JAZZFESTKZ.EU

US TOP 20

Музикалната класация

в ефира на Радио Севтополис

събота и неделя от 16:00
вторник от 17:00

Работа:

tunein.com

Слушайте ни и през web:

http://tunein.com/

за вашето мобилно устройство, като изтеглите tunein от

radioexpert.net

И от тук можете да ни слушате:

На Годишната церемония в събота вечер в столицата по връчване на шампионски отличия Община Казанлък получи плакет за принос към развитието на автомобилния спорт през 2018г.

Отличията връчи председателят на Управителния съвет на Българската федерация по автомобилен спорт Владо Илиев. От името на Община Казанлък плакета получи общинския съветник Стефан Драганов, член на Комисията по образование, младежки дейности, спорт и туризъм към Общински съвет – Казанлък. 

продължава>

От 1 декември 2018 година в Детско-юношеския отдел на Общинска библиотека  „Искра” стартира новият проект „Приказки с Малвина”.

 

Събитието е нов модул към  цикъла „С мама и татко в библиотеката”.  И тази нова инициатива, която ще се провежда всяка събота от 10,30 часа до 11,30 часа, има за цел да стимулира творческото мислене и  въображението на малките посетители, да изгради културния навик семействата да посещават заедно библиотеката.

 

Заедно с приказната героиня Малвина, която ще чете откъси от любими детски книги, децата ще преживяват вълшебството на приказките и ще формират своите навици за четене чрез игри и забавления.

продължава>

На 24 и 25.11. в град Русе, се проведе тридесет и трето издание на Международния турнир по спортни танци „WDSF World open Ruse”  в зала "Монбат Арена" Русе. Отлично се представи двойката Стоян Петров и Елис Табакова от КСТ „Роза” при ОДК „Св. Ив. Рилски”, които се класираха на финала заемайки престижното шесто място в категория Изгряващи звезди – стандартни танци. В силния турнир участваха над 400 танцови двойки от България, Русия, Румъния, Тайпе, Италия, Израел, Австрия, Унгария, Испания, Португалия и др.

продължава>

В деня на най-семейния християнски празник Детска градина №13 „Мечо Пух“ събра деца, родители и педагози на официално откриване на обновената сграда. С 218 100лв. от Бюджет 2018г. на Община Казанлък в детското заведение бяха въведени мерки за енергийна ефективност – подмяна на дограма, полагане на топлоизолация по фасади и покрив, подмяна на покривната обшивка, на радиатори и тръби, част от отоплителната инсталация. Монтирана е нова мълниезащитна инсталация.

Директорът Аксения Тилева благодари на кмета на община Казанлък Галина Стоянова и нейния екип за извършените подобрения. Тя се обърна към родители и дарители, благодарение на които в ДГ „Мечо Пух“ са монтирани и соларни панели, ремонтирана е столовата, обновени са разливното и миячно помещения, на разположение са нова съдомиялна машина и стерилизатор.

продължава>

Община Казанлък не одобрява увеличението на цените на билетите по различни маршрути от линиите от общинската и областна транспортна схема, направено едностранно, без знанието и съгласието й, от страна на „Кумакс Инвест” ЕООД. В свое писмо до фирмата – превозвач Общината изразява несъгласието си с новите по-високи цени на билетите, тъй като промените в цената на дизеловото гориво са плаващи и с кратковременни изменения в посока завишаване и понижаване. В момента не е налице изтекъл достатъчно дълъг период с постоянна цена на дизеловото гориво франко площадката на „Нефтохим” - Бургас, която, съотнесена към формулата за формиране на цената, да мотивира загуби на дружеството, респективно да е основание за изменение на действащите цени на билетите.

Община Казанлък подчертава, че не е съгласувала промяната на цените на билетите и увеличението е едностранно действие от страна на „Кумакс Инвест” ЕООД. Общината призовава фирмата незабавно да прекрати този процес. В писмото си Община Казанлък призовава превозвача да запази  досегашното равнище на цените на билетите и да насочи усилията си към подобряване качеството на обслужване и създаване на по-добър облик на услугата, предоставяна от него. 

продължава>

Днес на обичайното място на площад „Севтополис“ в центъра на Казанлък бе поставена Коледната елха. За първи път от години жителите и гостите на града ще се радват на живо празнично дърво, с височина 15 метра.

Много повече лампички ще светнат тази година в Града на розите, с още повече и по-красива празничната украса и много изненади до последния момент от Община Казанлък. „Звездно небе“ е мотото на визията, която ще засияе на площад „Севтополис“. За да пренесе празничното настроение на повече места, за първи път тази година в Казанлък украсата за Коледа и Нова година ще освети не само традиционните любими места на казанлъчани като централния площад и парк „Розариум“, но и райони в най-големите квартали на града – „Васил Левски“ и “Изток“. 

продължава>

Община Казанлък обяви обществена поръчка за изпълнител на светофарна уредба на кръстовището на бул.“Александър Батенберг“ и улиците “Чаталджа“ и „Надканижа“ в ж.к.“Изток“ в източния край на град Казанлък. В мотивите за предприетите промени се посочва, че двете улици са основните транспортни артерии в кв.“Изток“ и са носители на най-голямото транспортно натоварване.

Настоящата организация на движение е с предимство на движението по булеварда, който е държавен път и не решава в достатъчна степен затрудненията с потока на движение по ул.“Чаталджа“ и ул.“Надканижа“, които са обходните артерии за близо 13 000 жители на кв.“Изток“ към завод „Арсенал“ и Индустриалната зона. 

продължава>

НЧ „Възродена Искра – 2000” ще представи концерт – поздрав за казанлъшката публика по повод Деня на Християнското семейство на 21 ноември от 18:00 часа в Музея на фотографията и съвременните визуални изкуства.

Публиката ще може да види и да се докосне до таланта на представителите от школата по пиано и забавна песен, клас по класическа китара“ и ФА „Гъдулица“.

продължава>

Поздравления за хореограф – педагога г-жа Юлиана Ангелова, която се яви с нейните възпитанички на конкурс за хореография First edition ,,Choreography Award” international competition Ruse 2018.

Възпитаничките на БТЦ ,,Грация “ при НЧ „Възродена Искра – 2000“ от средно ниво ,,напреднали “с педагог Юлиана Ангелова се класираха: В стил ,, contemporary “ с трио ,,Инфинити“ на 1 място и група ,,Слънчогледи “ на 2 място.

Поздравления за целия екип на БТЦ „Грация“ !!! 

продължава>

Казанлък бе отличен в категорията „Туризъм, култура, фестивали и традиции“  за голяма община по време на официалната церемония „Кмет на годината“2018, която се провежда тази вечер в Националния дворец на културата в София.

Министърът на туризма Николина Ангелкова връчи приза на Кмета Галина Стоянова: „Преди всичко искам да благодаря на гражданите на Казанлък, които със своето гостоприемство, с желанието си да пазим традициите и всяка година да ги превръщат в много красота и феерия в нашите фестивали, на тях благодаря! Но зад тази награда стои много труд от страна на всички културни институти, както и на организаторите от Общината, на които благодаря за труда и всеотдайността! Зад тази награда стоят много усилия да превърнем Казанлък в европейско място, което се търси от туристите от целия свят и затова, в лицето на министър Ангелкова, искам да благодаря и на правителството, което ни даде тази възможност да го постигнем.Честито на всички наградени!“, каза Кметът община Казанлък.

продължава>

musicgoal.com

Radio online

Използвайте и Winamp

Тъй като слушането през флаш плеъра води до рестартиране на браузъра след време ви предлагаме да си изтеглите WinAmp 5666 програма, с която да не правите тази операция често: winamp5666