Банер

US TOP 20

Музикалната класация

в ефира на Радио Севтополис

събота и неделя от 16:00
вторник от 17:00

Работа:

tunein.com

Слушайте ни и през web:

http://tunein.com/

за вашето мобилно устройство, като изтеглите tunein от

radioexpert.net

И от тук можете да ни слушате:

Районна прокуратура-Казанлък се самосезира по публикации в медиите и по сигнала на граждани за това, че на 25 декември 2017 г. в с.Бузовград, общ.Казанлък, на публично място е била проявена жестокост към гръбначно животно – куче и му е причинена смърт, тежко или трайно увреждане   - престъпление по чл.325б ал.2, т.3 пр.І-во във вр. с  ал.1 от Наказателния кодекс.

Дадени са указания за разпит на свидетели, възприели деянието по връзване към автомобил и влачене по пътното платно на гръбначно животно – куче. Разпоредено е да се установи  какви прояви на жестокост са били извършени спрямо животното, кои лица и с какви действия са осъществили деянието.

продължава>

По обвинителен акт на Районна прокуратура-Казанлък е осъден 38-годишен мъж за кражба на пари, накити и мобилни апарати

По обвинителен акт на Районна прокуратура-Казанлък е осъден Иван Д., на 38 г., за това, че при условията на опасен рецидив, чрез разрушаване на прегради, здраво направени за защита на имот – счупване стъклото на прозорец, е отнел чужди движими вещи- 1400 британски паунда, 7500 турски лири, 420 лева, 2 броя мобилни апарата, обеци с камъни „Сваровски“ и златен синджир, с тегло около 3 грама, от владението на другиго, с намерение противозаконно да ги присвои- престъпление по чл. 196 ал.1 т.2 вр.с чл.195, ал.1, т.3, вр. с чл. 194, ал.1 вр.с чл.29 ал.1  буква “а“ и „б“ от Наказателния кодекс.

продължава>

По искане на Районна прокуратура-Казанлък съдът определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо 24-годишен мъж за опит противозаконно да отнеме чуждо моторно превозно средство

По искане на Районна прокуратура-Казанлък съдът определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо  Симеон М., на 24 г., привлечен като обвиняем по бързо производство за това, че на 5 ноември 2017 г. в гр.Казанлък, е направил опит противозаконно да отнеме чуждо моторно превозно средство – лек автомобил марка „ВАЗ 2101“,  на стойност 700 лева, от владението на 65-годишен мъж  без негово съгласие с намерение да го ползва, като деянието е извършено повторно и е останало недовършено, поради независещи от дееца причини – престъпление по чл.346 ал.2, т.2 във вр. с ал.1, във вр. с чл.28 ал.1 във вр. с чл.18 ал.1 от Наказателния кодекс.

продължава>

Съгласно изискванията на Закона за автомобилните превози за издаване на индивидуални разрешения за таксиметров превоз е било необходимо регистрирания превозвач да няма задължения към държавата, което се удостоверява с Удостоверение за наличието или липсата на задължения от Национална агенция по приходите. През 2017 г. таксиметрови шофьори с дейност на територията на Община Казанлък подали в отдел „Транспорт“ към общината неистински Удостоверения за липса на задължения към Националната агенция по приходите. Констатирани били 11 случая. Под ръководството на Районна прокуратура -Казанлък се провежда разследване за документни престъпления срещу 11 таксиметрови шофьори.

продължава>

От началото на годината до 30 септември 2017 г. прокурорите от Районна прокуратура-Казанлък са ръководили разследването по 54 досъдебни производства за престъпления против брака, семейството и младежта.

От тях 47 досъдебни производства са за престъпления, извършени от пълнолетно лице, което без да е сключило брак, заживее съпружески с лице от женски пол, ненавършило 16 годишна възраст - престъпление по чл.191 ал.1 от Наказателния кодекс, 2 досъдебни производства за престъпление, извършено от пълнолетно лице, което склони или улесни непълнолетно лице от мъжки пол и лице от женски пол, което не е навършило 16-годишна възраст да заживеят съпружески, без да са сключили брак - престъпление по чл.191 ал.2 от Наказателния кодекс, както и 5 досъдебни производства  за престъпления по предходните алинеи, които са извършени с лице, ненавършило 14-годишна възраст- престъпление по чл.191 ал.3 от Наказателния кодекс. 

продължава>

През изминалото денонощие на територията, обслужвана от ОДМВР – Стара Загора, е образувано едно незабавно производство. Разкрито е едно престъпление и са регистрирани пет престъпления. Настъпили са две пътнотранспортни произшествия.

Бързи производства:

На 27.09.2017г. в РУ - Казанлък е започнато незабавно производство за извършено престъпление по чл.343б от НК срещу Д. К., на 21г. от гр.Николаево, неправоспособен водач на МПС, затова че на същата дата до разклона за с. Димовци, общ. Николаево, е управлявал л. а. "Фиат Пунто", след употреба на алкохол с концентрация 1.60 промила в издишания въздух, установено с техническо средство. Водачът е задържан за срок до 24 часа в РУ - Казанлък.

продължава>

По разпореждане на Районна прокуратура-Казанлък е извършена проверка по постъпил сигнал в РУ на МВР-Казанлък за създадена опасност при правене на снимки с мобилен телефон на екстремно място.

На 10.09.2017 г., около 20.35 ч., гражданин съобщил в полицията за лице, което се е качило на висока греда в постройка на бившия ТЕЦ -Казанлък и не може да слезе. Изпратен е екип от РУ на МВР– Казанлък, който установил, че на мястото се намира 16-годишно момче.  Същия ден детето отишло с негови приятели в района на ТЕЦ, за да се разходят и да си направят снимки с мобилни телефони на екстремно място. Разхождайки се из изоставената постройка, 16-годишното момче се  качило на висока греда и не могло да слезе. Приятелите му се опитвали да му помогнат няколко часа, но не успели. Подаден е бил сигнал на тел. 112. 

продължава>

През изминалото денонощие на територията, обслужвана от ОДМВР – Стара Загора, са образувани четири бързи производства. Разкрито е едно престъпление и са регистрирани четири престъпления.

Бързи производства:

На 12.09.2017г. в сектор "Пътна полиция" при ОДМВР - Стара Загора е образувано бързо производство за престъпления по чл. 343б и 343в от НК срещу П. Т., на 35г., затова че на същата дата в гр. Стара Загора, по ул. "Петко Рачев Славейков", е управлявал л.а. "БМВ" след употреба на наркотични вещества, установено с техническо средство, и в срока на изтърпяване на принудителна административна мярка – отнемане на свидетеството за управление на МПС.

продължава>

 

През изминалото денонощие на територията, обслужвана от ОДМВР – Стара Загора, са образувани три бързи производства. Разкрити са две престъпления и са регистрирани четири престъпления. Настъпило е едно пътнотранспортно произшествие с пострадал водач на мотоциклет.

Бързи производства:

На 11.09.2017 г. в сектор" Пътна полиция" при ОДМВР - Стара Загора е образувано бързо производство за престъпление по чл.345, ал.2 от НК срещу М. М., на 20 г., от гр. Стара Загора, затова че на 11.09.2017 г. в гр. Стара Загора, по ул. "Бузлуджа", е управлявал мотоциклет "Кимко", който не е регистриран по надлежния ред. Водачът е задържан за срок до 24 ч във Второ РУ - Стара Загора.

продължава>

През изминалото денонощие на територията, обслужвана от ОДМВР – Стара Загора, са образувани три бързи производства. Разкрито е едно престъпление и са регистрирани три престъпления.

Бързи производства:

На 07.09.2017 г. в РУ - Казанлък е образувано бързо производство за престъпление по чл.345 от НК срещу М. Б., на 32 г., от гр. Крън, затова че на същата дата в гр. Шипка, на ул. ''Ген. Мирски'', е управлявал л.а. ''Фолксваген Поло'' без предна регистрационна табела и с поставена задна регистрационна табела, издадена за друго МПС. Водачът не е спрял на подаден от служители на РУ - Казанлък сигнал със стоп палка, които последвали автомобила  и го установили в землището на гр. Шипка.

продължава>

musicgoal.com

Radio online

Използвайте и Winamp

Тъй като слушането през флаш плеъра води до рестартиране на браузъра след време ви предлагаме да си изтеглите WinAmp 5666 програма, с която да не правите тази операция често: winamp5666