US TOP 20

Музикалната класация

в ефира на Радио Севтополис

събота и неделя от 16:00
вторник от 17:00

Работа:

tunein.com

Слушайте ни и през web:

http://tunein.com/

за вашето мобилно устройство, като изтеглите tunein от

radioexpert.net

И от тук можете да ни слушате:

Днес по време на редовната сесия на ОбС-Казанлък трима общински съветницаи от групата ан БСП напуснаха заседанието на старейшините. Пред тяхната партийна медия тримата обвиниха сегашното управление на ГЕРБ в обшина Казанлък че играе политически игри и местните социалисти нямат заместник предсдател. Тримата отправиха негативни послания по отношение на председателя на ОбС - Николай Златанов, без да възприемат неговите аргументи, защо левицата в Казанлък няма да получи място в Председателския съвет.

продължава>

 

Много ми е неприятно да разбера, че по време на предизборната кампания Регионалната Избирателна Комисия - Стара Загора се опитва да се меси в редакционната политика на регионални сайтове. Кандидатът за народен представител  Васил  Стефанов Самарски е подал жалба в РИК, че не му е публикувано т.нар. "Право на отговор", получено на елктронната поща на Радио Севтополис на 13.03.2017 г., съгласно изискванията на ИК. Въпреки че "Правото на отговор" беше публикувано на 14.03.2017 г на сайта на Радио Севтополис. На 14.03.2017 г. Получих втори имейл от господин Самарски с настояване и дори заплахи че ще сезира компетентните органи ( както в последствие го е направил), ако нв бъде публикувана горепосочената статия. Когато получих този мейл статията вече беше качена в сайта. На 18.03.2017 г. късно вечерта получих писмо от РИК с искане на обяснение дали въпросното "Право на отговор" е качено в сайта. Недопустимо е след като един материал веднъж е публикуван, да се оказва натиск върху екипа на радиото, за допълнителни публикации. Гарантирам че съм спазил разпоредбите на ИК и съм свършил това, което се изисква от мен. като собственик на сайта "Радио Севтополис".

продължава>

21 юли се оказа тежък ден за казанлъшката демокрация. На пресконференция кметът на община Казанлък Галина Стоянова и председателят на ОбС Николай Златанов обявиха че Арбитражният съд потвърждава решението на Окръжен съд-Стара Загора за нищожност на договора с фирма "Тракия Трейд", сключен от бившия кмет Стефан Дамянов за продажба на терена, където беше Старата болница. Няма да ви припомням историята на сключване на тази тъмна сделка, защото всички медии тиражираха начина по който е станала продажбата на имота и цялата съдебна сага от 2011 г. до сега. Това за което се замислих е как така тогавашния политически елит се е облажил, а всички ние ще трябва да му плащаме за далаверите. Още един от балоните, че Стефан Дамянов е бил успешен кмет, се спука със силен трясък. Този взрив се оказа с огромна ударна вълна, която разби тотално и без това тежкото финансово полжение на общината. Вместо получените близо 2 млн. лв. от продажбата на този имот да бъдат вложени в инфраструктура или в други полезни за Казанлък дейности, те изчезнаха безследно.

 

На въпрос за самата сделка зададен от Радио Севтополис на общинския съветник Стефан Дамянов (тогава кмет на общината), той ме препрати към бившия главен архитект по онова време. Този човек се покри като нелегален преди 9-ти септември 1944 г. Продължих да търся позициите на членовете на прословутата комисия, оглавявана от Васил Самарски, но навсякъде удрях на камък. Единствено по- словоохотлив се оказа Николай Александров, който с присъщото за него чувство за хумор спомена, че за него време (2006 -2007 г.) сделката е била перфектна, но след това, някой не си е получил обещаното и това се оказало ябълката на раздора между екскмета Стефан Дамянов и председателя на ОбС през 2006 -2007 г. Васил Самарски. В този стил бих допълнил че тази "вражда" между двамата провали политическото им бъдеще. Но това е друг въпрос.

продължава>

Гледайки новините по телевизията преди няколко дни останах възмутен от една жителка на Добрич, чийто имот е пострадал от наводнението. Пряко в ефир тя поиска оставката на кмета Детелина Николова, защото не се е погрижила за почистването на деретата. Това изказване ме провокира да се поровя в звуковия и писмен архив на Радио Севтополис. Открих записите от пресконференцията на кметовете избрани с бюлетината на ГЕРБ и техните изказвания пред Бойко Борисов на срещата им в Казанлък през февруари тази година.

Прочитайки декларацията, която беше приета тогава, си спомних за емоционалното изказване на госпожа Детелина Николова - кмет на Добрич. След внимателно прослушване ми направи впечатление, че проект за ремонтни дейности на същото това дере е бил отхвърлен от правителството по програма "Развитие на регионите". Още тогава госпожа Николова заяви: "Дано тази година да няма големи валежи, защото зоната е много опасна. Правителството не разбира, че с отказа си да финансира този проект обрича хората живущи в района". Напомням ви, че Добрич е една от общините (подобно на Казанлък), чиито проекти по тази програма бяха отхвърлени без мотиви и без никакво разглеждане.

продължава>

Президентът Росен Плевнелиев отговори на въпроси на журналисти при посещението си в Казанлък. На импровизиран брифинг държавния глава направи оценка на политическата ситуация в страната след евровота и коментира изказванията на лидерите на БСП и ДПС за необходимостта от предсрочни парламентарни избори, бъдещ служебен кабинет и задължителното гласуване.

"Рано е да се раздават постове, но въпреки това нека да съм категоричен, че всеки от нас, както министър-председателят, президентът, политиците е необходимо да говорят, защото обществото чака от тях обяснения. Искам да гарантирам на българският народ, че се отнасям много отговорно към своите ангажименти в политическата криза в която се намираме, имам добра комуникация с лидерите на парламентарно представените политически сили, проведох разговори и с Борисов, и с Местан, и със Станишев, продължавам да имама добър диалог с всеки един от тях.

продължава>

В интервю за национална медия бившият президент Георги Първанов остро разкритикува кадровата политика на БСП. Той посочи различни примери в които показа колко некомпетентни хора са издигнати на отговорни постове заради партийни заслуги. Един от посочените примери се отнася за човек загубил кметските избори, провалил местната култура, съсипал дори и театъра в Толияти, участващ в множество фирми и получаващ огромни средства под формата на предизборна реклама в собствените си медии.

Така беше през 2011 г., когато броеше дупките по улиците на Казанлък. Същото правеше и през 2013 г., когато получи средствата за предизборна кампания на своята партия и ги инвестира в собствената си телевизия. За всички свои действия той беше оценен по достойнство - беше "избран" за председател на Областния съвет на БСП в Стара Загора, после стана политически консултант на областната "калинка" и така продължи да си отмъщава на казанлъчани, съсипвайки ръководството на родния си град с всевъзможни съдебни и политически игри. И всичко това в полза на Станишев. Човекът с малко "ч" успя да разбие стабилната структура на старозагорското БСП, като създаде здраво ядро на президентското движение с началните три букви на азбуката в Града на липите. Като награда за своята вярна служба към Станишевата клика, той получи място в борда на директорите на държавните мини "Марица Изток". Изведнъж специалистът по погребения, медии, театър, култура се преквалифицира в минен инженер. И то толкова бързо, че дори и бившия му приятел Георги Първанов го посочи за пример пред цяла България.

 

продължава>

Във връзка с публикувания материал "Документи по преписка изчезват мистериозно.." бившият председател на ОбС - Казанлък Васил Самарски отговори във Фейсбук на казаното от Николай Златанов пред журналисти на 16.04.2014 г.

Публикуваме отговорът на Самарски без редакторска намеса:

"Днес 18.04.2014 г. гледах пресконференцията на АДВОКАТ Николай Златанов от 16.04.2014 г. (Председател на ОбС Казанлък към момента на даването на пресконференцията)

Слушам и не вярвам на ушите си!!!

След като изгледах разпространените от медиите записи стигнах до три предположения:

- или Председатетелят на ОбС Казанлък Николай Златанов не познава ЗАКОНЪТ за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси /(Загл. изм. – ДВ, бр. 97 от 2010 г., в сила от 10.12.2010 г.) Обн., ДВ, бр. 94 от 31.10.2008 г., в сила от 1.01.2009 г., изм., бр. 10 от 6.02.2009 г., изм. и доп., бр. 26 от 7.04.2009 г., в сила от 31.03.2009 г., изм., бр. 101 от 18.12.2009 г., в сила от 18.12.2009 г., бр. 62 от 10.08.2010 г., в сила от 10.08.2010 г., изм. и доп., бр. 97 от 10.12.2010 г., в сила от 10.12.2010 г., бр. 38 от 18.05.2012 г., в сила от 1.07.2012 г., изм., бр. 15 от 15.02.2013 г., в сила от 1.01.2014 г./

продължава>

На пресконференция днес Председателят на Обс - Казанлък Николай Златанов заяви пред журналисти, че  е изчезнала преписка по сигнал на гражданин до Комисията по конфликт на интереси в предишния Общински съвет. Преписката е изведена с входящ номер ОС 3469/24.03.2011 г. Тогава председател на тази комисия е бил Васил Самарски, а членове - Цветанка Пискова и Елена Стойчева. Става въпрос за сигнал на Иван Кьосев подаден до Окръжна прокуратура Стара Загора относно "Наличие на конфликт на интереси в дейността на Председателя на ОбС при изпълняване изпълняване на неговите правомощия." Както знаете през 2010 г. Председател на ОбС беше Васил Самарски. Жалбоподателят се позовава на медийна публикация във в. "Труд" от 12.01.2010 г. озаглавена "Обръчите" на Самарски: Да изживеем кризата в разкош!" написана от покойния вече писател и журналист Веселин Стоянов. От написаното в статията става ясно че "освен безконтролното харчене на общински средства извършвано от ОбС - Казанлък е налице нарушение на Закона за предотвратяване и разкриване на конфликт на интереси ( ЗпРКИ). Поне три фирми на председателя на Обс Васил Самарски са получавали пари за сметка на местния бюджет." Авторът на сигнала до прокураурата описва 5 такива предполагаеми нарушения. Преписката е заведена в Окръжна Прокуратура под номер 703/2010 с дата 22.02.2010 г. и е разследвана от прокурор Ал. Ангелов, като е приключена със становище, че няма престъпление по Наказателния кодекс, с предложение да бъде разгледана в Комисията за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси при Община Казанлък. В комисията цялата тази преписка се води от Цветанка Пискова, която в кореспонденция с Окръжна прокуратура изисква всички документи по нея. С писмо изх.№ ОС 1284/28.06.2011 г. г-жа Пискова поисква от ОП - Стара Загора заверени копия от всички документи по преписка 703/2010 г. В отговор подписан от прокурор Ангелов от 12.07.2011 г., от прокуратурата се казва че "Документите, които ви изпращаме не са заверени официално, тъй като не разполагаме с оригиналите. Последните се намират в Община Казанлък и ОбС - Казанлък, чийто орган е вашата комисия и са на Ваше разположение." В заключение прокурорът се обръща към г-жа Пискова: "След окончателното решаване на преписката, следва да бъда уведомен за взетото от Вашата Комисия решение. тъй като по разпореждане на ВКП - София, преписката продължава да бъде наблюдавана от Прокуратурата на РБ."

продължава>

Според опорните точки изпратени на шефовете на Пресс ТВ, всичко добро направено от община Казанлък трябва да бъде отречено, очернено и омаскарено. Защо? Ами просто кметът е от ГЕРБ. В анонимна статия публикувана в сайта на телевизията сега се внушава че кметът Стоянова не е обявила обществена поръчка, за построяването на сепариращата инсталация. Всъщност това не беше необходимо. Идеята за построяването на такава инсталация е от няколко години, но през 2013 година в общината постъпи инвестиционно предложение от страна на "Грийнпланет" за построяване на такова съоръжение. Предложената инвестиция беше за около 600 хил.лв., като всичко е за сметка на фирмата. Имаше преговори и с други фирми, за да се направи проучване относно рентабилността на подобни съоръжения и ползите за самата община. На тези преговори нито една от поканените фирми не предложи по-добри условия за строеж на сепарираща инсталация. А именно нито лев разходи за строеж на съоръжението от страна на общината и заплащане на самата община за тон от реализираните отпадъци. Обяснено по просто от това съоръжение в касата на общината ще влизат приходи от дейност, за която гражданите не са дали нито стотинка от своите данъци.

 

продължава>

На днешната сесия общинските съветници приеха свое решение общината да кандидатства за финансиране от Министерство на инвестиционното проектиране по процедура за подпомагане на малки населени места. Включените проекти са за рехабилитация на улична мрежа в гр. Крън, селата Бузовград, Кънчево, Ръжена и Долно Изворово. По време на дебата Васил Самарски отново се опита да поречи на инициативата на Община Казанлък, поставяйки формални въпроси, които да объркат общинските съветници в своето гласуване. Той попита кмета на общината, дали неприетият план за развитие на Община Казанлък (2014 - 2020 г.) няма да се окаже проблем в оценяването на проектите.

продължава>

musicgoal.com

Radio online

Използвайте и Winamp

Тъй като слушането през флаш плеъра води до рестартиране на браузъра след време ви предлагаме да си изтеглите WinAmp 5666 програма, с която да не правите тази операция често: winamp5666