Банер

JAZZFESTKZ.EU

US TOP 20

Музикалната класация

в ефира на Радио Севтополис

събота и неделя от 16:00
вторник от 17:00

Работа:

tunein.com

Слушайте ни и през web:

http://tunein.com/

за вашето мобилно устройство, като изтеглите tunein от

radioexpert.net

И от тук можете да ни слушате:

Кметът Веселин Андреев: Вложихме над 1,5 млн.лв. в селото

Кандидатът за кмет втори мандат на казанлъшкото село Енина Веселин Андреев, издигнат от ГЕРБ, и почетният гражданин на Казанлък бизнесменът Добромир Гущеров отриха паметник на един от най-колоритните персонажи в българската литература – Бай Ганьо. Въпреки дъжда, в центъра на китното планинско село се събраха десетки енинци, за да видят реализирана дългогодишната си мечта. „Прототипът на Алекоконстантиновия герой Ганьо Сомов  бил розотърговец от нашето село – Енина. Не можеше да нямаме паметник на Бай Ганьо! Какъв по-подходящ момент от днес, когато се навършват 120 години от написването на първия фейлетон за Бай Ганьо от Алеко Константинов! ”, коментираха местните хора.

продължава>

„За развитието на детското и училищно здравеопазване е необходимо създаването на  местна политика за подобряване здравето на децата, синхронизирана с действащото европейско и национално законодателство. За изпълнение на политиката е необходим консенсус между държавната и местна власт, гражданските организации и бизнес средите. Всички те трябва да направят своята оценка за значението на мерките за детското здраве, защото грижите за здравето на децата са инвестиции в бъдещи здрави поколения”, казва д-р Мехмед Мехмедов – кандидат за общински съветник от ГЕРБ – Казанлък. Според него от голямо значение е осигуряването на медицинско обслужване във всички детски градини и училища и създаването на подкрепяща и достъпна среда за деца и ученици със специални образователни потребности в детски градини и училища. Д-р Мехмедов подчертава и смисъла на ученическото столово хранене, както и рационалното хранене на децата в детските градини и детска млечна кухня за децата от 6 месеца до 3 години.

продължава>

Николай Златанов: Данчо е гаранцията за промяната към по-добро за с. Шейново! Дайте му шанс!

ГЕРБ – Казанлък представи кандидата си за кмет на с. Шейново – Данчо Данов. Да припознаят 36-годишния земеделски производител, баща на една дъщеря, дойдоха десетки жители на селото. Залата в местното читалище се оказа тясна да побере желаещите да чуят какво има да им каже младото лице на ГЕРБ. „Ще насоча усилията си към изграждане на инфраструктурата, както и към цялостното развитие на нашия район. Шейново има нужда от нова посока – посоката на развитие. Имам потенциал и възможности да допринеса за това селото ни да има по-добър облик”, заяви Данчо Данов, който не скри, че разчита на подкрепата на шейновци. 36-годишният перспективен кандидат на ГЕРБ открито заяви, че е наясно със съществуващия проблем с вандализма в селото и представи своите предложения за решаване на проблема: подобряване начина на работа с КАТ и РУ „Полиция” – Казанлък, монтиране на видеонаблюдение в Шейново, създаване на екипни групи доброволци, които да следят за нередности и др.

продължава>

Днес, с тържествена церемони в село Енина бе открит паметник на Енинския апостол - най-старият документ написан на старобългарски език, откриван в България. 4-тонната мраморна фигура на свети Кирил Философ, от днес гордо се издига в градинката пред кметство на село Енина. Скулпторите, изработили шедьовъра са Иван Колев и Стефан Кавалов

Празникът уважиха кандидатите за кметове от ГЕРБ Веселин Андреев и Галина Стоянова, кандидатите за общински съветници Николай Златанов, Борис Кърчев, Боян Каличков, Георги Щерев, Стефан Драганов, Валентин Кралев, Иван Катанов, както и човекът, който е първоизточникът на идеята за паметника  Добромир Гущеров.

продължава>

Борис Кърчев: Целият отбор на ГЕРБ ви подкрепяше през всичките четири години от мандата. Така ще бъде и занапред!

Постановката на Асен Блатечки „Пуканки“ бе представена снощи пред културните дейци в Казанлък.  Това се случи по идея на ГЕРБ - Казанлък, която закупи билетите за всички представители на културата в града на розите.

След театралната постановка културните дейци се срещнаха с кандидатите за общински съветници от ГЕРБ и кандидатът за кмет на Община Казанлък Галина Стоянова.

продължава>

musicgoal.com

Radio online

Използвайте и Winamp

Тъй като слушането през флаш плеъра води до рестартиране на браузъра след време ви предлагаме да си изтеглите WinAmp 5666 програма, с която да не правите тази операция често: winamp5666