US TOP 20

Музикалната класация

в ефира на Радио Севтополис

събота и неделя от 16:00
вторник от 17:00

Работа:

tunein.com

Слушайте ни и през web:

http://tunein.com/

за вашето мобилно устройство, като изтеглите tunein от

radioexpert.net

И от тук можете да ни слушате:

По обвинителен акт на Районна прокуратура-Казанлък са осъдени за кражба - 39-годишната Д.Ж., на която е наложено наказание от три години „лишаване от свобода“ при първоначален „строг режим” и съучастникът й А.А., на 25 г., на когото е наложено наказание от една година „лишаване от свобода“ условно с изпитателен срок от три години.

продължава>

Районна прокуратура-Казанлък се самосезира по повод публикации и тв репортажи в информационния сайт „Press TV Казанлък“ относно замърсяване на въздуха в Община - Казанлък и района в периода 17-21.08.2019 г., причинено от тлеещи остатъци от лавандула, намиращи се в близост до с. Дунавци, общ. Казанлък.

След самосезиране Районна прокуратура-Казанлък е възложила проверка с оглед защита на обществения интерес и правата на гражданите по реда на Надзора за законност. С цел установяване на данни за извършено престъпление по чл.352 от Наказателния кодекс, проверката е възложена на експертен екип, определен от Директора на „Регионалната инспекция по околната среда и водите“ - Стара Загора, които в едномесечен  срок следва да представят всички материали по преписката ведно със заключение по проверката.

продължава>

 

През април 2019 г. прокурорите от Районна прокуратура - Казанлък са решили по същество и са внесли за разглеждане в  съда 30 прокурорски акта срещу 35 лица. В Районен съд – Казанлък са били внесени съответно 15 обвинителни актове срещу 17 лица, 10 споразумения срещу 12 лица и 5 предложения за освобождаване от наказателна отговорност по реда на чл.78а от НК срещу 6 лица.

продължава>

По искане на Районна прокуратура-Казанлък съдът определи постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо 25-годишен мъж за кражба в опасен рецидив

По искане на Районна прокуратура-Казанлък съдът определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Г.С.,на 25 г., привлечен като обвиняем за това, че на 17 февруари 2019 г., на паркинг край язовир „Копринка“, в землището на с.Копринка, общ.Казанлък, в условията на опасен рецидив и чрез разрушаване на прегради здраво направени за защита на имот е отнел чужда движима вещ – дамска чанта с пари - сумата от 200 лева, документи, дебитна карта и златни накити от владението на две жени, без тяхно съгласие с намерение противозаконно да ги присвои - престъпление по чл.196, ал.1, т.1, вр. с чл.195 ал.1 т.3 вр.с чл.194, ал.1, вр. чл.29, ал.1, б."а" от Наказателния кодекс.

Установено е, че на 17 февруари 2019 г., една от пострадалите жени паркирала собствения си лек автомобил, марка “Фолксваген“, на паркинг край язовир „Копринка“ и със своя приятелка тръгнали да се разхождат по язовирната стена. Обвиняемият Г.С.преминал покрай автомобила, търсейки вещи за отнемане. През прозореца на колата видял, че вътре има оставена дамска чанта. Взел камък и с него счупил малкото стъкло на задната врата и взел дамската чанта с намиращите се в нея вещи и пари. Обвиняемият изхарчил парите, а другите вещи били намерени в домът му.

По образуваното производство, под ръководството на Районна прокуратура-Казанлък до момента са извършени два огледа, разпити на свидетели, събрани са писмени доказателства, изготвена е оценителна експертиза, обвиняемото лице е привлечено към наказателна отговорност и производството ще приключи в рамките на определения срок на разследване.

Съдът уважи искането на Районна прокуратура-Казанлък и прие, че се касае за вероятност обвиняемият да се укрие или извърши и друго престъпление, тъй като е многократно осъждан за престъпления против собствеността. По последното му осъждане, в размер на 1 година и 8 месеца “лишаване от свобода“, е изтърпял наказанието си  през ноември 2018 г.

Определението на Районен съд – Казанлък подлежи на обжалване пред Окръжен съд - Стара Загора.

През изминалото денонощие на територията, обслужвана от ОДМВР - Стара Загора, са образувани четири бързи производства. Регистрирани са две престъпления и са разкрити четири престъпления.

Бързи производства:

На 28.02.2019 г., в РУ-Казанлък са започнати две бързи производства за престъпления по чл.345,ал.2 от НК и чл.343б,ал.3 от НК срещу 20-годишен мъж от гр. Крън, неправоспособен водач, затова че на същата дата, около 13.40 ч., в гр. Казанлък, по ул. "Орешака", е управлявал мотоциклет "Ямаха", без номер на рама и регистрационен номер, нерегистриран по надлежния ред. При тестване на водача за употреба на наркотични вещества с техническо средство е отчетена положителна проба за канабис. Същият е задържан за срок до 24 часа.

продължава>

През изминалото денонощие на територията, обслужвана от ОДМВР - Стара Загора, са регистрирани две престъпления и е разкрито едно престъпление. Възникнал е един пожар с материални щети.

Разкрити престъпления:

На 27.02.2019 г., при извършване на обход в землището на с. Обручище, общ. Гълъбово, на път III-5504 е задържан 51-годишен мъж от гр. Раднево при опит да отнеме около 1,5 пространствени кубика дървесина - топола, собственост на Община Гълъбово. В РУ – Гълъбово е образувано досъдебно производство за престъпление по чл. 195 от НК.

По – характерни престъпления:

На 27.02.2019 г., в 06:58 ч., в РУ-Казанлък, е получен сигнал от 69-годишна жена от гр. Крън за извършена кражба от хранителен магазин, находящ се в гр. Крън. На място е установено, че е взломена бравата на входната врата на магазина, проникнато е вътре, и е извършена кражба на сумата от 450 лв., колбаси и захарни изделия. Образувано е досъдебно производство за престъпление по чл.195 от НК.

На 27.02.2019 г., в 14:00 ч., в РУ-Казанлък се явила 40-годишна жена, която заявила, че за времето от 09.02.2018 г. до 23.02.2019 г., от избеното помещение на жилищна сграда, в гр. Казанлък е извършена кражба на велосипед. Образувано е досъдебно производство за престъпление по чл. 194 от НК.

Пожари:

На 28.02.2019 г., в 00:05 ч., в РУ-Раднево е получено съобщение за възникнал пожар в с. Сърнево, общ. Раднево. На място е установено, че пожарът е възникнал в масивна стопанска постройка, находяща се в бившия стопански двор, собственост на 60-годишен мъж от същото село. В резултат на пожара е изгоряла покривната конструкция на сградата, намиращите се в нея съоръжения и 23 000 бр. пилета. Причини за възникване на пожара и щети са в процес на изясняване. Към момента не са установени данни за умишлен палеж. Образувано е досъдебно производство за извършено престъпление по чл.331 от НК.

 

 

 

 

По искане на Районна прокуратура-Казанлък съдът определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо 53-годишен мъж за кражба в опасен рецидив

По искане на Районна прокуратура-Казанлък съдът определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо А.Л., на 53 г.,  привлечен като обвиняем за това, че на 2 февруари 2019 г., в с.Ръжена, общ.Казанлък, в условията на опасен рецидив, е отнел чужда движима вещ - бензинов моторен трион, на стойност 520 лева, от владението на другиго, без неговото съгласие с намерение противозаконно да я присвои - престъпление по чл.196, ал.1, т.1, вр. с чл.194, ал.1, вр. чл.29, ал.1, б."а" от Наказателния кодекс.

продължава>

59 лица са осъдени за съжителство с непълнолетни и малолетни  по досъдебни производства на Районна прокуратура-Казанлък през 2018 г.

През 2018 г. прокурорите от Районна прокуратура-Казанлък са наблюдавали общо 104 новообразувани досъдебни производства за престъпления по глава четвърта от Наказателния кодекс „Престъпления против брака и семейството“, като 60 от тях са за съжителство с непълнолетни. 34 досъдебни производства са срещу пълнолетни лица, които живеят без брак на съпружески начала с лица от женски пол, които нямат навършени 16 години, 14 досъдебни производства са срещу пълнолетни лица, които са склонили/улеснили непълнолетно лице от мъжки пол и лице от женски пол, което не е навършило 16-годишна възраст, да заживеят съпружески, без да са сключили брак,.

продължава>

По искане на Районна прокуратура-Казанлък съдът определи мярка за неотклонение „задържане под стража” спрямо 18-годишен младеж за кражба на вещи от офис

По искане на Районна прокуратура-Казанлък съдът определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо И.С, на 18 г., привлечен като обвиняем за това, че за времето от 17 ч. на 10 януари 2019 г. до 12 ч. на 11 януари 2019 г., в гр. Казанлък, от офис е отнел чужди движими вещи – преносим компютър марка и нож с калъф, на обща стойност 320 лв., от владението на другиго, без негово съгласие с намерение противозаконно да ги присвои, като деянието е извършено повторно и не представлява маловажен случай - престъпление по чл.195 ал.1, т.7 във  вр.с чл.194  ал.1 вр.с чл.28 ал.1 от Наказателния кодекс.

продължава>

Под ръководството на Районна прокуратура – Казанлък се извършва разследване по бързо производство за извършено хулиганство при управление на моторно превозно средство по първокласен път от гр.Сливен към гр.Гурково

На 13 януари 2019 г., около 19.00 часа, лек автомобил, марка „Ауди“ се движил по Първокласен път I– 6, между гр.Сливен и гр. Гурково. Той бил управляван от П.А., на 20 г., курсант в НВУ “Васил Левски“-гр.Велико Търново, като в автомобила пътували още четирима негови колеги, на възраст 19-20 г. По същия път се движил и лек автомобил, марка „Опел Корса“, управляван от 33-годишната М.Т., като в него пътувал и Й.П., на 32 г.

продължава>

musicgoal.com

Radio online

Използвайте и Winamp

Тъй като слушането през флаш плеъра води до рестартиране на браузъра след време ви предлагаме да си изтеглите WinAmp 5666 програма, с която да не правите тази операция често: winamp5666