JAZZFESTKZ.EU

US TOP 20

Музикалната класация

в ефира на Радио Севтополис

събота и неделя от 16:00
вторник от 17:00

Работа:

tunein.com

Слушайте ни и през web:

http://tunein.com/

за вашето мобилно устройство, като изтеглите tunein от

radioexpert.net

И от тук можете да ни слушате:

Измежду 38 смелчаци, скочили в ледените води на Старата река Костадин бе най-бърз и за секунди спаси Богоявленския кръст. 32-годишният мъж хваща кръста за втори път, но скача вече 17. На връчването на паричната награда Кметът Галина Стоянова му пожела здраве и късмет: „На теб и на хората, които обичаш!“. Костадин е управител е на една от мебелните къщи в Казанлък, семеен, баща на две деца, на които посвети своя успех.

Сред младите казанлъчани отново бе именикът Йордан Йорданов, който участва редовно в ритуала в родния си град, дори и в дългите години, прекарани в чужбина. Той разказа, че от ученик скача и вече 20 години винаги участва в Богоявленския ритуал: „Пожелавам на всички момчета, които сега са тук след 20 години да са пак тук и да не пропускат. Бъдете живи и здрави!“, каза Данчо преди да се хвърли в реката. „Всяка година ставаме повече и повече, за разлика отпреди години, когато сме скачали само 3-ма – 4-ма.“, сподели той и прикани всички да опитат от специалната торта, с която той черпи за юбилейния си скок на Йордановден в Казанлък.

продължава>

През Новата 2019г. жителите и гостите на Казанлък ще бъдат зарадвани с нови и интересни културни събития. Това стана ясно по време на среща на кмета на община Казанлък Галина Стоянова с директорите на културните институти. Всички те изразиха удовлетворение от постигнатото, от добрата си съвместна работа, както и от партньорствата си с колеги от цялата страна.

От Общински театър „Любомир Кабакчиев“ имат амбицията да организират през юни месец голям фестивал в Алиолувата къща, с който да я превърнат през лятото в притегателен център за изкуства, разказа Димитър Кабаков. „Казанлък с тази си театрална къща е уникален за цялата страна.“, бе категоричен той. „Без дом си намерихме дом и искаме този дом да живее.“, увери Кабаков за намеренията на казанлъшките актьори към поверената им от Община Казанлък красива старинна къща в Града на розите. „Искам Алиолувата къща да се напълни не само със съдържание, но и с публика“, съгласи се с идеята Кметът Галина Стоянова. Тя поздрави колектива за усилената работа през миналата година за представянето на казанлъшкия театър на национално ниво и лично директора Кабаков – за постигнатото решаващо за успеха обединение на артистичния екип. Тя пожела през Новата 2019г. театърът да обърне повече внимание не само на децата, но и на възрастната публика по населени места, за да оживи сцените на селските читалища за местните жители. Театралният състав подготвя и постановка на известната пиеса „Чайка“ на Чехов по оригинален прочит. 

продължава>

Край огнището, с коледарски наричания за здраве и късмет посрещнаха Коледа в ПГ "Иван Хаджиенов". Възстановката на коледните обичаи припомни на младежите позабравения смисъл на празника - със семейния уют, изобилието на трапезата и дом и сърце, отворени за гости.

Дългоочакваният белобрад старец ( "Хо-хо-хо" :) ) и тази година бе подготвил своите изненади, дарявайки настроение, усмивки и подаръци от изобилния коледен чувал. А които са били най-сръчни и креативни в Коледните конкурси, получиха своите награди лично от директора г-жа Демирева:

- За най-красива "Коледна украса" бяха отличени 12г, 12а и 9б клас!

- В конкурса "Коледна снимка на класа" победителите са 11г, 8а и 12б клас! 

продължава>

Изграждането на нови велоалеи и реновирането на настоящите е приоритет на Община Казанлък през следващата година. Това стана ясно по време на среща между ръководството на Общината и сдруженията „Резонанс” и „Вихъръ”, иницииращи изграждането на повече велоалеи на територията й. „И вие, и ние имаме общи идеи, което показва, че преди седем години правилно сме разчели желанието на съгражданите ни да развиваме града и населените места в тази посока. Днес инфраструктурата ни е на ниво, което позволява да се фокусираме и върху по нататъшното й развитие в посока тротоарни площи и велоалеи. Пътят за постигането на това не е кратък и изисква редица изпълнени условия, за да са на лице крайните резултати”, заяви кметът Галина Стоянова, като разясни на присъстващите, че това са сравнително големи проекти, по които се търси външно финансиране от ЕС и държавния бюджет, в паралелна конкуренция с още 264 общини.

продължава>

Проектобюджетът на Община Казанлък за 2019 година ще продължи да надгражда вече реализираното в областта на образователната среда и пътната инфраструктура. Акцент в новия бюджет ще бъде здравеопазването и по-конкретно ремонтът на сградата на ДКЦ Поликлиника – един въпрос, чакащ своето решение от години, както и разпореждането с общинска собственост.

Проектобюджетът на Общината за 2019 г. е на стойност 53 131 414 лв., което е с близо 3 000 000 лв. повече от бюджета за 2018 г. По-голямата сума се дължи на увеличените средства по делегираната държавна помощ, които Община Казанлък предстои да получи за следващата година от централния бюджет. Към момента Проектобюджетът за 2019 г. е без преходен остатък, като средствата ще бъдат разпределени в началото на следващата година с окончателното му приемане.

продължава>

При голям интерес от страна на най-големите германски туроператори премина представянето на Казанлък в Берлин. Царица Роза Симона Петкова 2011, като истински посланик на красотата на Долината на розите и на тракийските царе приветства гостите на туристическата борса, посветена на Казанлък.

В присъствието на български дипломати директорът на Българския културен институт Борислав Петранов изказа благодарности на Кмета Галина Стоянова за отзивчивостта и приетата покана неин екип да гостува в германската столица.

Живи спомени от емоционалния конкурс сподели с публиката Царица Роза 1983 Силвана Тъпанова. Въпреки, че от десетки години живее в Германия тя остава силно свързана с родния си град.

продължава>

КСТ „Роза” при ОДК „Св. Ив. Рилски” завърши годината с великолепен Коледен бал в ресторант „Казанлък”, на който в истински звездопад от красота, талант и изящество, се представиха всички танцьори на клуба. Всички двойки, постигнали високи успехи през годината, бяха наградени от своите ръководители, подаръци получиха и най-малките, които правят първите си стъпки в магията на танца.

Празничната програма на КСТ „Роза” привлече стотици гости, директори на училища, учители, общественици и родители. Присъстващите имаха възможността да участват и в благотворителна томбола, с много емоции и награди.

Въпреки усилената подготовка за Коледния бал, танцьорите на КСТ „Роза” не пропуснаха да участват и в последната за тази година Купа България, по спортни танци, която се проведе в град Варна, на 14 и 15 декември. Стоян Петров и Елис Табакова станаха първи и се завърнаха със златни медали от турнира за Купа България, при състезателите над 19 год. – стандартни танци. Пламен Божев и Йоана Велева станаха четвърти, при състезателите над 19 год. – латина.

продължава>

На заседанието си днес Общински съвет – Казанлък гласува решение, с което Община Казанлък „ще изрази несъгласие и няма да подкрепи предлаганите нови цени на „ВиК“ЕООД – Стара Загора за периода до 2021г.“

Общинските съветници гласуваха упълномощаването на заместник-кмета по „Инфраструктура, строителство и транспорт“ инж.Даниела Коева да изрази решената позиция на Община Казанлък „против новите цени на „ВиК“, като неин представител в Общото събрание на Асоциацията по ВиК  на обособената територия, обслужвана от „ВиК“ЕООД – Стара Загора.

продължава>

Пред Общински съвет – Казанлък днес Кметът Галина Стоянова припомни дългата сага по придобиването на земята в Несебър: „Трябва да отбележим един много дългогодишен казус с имот на община Казанлък, свързан с т.нар. Бунгала на Несебър. Те са били собственост и са собственост на Общината, но земята, която е на много добро място в центъра на Несебър, близо до плажната ивица, повече от 5дка, е била собственост на Агенцията по горите, т.е. държавна собственост.“. Галина Стоянова подчерта изключителното съдействие и заслуги на настоящия министър на земеделието Румен Порожанов за успешното придобиване на атрактивния имот и се позова на думите на министър Порожанов, че „в продължение на над 20 години въпросът се е движел между Община Казанлък, Община Несебър, Агенцията по горите и Министерството на земеделието, храните и горите, без решение“ до сега. 

продължава>

Делегация от Казанлък представя културно-историческото наследство и възможностите за туризъм в региона в Берлин. От днес в рамките на три дни, под мотото „Казанлък представя Фестивала на розата“, пред германски туроператори и потенциални туристи ще бъдат представени рекламни филми за Долината на розите и тракийските царе и за туристическите обекти на територията на общината.

Поканата за презентация е провокирана от засиления интерес към Фестивал на розата в Германия през последните години. Гостуването е организирано по покана на Български културен институт в Берлин от 17-ти до 20-ти декември, т.г. Пред немската публика богатствата на Казанлък представят Сребра Касева, началник „Кабинет“ на Кмета,  Кристиян Желязков, Исторически музей „Искра“,  Мария Игнатова, член на Общинския Консултативен съвет по култура и туризъм и Царица Роза 2011 Симона Петкова.

продължава>

musicgoal.com

Radio online

Използвайте и Winamp

Тъй като слушането през флаш плеъра води до рестартиране на браузъра след време ви предлагаме да си изтеглите WinAmp 5666 програма, с която да не правите тази операция често: winamp5666