JAZZFESTKZ.EU

US TOP 20

Музикалната класация

в ефира на Радио Севтополис

събота и неделя от 16:00
вторник от 17:00

Работа:

tunein.com

Слушайте ни и през web:

http://tunein.com/

за вашето мобилно устройство, като изтеглите tunein от

radioexpert.net

И от тук можете да ни слушате:

 

"От всеки един от нас зависи да се преборим с негативните тенденции на пътищата и да намалим броя на произшествията." Това заяви Ева Паунова по време на Осмата национална конференция по пътищата на тема "Заедно за сигурни пътища". В събитието, провело се между 30ти септември и 3ти октомври в гр. Несебър, взеха участие още министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова и министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски.

продължава>

Партията е с пълна листа за общински съветници и 17 кандидат-кметове на населени места в Общината

ПП ГЕРБ в Казанлък представи кандидатите си за кмет на Община Казанлък, общински съветници и кметове на населени места в Общината.

„Преди четири години си поставихме за цел да променим Казанлък във възходяща посока и днес са налице видимите резултати, които всеки човек може да пипне.  Видими резултати от: привлечени 109 млн. лева европейски средства и реализирани проекти, нови асфалтирани и реновирани улици, постигане на най-ниската безработица в Казанлък спрямо цялата старозагорска област – 4.9%, и възможността всеки гражданин, които желае, да започне работа в нашата община и да се реализира пълноценно. Съзнаваме, че от тук нататък за следващите четири години, решението, кои ще бъдат представителите на политическа партия ГЕРБ, е важно и много сериозно“, заяви кандидатът за кмет втори мандат на Община Казанлък Галина Стоянова и председател на ПП ГЕРБ в града на розите. Тя бе категорична, че от съществено значение е не само да имаш идеи, но да знаеш как да ги реализираш. „Предлагаме кандидатури за кметовете на населени места и пълна листа от 37 кандидати за общински съветници. Залагаме, както на хора, които през тези четири години бяха близо до гражданите и направиха възможно най-доброто за тях, така и на нови лица, готови да покажат своите професионализъм и експертност“, категорична бе Галина Стоянова.

продължава>

Общинският организационен секретар на ГЕРБ-Kазанлък Радиана Стефанова регистрира партията в ОИК за участие в изборите за местна власт на 25 октомври.

„ПП ГЕРБ в Казанлък винаги е печелила изборите с категоричен резултат. Както винаги, ще водим позитивна и толерантна кампания. Ще се срещаме очи в очи с избирателите,  защото и преди избори и след избори за нас е важно да сме близо до хората. За разлика от другите партии, ние поемаме ангажименти, които можем да изпълним.“ – заяви  Радиана Стефанова след регистрацията на партията в Общинска избирателна комисия.  

продължава>

Цветан Цветанов: Над 250 млн. лева са влезнали в Стара Загора от европроекти през мандата на Живко Тодоров

Председателят на Националния предизборен щаб на ПП ГЕРБ и заместник-председател на партията Цветан Цветанов представи кандидатите на ГЕРБ за кметове на общини в Старозагорска област.

За втори мандат ще се бори настоящият кмет на Стара Загора Живко Тодоров, който е официалната кандидатура на партията в областния град. Живко Тодоров разкри своя потенциал през изминалите четири години, подчерта Цветан Цветанов. „Той се ползва с голямо обществено доверие. Благодаря на него и на целия му екип за постигнатото, защото резултатите са видими за всички, а фактите говорят сами. За над 250 млн. лв. са спечелените и реализирани европроекти в Стара Загора, още 15 млн. лв. е финансирането от държавния бюджет“, посочи Цветанов.

В Казанлък ГЕРБ залага на Галина Стоянова, която е настоящ кмет и общински председател на партията. „В Община Казанлък бе много трудно да се преодолее популизмът, който витаеше преди четири години. Галина Стоянова постигна много с опита си в общинската и държавната администрация, с ентусиазма и заряда за работа, който притежава. Пример за това е построяването и откриването на новата пожарна в Казанлък, която е факт именно, защото беше упорита и неотстъпчива в решенията си. През нейния мандат са реализирани 60 европроекта за над 24 млн. лв., 27 проекта за 45 млн. лв. са в процес на реализация. Живко Тодоров и Галина Стоянова получават подкрепа извоювана с реална работа и видими резултати“, категоричен бе зам.-председателят на партията.

продължава>

Евродепутатът от ГЕРБ/ ЕНП Ева Паунова бе избрана за посланик на инициативата "Китай без ограничения" (China Unlimited), включваща конкурс за култура и изкуство. Победителите в надпреварата ще бъдат наградени с 10-дневно пътуване до Китай. Кампанията се реализира със съдействието на Китайското представителство към ЕС и Колежа на Европа по случай 40-годишнината от дипломатическите отношения между Китай и Европейския Съюз.

"Дипломатическите отношения между ЕС и Китай могат да бъдат задълбочени чрез културно сътрудничество и обмен - ето защо с радост подкрепям инициативата  China Unlimited." Това сподели Ева Паунова, която е най-младият член на Делегацията за връзки с Китайската народна република към Европейския парламент. Според българския евродепутат, "партньорството между Европейския Съюз и Китай е от изключително важно значение за задълбочаването на икономическото и геополитическото сътрудничество".

продължава>

Младежката структура на ГЕРБ в област Стара Загора е с ново ръководство. С решение на Изпълнителната комисия бе утвърден за областен координатор Радостин Танев, за областен организационен секретар Катерина Иванова, а казанлъчанинът Николай Факиров е член на областния управителен съвет. Останалите членове са Мариян Димитров и Красимира Кънева от Стара Загора.

Николай Факиров е на 29 г., магистър-инженер със специалност  „Електроенергетика и електрообзавеждане“ от ВТУ „Тодор Каблешков“, град София. Работи като помощник-машинист в БДЖ. Член на младежката партийна структура в Казанлък и общински съветник от ГЕРБ.

продължава>

Вчера в късния следобед организацията на Предприемачи ГЕРБ-Казанлък закупиха и подариха на „Дневния център за младежи с увреждания“ велоергометър, който ще подпомага рехабилитацията на младежите. От партията научили, че центърът имат нуждa от този уред за раздвижване, след проведен разговор с директора Веска Мараджиева.

След посещението в социалния център организационният секретар на ГЕРБ Радиана Стефанова бе категорична, че Община Казанлък  е една от най-динамично развиващите се общини в България по отношение на социалната си политика: „Ръководството на общината е изпълнило на 100 %  дейностите  в  този ресор, които бяха заложени в предизборната програма за управление. Само за последните три години са създадени  толкова социални услуги, колкото не са създавани два мандата назад! За социалните проекти през изминалите три години са привлечени близо 5 милиона лева. Когато ГЕРБ започна мандата си, имаше 1 налична социална услуга, в момента са, ако не ме лъже паметта 8 - Център за обществена подкрепа, Център за социална рехабилитация и интеграция за деца, Дневен център за хора с увреждания, Приемна грижа, Домашен помощник,  Личен асистент, 3 нови защитени жилища и къщички за настаняване от семеен тип, да не забравяме и „кухнята-майка“, която съвсем скоро ще отвори врати и през новата учебна година ще обслужва около 3 000 деца на територията на общината.“

продължава>

В най-скоро време се очаква да бъде одобрена и новата Оперативна програма „Региони в растеж“ с над 3 млрд. лв. за развитие на българските региони

Към днешна дата отчитаме 81% напредък на усвояемост на средствата по Оперативна програма „Регионално развитие“ 2007-2013 г., а анализите ни сочат, че при това темпо на работа, догодина по това време ще достигнем 97%, което ще е огромен успех. Това заяви министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова, която откри XVI-то заседание на Комитета за наблюдение на Оперативна програма „Регионално развитие” 2007-2013 г. и второто заседание на Комитета за наблюдение на ОП „Региони в растеж” 2014-2020 година. На събитието присъстваха Борислава Уудфорд – програмен мениджър ОПРР в ГД „Регионална и градска политика“ на Европейската комисия и Владислав Пискорц – началник-отдел „България – присъединяване и преговори“ в ГД РГП на ЕК, зам.-министърът на регионалното развитие и ръководител на УО на ОППР Деница Николова, представители на министерства, Националното сдружение на общините в Република България и др.

продължава>

Младежите от ГЕРБ-Казанлък присъстваха на откриването на  Eвропейското първенство за юноши до 17 години.   Едно от най-грандиозните спортни събития за България бе открито вчера на стадион „Берое" в Стара Загора в присъствието на спортния министър Красен Кралев.

продължава>

Младежите от ГЕРБ-Казанлък се включиха в благотворителното бягане за изграждане на площадка за шахмат на открито в прак „Розариум”. Състезанието се проведе в събота /25.04.2015/ на новоизградените от Община Казанлък велоалеи. Участниците стартираха от Младежкия дом и финишираха в Розариума.

На мероприятието присъства народния представител от ГЕРБ Нено Влайков, а кметът на Казанлък Галина Стоянова поздрави участниците и връчи награди от Общината. 

продължава>

musicgoal.com

Radio online

Използвайте и Winamp

Тъй като слушането през флаш плеъра води до рестартиране на браузъра след време ви предлагаме да си изтеглите WinAmp 5666 програма, с която да не правите тази операция често: winamp5666