Радио Севтополис - radiosevtopolis.com

СТАРА ЗАГОРА

В Стара Загора откриват изложба „Небесни образи” на Надежда Кутева

На 22 януари (събота) от 11.30 часа в западната зала на Художествена галерия Стара Загора ще бъде открита изложбата „Небесни образи” на Надежда Кутева, спечелила голямата награда на Петото балканско квадринале на живописта „Митовете и легендите на моя народ” Стара Загора 2020.

продължава>

 

Община Стара Загора се включва в подкрепа на Моника Маринова

Община Стара Загора се включва в кампанията в подкрепа на 38-годишната Моника Маринова. От днес са поставени кутии за дарения на гише "Информация" и в  Центъра за административно обслужване на гражданите в сградата на Община Стара Загора.

продължава>

 

Стара Загора отбеляза 144 години от повторното Освобождение на града

На днешния ден се навършват 144 години от повторното Освобождение на Стара Загора по време на Руско-турската война 1877 – 1878 г. Община Стара Загора и Старозагорска митрополия отбелязаха славната дата в историята на града. По този повод в храм “Света Троица“ свещеници отслужиха заупокойна моли [ … ]

продължава>

 

Световна премиера на филм за Гео Милев правят в Стара Загора

Документалният филм  „Гео Милев в лабиринта на времето“ ще бъде представен в Стара Загора на 15 януари (събота)  от 17.00 часа в залата на Регионална библиотека „Захарий Княжески“. Организатори са  Община Стара Загора, Къща музей „Гео Милев“ и Тривиум Филмс.

продължава>

 

Представят филма „Гео Милев в лабиринта на времето“ в Стара Загора

Община Стара Загора, Къща музей „Гео Милев“ и Тривиум Филмс ще представят на 15 януари (събота)  от 17.00 часа в залата на Регионална библиотека „Захарий Княжески“ документален филм за гениалния поет Гео Милев.

продължава>

 

18-годишният ученик Делян Запрянов извади Богоявленския кръст от езерото в Стара Загора

Делян Запрянов от Стара Загора извади от водите на езерото в старозагорския парк „Йордан Капсамунов“ Богоявленския кръст. Общо 28 младежи, сред които най-малкият беше 14-годишния Стилиян Мирчев, скочиха след символа на християнската вяра, хвърлен ритуално от Старозагорския митрополит Киприан. И тази [ … ]

продължава>

 

Рекултивираха старото сметище на Община Стара Загора

Днес беше официално открито рекултивираното депо за твърди битови отпадъци в местността „Мандра баир“. „Приключиха основните дейности по техническата рекултивация на старото сметище. Целта е да се ограничат неблагоприятните въздействия на отпадъците върху околната среда“, разказа ръководителят на пр [ … ]

продължава>

 

Стара Загора чества 174 години от pождението на гениалния поет и революционер Хpиcто Ботев

На 6 януари (Богоявление) от 9.15 часа Негово Високопреосвещенство Старозагорският митрополит Киприан ще отслужи Утренята и св. Златоустова литургия в катедралния храм „Св. Николай“. В 11.00 часа на паметника на Христо Ботев, в парк „М.М.Кусев“  ще бъдат положени венци и цветя по случай 174 год [ … ]

продължава>

 

Старозагорци започнаха засаждането на живи коледни дръвчета

Първите живи коледни дръвчета вече бяха засадени в специално обособен терен, намиращ се в южната част на парк „Артилерийски“. Това съобщи Николай Стоев, началник на звено „Озеленяване и комунални дейности“ на Община Стара Загора. Първите елхички  бяха посадени в първите дни на 2022 година.

продължава>

 

Коледари наричаха за здраве и берекет в Общината

Да поздравят общинските служители с настъпващите празници в сградата на общинска администрация дойдоха малките коледари от Девето основно училище „Веселин Ханчев“. Първокласниците изпълниха песните „Коладе ле“,  „Стани нине…“ и „Божи българска Коледа“.

Да е здрава и плодовита годината. Да има светл [ … ]

продължава>

 

Ралица Райкова спечели златното яйце на конкурса „Веселин Ханчев“ в Стара Загора

Най-добрите млади поети, участници в 38-мото издание на Националния младежки литературен конкурс „Веселин Ханчев", бяха наградени тази вечер на тържествена церемония в Регионалния исторически музей. 99 дарования се бориха за статуетката „Златното яйце” и издаване на първа дебютна книга.

Гости на це [ … ]

продължава>

 

Назначиха временно изпълняващ директор на Зоопарка в Стара Загора

Зооинженерът Силвена Маврева е назначена за временно изпълняваща длъжността директор на Зоопарка в Стара Загора. Днес зам.-кметът Милена Желева я представи пред екипа, който тя ще ръководи през следващите месеци. Зам.-кметът ги информира, че Общинският съвет е приел със свое решение от следващата го [ … ]

продължава>

 

Станционната градина беше отличена в престижните награди „Сграда на годината“

Община Стара Загора беше отличена с грамота в категория „Проекти, свързани с развитието на градовете“ за реновираната Станционна градина в тазгодишното издание на престижния конкурс „Сграда на годината“. Отличието беше връчено на тържествена церемония, която се проведе снощи в столицата.

продължава>

 

Празничен концерт „С Коледа в сърцето“ радва старозагорци за празниците

Три фолклорни ансамбъла ще излязат на сцената на Държавна опера – Стара Загора на 20 декември /понеделник/ от 19.00 часа за празничния концерт „С Коледа в сърцето“.

продължава>

 

Изградиха декоративен лавров венец около Паметника на загиналите във войните старозагорци

Община Стара Загора приключи дейностите по изграждане на ниска декоративна ограда, тип “лавров венец”, около основата на „Паметника на загиналите във войните старозагорци“- скулптурна композиция на „Свети Георги“ в парк „Александър Стамболийски“.

продължава>

 

Временно спира достъпът до електронната система за прием в детските заведения в Стара Загора

Временно ще бъде спрян достъпът до електронната платформа за регистрация и редакция на заявления за участие в класиране за постъпване в детски градини, яслени групи в детски градини и детски ясли преди настъпващите Коледни и Новогодишни празници.

продължава>

 

Старозагорско училище организира благотворителна кампания "Да стоплим самотен човек"

Ученици, родители и учители в старозагорското СУ "Васил Левски" за втора поредна година организират кампания "Да стоплим самотен човек. Инициативата има за цел да помогне на самотни хора в нужда за предстоящите светли празници.

продължава>

 

Община Стара Загора участва в тазгодишното издание на Urban Development Forum 2021 - Градовете и зелената трансформация

Община Стара Загора взе участие в тазгодишното издание на форума Urban Development Forum, който се проведе в столицата. Директорът на дирекция „Инвестиции и европейски програми“ в местната администрация Георги Симеонов представи  опита и добрите практики на Община Стара Загора за енергийна ефек [ … ]

продължава>

 

Отвориха празничните базари в Стара Загора

От днес започна традиционният коледен базар в Стара Загора. Малките къщички създават празнична атмосфера в града за десета поредна година. Те са разположени в централната част на града – в парк „Пети октомври“ и по бул. „Цар Симеон Велики“- южно от Музея на религиите. 

продължава>

 

Зам.-кметът Иванка Сотирова се включи в кампания против насилието над жени

Зам.-кметът на Община Стара Загора Иванка Сотирова получи днес специалната  "розовата кутия" на Сдружение "Самаряни", част от информационната кампания „365 дни - Любовта не бива да боли!”. В рамките на 16 дни, 16 разпознаваеми като жени, ползващи се с обществено доверие и имащи гражданско влиян [ … ]

продължава>

 

Откриват „Нумизматичен салон’ 2021” в Регионален исторически музей Стара Загора

„Златото през вековете” е темата на тазгодишния „Нумизматичен салон’ 2021”, който ще се открие утре (7 декември) от 17.30 ч. в Малка изложбена зала на Регионален исторически музей – Стара Загора.

продължава>

 

Стара Загора засия в коледна премяна

Вечнозелената елха на площада пред Община Стара Загора засия тази вечер в красива коледна премяна. Украсена с хиляди светлинки и разноцветни играчки тя озари лицата на най-малките, дошли да видят тържественото запалване.

продължава>

 

Изложба „Знаци на времето“ разкрива част от уникалните творби, съхранявани във фонда на старозагорската Градска художествена галерия

В западната зала на Градска художествена галерия Стара Загора любителите на  изобразителното изкуство могат да разгледат  тематичната експозиция „Знаци на времето“. В нея са включени повече от тридесет подбрани творби живопис и графика от колекциите на Галерията.Темата обеди [ … ]

продължава>

 

Конкурс за детска рисунка и коледна украса организират в старозагорското село Дълбоки

По повод предстоящите Коледно-Новогодишни празници  НЧ „Развитие 1878“ в старозагорското село Дълбоки обявява конкурс за деца и ученици.  В него могат да вземат участие само малчугани от населеното място.

продължава>

 

С премиера на „Бал с маски“ откриха Фестивала на оперното и балетното изкуство в Стара Загора

Петдесет и първото издание на Фестивала на оперното и балетно изкуство (ФОБИ) бе открито тържествено тази вечер в залата на Старозагорската опера.

продължава>

 
Банер

СЛУШАЙТЕ НИ!

Времето

Работа:
Слушайте ни и през web:

http://tunein.com/

за вашето мобилно устройство, като изтеглите tunein от


И от тук можете да ни слушате: