JAZZFESTKZ.EU

US TOP 20

Музикалната класация

в ефира на Радио Севтополис

събота и неделя от 16:00
вторник от 17:00

Работа:

tunein.com

Слушайте ни и през web:

http://tunein.com/

за вашето мобилно устройство, като изтеглите tunein от

radioexpert.net

И от тук можете да ни слушате:

„Есенен салон“ 2018 бе официално открит тази вечер в залата на Културно-информационния център на ул.“Искра“№“4. Първите посетители приветства Христо Генев, директор на Художествена галерия – Казанлък. В навечерието на Деня на българските будители той определи тазгодишната експозиция на казанлъшки художници като „приятен, радостен факт“: „Всички, които се занимават с изобразително изкуство са част от очертанието на нашия национален дух, на българщината, част от стената, която ни прави типични и характерни, която ни прави българи.“, посочи Христо Генев.

продължава>

Днес бе официално открита обновената сграда на Технически колеж – Казанлък към

Технически университет – София. В навечерието на Деня на будителите кметът на община Казанлък Галина Стоянова посочи като съвременни будители представителите на местния бизнес. Тя изрази своята благодарност към предприемчивите казанлъчани за тяхната инициативност да подкрепят развитието на кадрите, нужни на пазара на труда в града. Галина Стоянова посочи добрата практика, тръгнала от Казанлък бизнесът да е начело на двете най-важни стъпки - за създаването на Колежа и да извади от джоба си целеви средства за сградата: „Всеки от бизнеса в Казанлък даде своя принос днес да имаме Технически колеж. Това са хората, които дадоха и дават отличен пример за последователност в желанието си да го има Колежът и днес мога да заявя, че това са едни от народните будители в Казанлък – местният бизнес. Поздравявам ги, че са родолюбиви , че сърцата им са в Казанлък, че целите и мислите им са дългосрочно свързани с града. Така е пребъдвал и ще пребъде Казанлък.“

продължава>

Студентите от Технически колеж – Казанлък, вече ще учат в нова сграда – обновената и модернизирана бивша Професионална гимназия по строителство в града. С Решение № 29 от март 2018 г. тя е предоставена за ползване и стопанисване на Технически университет – София, за нуждите на колежа. Ремонтните дейности започнаха след съвместната инициатива на Община Казанлък, местния бизнес и колежа.

„Преди година дадохме обещание и днес сме тук да покажем, че го спазваме. Огромна благодарност към Община Казанлък и бизнеса. Заедно поставихме началото на обучение, ориентирано към пазара и бизнеса.“ – с тези думи се обърна към гостите на събитието проф. дтн инж. Георги Михов - ректор на Технически университет – София. Той подчерта, че Казанлък е център на машиностроенето в България и мисията на колежа е свързана с преодоляване на предизвикателството регионът да има нужните специалисти и инженери. „Колежът ще даде всичко от себе си за качествено образование на студентите си.“ – категоричен бе  проф. Михов. 

продължава>

Изключително успешно започна новата учебна година за децата и младежите от клуб "Светлини сред сенките", при ОДК "Св. Ив. Рилски", с ръководител Валентина Димова. След успешната лятна работа на по-големите ученици по фантастичния роман "Момчето, което излиза", по малките се готвят да започнат поредната си книга в рими. Не закъсняха и първите награди за възпитаниците на клуба, които продължават успешните си участия в Национални и Международни литературни конкурси. От Международния конкурс "Аз обичам Черно море", наградените "светлинки" са седем. В най-малката възрастова група, раздел проза е отличена шестгодишната Поля Лалева. Наградените във втора възрастова група са: Борис Йовчев - 9 год., Милла Рачева - 9 год. и Геновева Трифонова - 11 год. В трета възрастова група също имаме трима призьори, това са: Лъчезар Йорданов, Йоан Иванов и Кирил Димов.

продължава>

Във връзка с катастрофата от 27.10.2018 г. по пътя Казанлък - Стара Загора, при която без време загубиха живота си двама млади наши съграждани - Виктория Гьонева (23 г.) и Цанко Павлов (22 г.) - Община Казанлък обявява 29.10.2018 г. (понеделник) за ден на траур. 

продължава>

Пилотното издание на пътуващия кинофестивал ФИЛМИРАЙ! събира в Казанлък деца и възрастни, киноентусиасти и професионалисти. Пет игрални филма, обединени от чувството за хумор, ще забавляват зрителите безплатно на 2, 3 и 4 ноември, петък, събота и неделя в зала „Лекс“ в сградата на Община Казанлък.

Специален гост в събота, на 2 ноември ще бъде режисьорът Ники Илиев за прожекцията на най-новия му филм „Нокаут или всичко, което тя написа“, с участието на Саня Борисова, Орлин Павлов, Башар Рахал, Диана Любенова, Александър Кадиев, както и на американската звезда Гари Дърден („Местопрестъплението“). 

продължава>

Проектът за „Въвеждане на мерки за енергийна ефективност в сградата на ДКЦ, гр. Казанлък“ е преработен, като е въведена етапност в неговото изпълнение, съобщи кметът на община Казанлък Галина Стоянова на редовна сесия на Общински съвет – Казанлък, в отговор на питане по темата на общински съветник. На първи етап в Поликлиниката ще бъдат изпълнени топлоизолация на фасади и покрив, подмяна на дограма и подмяна на осветителни тела в общите части на сградата. На втори етап ще се реализират газификация, подмяна на отоплителна инсталация и подмяна на осветителна инсталация във всички помещения на сградата. Именно първи етап на строителството ще бъде внесен в Националния Доверителен Еко Фонд за осигуряване на финансиране. Към настоящия момент проектът е в Регионалната дирекция за национален строителен контрол – Стара Загора за контрол и проверка и тече законно установеният срок за влизане в сила на Заповедта на Главния архитект за въвеждане на етапност в изпълнението на проекта.

продължава>

Училищната библиотека в ПГ „Иван Хаджиенов“ за пореден път се превърна в територия за свободни по дух! През последните години библиотеката е не само хранилище за книги, а място за открити уроци, за творчески срещи, за провеждане на състезания, за вдъхновяващи репетиции, за атрактивни изложби.

На 23 октомври, в рамките на Националната седмица на четенето, библиотеката посрещна един млад автор, множество преподаватели, мили гости и куп ученици. Малко бягство от ежедневието и истински поводи за гордост предложи програмата на събитието! 

продължава>

„Площадката за скейтборд е проектирана безвъзмездно, проектът е дарен от колектив казанлъшки архитекти и е изпълнена за ползване от скейтбордисти, посочи Кметът на община Казанлък Галина Стоянова на редовна сесия на Общински съвет – Казанлък, в отговор на питане по темата на общински съветник. „За съжаление, тя се ползва три години основно от велосипедисти и т. нар. „дърт джъмп“ скокове, не по предназначение, което е основната причина за разрушаване на съоръженията.“, отбеляза Кметът на Казанлък.

Осветителните тела са сменяни многократно, но се чупят целенасочено от младежите вечер. На обекта се извършват периодични проверки на място, както от страна на Община Казанлък, така и от страна на Управляващия орган на Оперативна програма „Регионално развитие“ 2007-2013 г.

Гаранционните срокове започват да текат от деня на въвеждането на строителния обект в експлоатация (издаване на разрешение за ползване или удостоверение за въвеждане в експлоатация). В договора с Изпълнителя е записано, че гаранционният срок не трябва да бъде по-малък от сроковете предвидени в Наредба №2 от 31.07.2003 г. за въвеждане в експлоатация на строежите в Република България и минималните гаранционни срокове за изпълнение на строителни и монтажни работи.

продължава>

От Дирекция „Местни приходи" на Община Казанлък напомнят, че съгласно Закона за местните данъци и такси, на 31 октомври, т.г., изтича крайният срок за плащане на: данък върху недвижими имоти, такса за битови отпадъци, данък върху превозните средства и патентен данък.

Заплащането може да става:

- в брой на касите на Дирекция „Местни приходи" - гр.Казанлък, бул.“Княз Александър Батенберг“ № 4. Двете каси са отворени за граждани всеки делничен ден от 8.30ч. до 17.30ч.:

- паричен салон на партерен етаж,

- етаж 5,стая 10

- или чрез ПОС терминално устройство. 

продължава>

musicgoal.com

Radio online

Използвайте и Winamp

Тъй като слушането през флаш плеъра води до рестартиране на браузъра след време ви предлагаме да си изтеглите WinAmp 5666 програма, с която да не правите тази операция често: winamp5666