във ферма в землището на гр. Мъглиж, общ. Казанлък.

продължава>

По искане на Районна прокуратура-Казанлък съдът определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо 42-годишен мъж за кражба

По искане на Районна прокуратура-Казанлък съдът определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо  Борислав Й., на 42 г., привлечен като обвиняем за това, че в условията на повторност, в немаловажен случай в гр.Казанлък, от гараж в частен дом е отнел чужд движима вещ- мотопед, без съгласие на собственика, с намерение противозаконно да го присвои– престъпление по чл.195 ал.1 т.7,  вр.с чл.194 ал.1 вр. с чл.28 ал.1 от Наказателния кодекс.

продължава>

Районна прокуратура-Казанлък извършва разследване по досъдебно производство за нанесени леки телесни повреди по хулигански подбуди

Районна прокуратура-Казанлък извършва разследване по досъдебно производство за нанесени леки телесни повреди по хулигански подбуди – престъпление по чл. 131 ал. 1 т. 12 от Наказателния кодекс.

До настоящия момент е установена следната фактическа обстановка: На 13.08.2017 г. в заведение в центъра на с.Дунавци, общ.Казанлък, между 22.00-23.00 ч., се намирали две компании. Едната компания била от 7-8 лица от с. Шейново, общ. Казанлък, като между тях имало две жени и едно дете,  а  в другата присъствали няколко души от с.Дунавци, общ.Казанлък. Членовете и на двете компании били употребили алкохол. Първата група лица усилили уредбата на заведението, на което един от мъжете от другата компания отправил устна забележка. От първата компания отказали да намалят музиката, което предизвикало сбиване между членовете на двете компании, без участие на двете жени и детето. Сигнал на 112 в дежурната част на РУ-Казанлък бил подаден към 23 часа. На място пристигнали служители на РУ на МВР -Казанлък и заварили в заведението шест лица от компанията от с. Дунавци, общ. Казанлък, от които незабавно са били снети обяснения. Те имали видими леки наранявания /охлузвания, кръвонасядания и леки кръвотечения/, поради което били насочени към ФСМП-Казанлък  за лечение и  Съдебна медицина – Стара Загора за освидетелстване.

продължава>

През изминалото денонощие на територията, обслужвана от ОДМВР – Стара Загора, са образувани четири бързи производства.  Разкрити са две престъпления и е регистрирано едно престъпление. Настъпили са две пътнотранспортни произшествия.

Бързи полицейски производства:

На 14.08.2017 г. в сектор "Пътна полиция", ОДМВР - Стара Загора, е образувано бързо производство за престъпление по чл.343в, ал.2 от НК срещу С. Г., на 30 г., от с. Ягода, общ.Мъглиж, затова че на 14.08.2017 г., в гр. Стара Загора, по бул."Митрополит М. Кусев", е управлявал  л.а. "Тойота Селика" без свидетелство за управление на МПС, в едногодишен срок от наложено му наказание по административен ред за същото нарушение. Водачът е задържан за срок до 24 часа в Първо РУ-Стара Загора.

продължава>

През изминалото денонощие на територията, обслужвана от ОДМВР – Стара Загора, са образувани три бързи производства.  Разкрито е едно престъпление и е регистрирано едно престъпление. Настъпило е едно пътнотранспортно произшествие.

Бързи полицейски производства:

На 14.08.2017 г. в РУ - Казанлък е започнато бързо производство за престъпление по чл.343б, ал.1 от НК срещу С. Р., на 28 г., от гр. Казанлък, затова че на същата дата в гр. Казанлък, в ЖК "Изток", е управлявал л.а."Фолксваген Пасат" след употреба на алкохол с концентрация 1.57 промила в издишаният въздух, установено с техническо средство. Водачът  е зъдържан в РУ - Казанлък за срок до 24 часа. 

продължава>

През изминалото денонощие на територията, обслужвана от ОДМВР – Стара Загора,  са образувани две бързи производства. Регистрирано е  едно престъпление.

Бързи полицейски производства:

На 03.08.2017 г. в РУ - Казанлък  е образувано бързо производство по чл.343б, ал.1 от НК срещу Н. Н., на 46г., от с. Осетеново, общ. Павел баня, затова че в гр. Павел Баня, на  ул. "Ген.Столетов", е управлявал л.а. "Фиат Мареа" след употреба на алкохол с концентрация  1.41 промила в издишания въздух, установено с техническо средство. Водачът е задържан за срок до 24 часа в РУ – Казанлък.

продължава>

През изминалото денонощие на територията, обслужвана от ОДМВР – Стара Загора,  са образувани четири бързи производства. Разкрити са три престъпления и е регистрирано едно престъпление.

Бързи полицейски производства:

На 01.08.2017 г. в РУ - Раднево е образувано бързо производство за престъпление по чл.343в, ал.1 от НК срещу Й. Г., на 41 г., от гр. Раднево, затова че на същата дата, около 23.30ч., в  гр. Раднево, на ул. "Андон Черковски", е управлявал л.а. "Форд Ескорд"  без да притежава свидетелство за управление на МПС, в едногодишен срок от наложено му наказание по административен ред за същото нарушение. Водачът е задържан за срок до 24 часа в РУ – Раднево.

На 02.08.2017 г. във Второ РУ - Стара Загора е образувано бързо производство за престъпление по чл.345 от НК срещу неправоспособния водач - И. Л., на 19 г., от гр. Стара Загора, затова че на същата дата, в гр. Стара Загора, на ул."Мусала", е управлявал МПС, тип АТВ, без регистрационни табели.

На 02.08.2017 г. във Второ РУ - Стара Загора е образувано бързо производство срещу Х. Т., на 47 г. от гр. София, затова че на същата дата, в гр. Стара Загора, на ул."Хаджи Димитър Асенов", е управлявал л.а. “Опел Зафира” след употреба на алкохол с концентрация  2,19 промила в издишания въздух, установено с техническо средство. Водачът е задържан за срок до 24 часа във Второ РУ - Стара Загора.

На 03.08.2017 г. в РУ- Гълъбово е образувано бързо производство за престъпление по чл.343б, ал.1 от НК срещу Г. Д., на 29 г., от гр. Гълъбово, затова че на същата дата, в гр. Гълъбово, в кв."Строител", е управлявал л.а. „Ауди А4“ без да притежава свидетелство за управление на МПС и след употреба на алкохол с концентрация 1.63 промила в издишания въздух, установено с техническо средство. Водачът е задържан в РУ - Гълъбово за срок до 24 часа.

Разкрити престъпления:

На 01.08.2017 г. в гр. Стара Загора от служители на Второ РУ - Стара Загора е проведена специализирана полицейска операция за противoдействие на престъпленията с наркотични вещества, при която на изхода на гр. Стара Загора в посока гр. Казанлък е спрян л.а „Опел Корса“, управляван от Г. Д., на 31 г. от гр. Стара Загора. Извършени са процесуално-следствени действиея, при които в лекия автомобил  са намерени и иззети бяло прахооразно вещество и суха зелена тревиста маса, а при последвало претърсване в жилището, обитавано от Г.Д., в гр. Стара Загора, е намерено допълнително  количество суха зелена тревиста маса. След извършена експертиза на иззетите вещества е установено, че същите са наркотични -  амфетамин - 407,28 гр. и марихуана, общо 506,24 гр.  Г.Д. е задържан за срок до 24 ч. във  Второ РУ - Стара Загора и е образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл.354а, ал.1 от НК. При проведени на 02.08.2017 г. допълнителни оперативно-издирвателни мероприятия е установено местонахождението на нива в гориста местност, северно от с. Люляк, общ.  Стара Загора, където Г. Д. е засял растения от рода на конопа. Намерини са и са иззети 20 бр. [ … ]

Прокурорите от Районна прокуратура - Казанлък са ръководили разследването по 156 бързи и незабавни производства от януари до края на юни 2017 г .

От началото на януари до края на юни 2017 г. прокурорите от Районна прокуратура-Казанлък са ръководила разследването по 156 бързи и незабавни производства. От тях 86 са били внесени за разглеждане в съда, като 84 лица са били осъдени и присъдите са им влезли в сила.

Най-често предавани на съд са обвиняеми за шофиране след употреба на алкохол - 44 лица, както и неправоспособни водачи в срока на наложено административно наказание и за незаконно държане на наркотични вещества. За разлика от предходно шестмесечие на 2016 г., броят на бързите производства е нараснал с близо 42 %. Броят на внесените актове в съда също бележи ръст с 30%, както и броят на осъдените лица със 38 %.

продължава>

musicgoal.com

Radio online

Използвайте и Winamp

Тъй като слушането през флаш плеъра води до рестартиране на браузъра след време ви предлагаме да си изтеглите WinAmp 5666 програма, с която да не правите тази операция често: winamp5666