JAZZFESTKZ.EU

US TOP 20

Музикалната класация

в ефира на Радио Севтополис

събота и неделя от 16:00
вторник от 17:00

Работа:

tunein.com

Слушайте ни и през web:

http://tunein.com/

за вашето мобилно устройство, като изтеглите tunein от

radioexpert.net

И от тук можете да ни слушате:

След извършени ремонтни дейности скейтборд площадката до Младежкия дом отново работи. Частично остават оградени участъци, в които все още се извършват възстановителни дейности.

Нарушените рампи са ремонтирани с по-устойчив материал, шперплатът е заменен с бетон, профилът и конструкцията на рампите са запазени. Монтирани са и 15 броя паркови осветителни тела, както и 12 броя вградени в настилките, които бяха отбелязани като разрушени при проверки на Управляващия орган и Община Казанлък Възстановена е целостта на външното покритие на стълбчетата за парково осветление, отстранена е ръждата и е нанесено защитно покритие за предпазване на метала от разрушаване.

За да станат рампите още по-издръжливи, като допълнителна мярка, Община Казанлък върху положения бетон на рампите се изпълнява подсилваща и заглаждаща замазка от няколко последователни слоя, при гарантирана постоянна температура на въздуха най-малко 5-10 градуса по C° в продължение на поне едно денонощие. Към момента допълнителната мярка е приложена върху 5 от възстановените рампи. При подходящи климатични условия ще бъде приложена и към другите 3, с което дейностите по възстановяване на настилките на рампите ще бъдат цялостно приключени.

продължава>

Община Казанлък раздаде тази вечер традиционните годишни награди за спортни постижения на официална церемония. Спортист № 1 на Казанлък за 2018 година е - Любомир Богданов от Спортен клуб по таекуондо ,,Кентавър“, който доказа психиката си на победител, наред с добра техника и през 2018г. постигна 5-то място на Световно първенство по таекуондо в гр. Хаммамет, Тунис, 2-ро място на Балканско първенство в гр. Букурещ, Румъния и 1-во място на Държавно първенство в гр. Горна Малина.

Да връчи голямата награда бе поканена кметът на община Казанлък. Галина Стоянова поздрави всички спортисти, заслужили своите призове:„2018г. бе много успешна за спорта на Казанлък! Освен на състезателите и треньорите, ръководителите на клубовете, които са дали много труд, хъз и амбиция, бих искала да благодаря на всички спонсори и дарители, които подпомагат спортния елит на Казанлък. Те са много, но искам да отлича тази вечер фирмата, която е подпомогнала най-много спортни клубове в града, може би, една трета.“ Кметът покани до нея да застане и да връчи най-голямата награда настоящия прокурист на „Хидравлик М+С“АД Владимир Спасов. Той обеща,  че ако стане собственик на фирмата ще построи многофункционална спортна зала в Казанлък, за каквато всички казанлъчани мечтаят. 

продължава>

С мнозинство бе взето днес решението за създаване на Организация за управление на  туристически район „Долината на розите“, с център Казанлък по време на Учредителното събрание в Зала №6 на Община Казанлък. С пожелания за успех участниците в срещата приветства председателят на Общински съвет – Казанлък Николай Златанов.

Венелина Червенкова, началник-отдел „Стратегическо планиране и продуктова политика в туризма“ към Министерството на туризма. Тя подчерта основната философия на районирането - маркетинг и реклама, според характерните туристически предимства по места и пожела: „Реално и ефективно представяне на района, привличане на повече туристи като цяло!“. 

продължава>

Първа по рода си книга за историята на сатиричния театър в Казанлък „Казанлъшка сатира“ представи Гълъбина Михайлова тази вечер в Културно-информационния център на ул.“Искра“№4. Вече е факт документираният разказ с над сто черно-бели фотографии на културни дейци, първи постановки, отзиви и поздравления на раждането и живота на сатиричния театър в Казанлък, внимателно запазени, подбрани и подредени от казанлъшката актриса Гълъбина Михайлова. В годината на своя личен юбилей, обичаната Гълъбина сбъдна още една своя дългогодишна мечта и издаде юбилейната 60-годишна история на дейността на Естрадно-сатиричния театър в града.

„При Гълъбина всичко е любов, така са великите хора. И ние имаме привилегията да живеем с такъв велик човек, и да го познаваме и не само, ами и да го прегръщаме.“, поздрави автора кметът на община Казанлък Галина Стоянова и благодари на всички, които направиха празнична специалната вечер със своето присъствие, със своите музикални поздрави за Гълъбина. Трогателен жест на примата на оперетата в града Мария Стоянова прозвуча към примата на казанлъшката сатира. 

продължава>

Нашият град Казанлък получава свободата си по- рано от датата, която свързваме с националния ни празник! Денят е бил 8 януари 1878г.! Значима е ролята на Казанлък за изготвянето на мирния договор, подписан преди 141 години в цариградското предградие Сан Стефано. Веднага след Освобождението на града ни в Папазовата къща се разполага Главната квартира на руската армия и е настанен генерал Йосиф Гурко.

Учениците от 8 а клас на ПГ „Иван Хаджиенов“ отбелязаха събитието с няколко инициативи! Подготвиха текстове, табло и викторина, пресъздаващи настроението от този ден, и ги представиха пред няколко випуска в училището, изработиха презентационен материал и го предоставиха за гледане във  видеокътовете на гимназията, реализираха поредния час по родолюбие и го посветиха на годишнината. 

продължава>

През нощта на 11-ти януари,2019г. на територията на града по график работиха 3 опесъчителни машини, които опесъчиха рискови за заледявания райони в ж.к.“Изток“, бул.“Княз Александър Батенберг“, бул.“23 пехотен Шипченски полк“, надлезите към „Арсенал“ и до КАТ. Останалите части на града бяха проконтролирани и бе констатирано добро състояние на пътната настилка.

Усложнената пътна обстановка възникна след внезапно падналата студена и гъста мъгла над Казанлък и околностите, която не позволяваше видимост, по-голяма от 50м. и последва рязко заледяване на места на пътната настилка. В Казанлък Общинското предприятие веднага, в 06,10ч., реагира за справяне със ситуацията с още 2 допълнителни опесъчителни машини, които отново опесъчиха всички основни пътни артерии в града и кв.“Изток“. Опесъчаването приключи към 08,20ч. Бяха изразходени допълнително 80 тона пясък и сол. 

продължава>

През тази година предстои да започне обновяването на 23 автобусни спирки в града, през които ще преминават нови 7 електрически автобуса. Това бе обявено днес, по време на началната пресконференция по проект „Интегриран градски транспорт на град Казанлък – Етап 1“, която се проведе в Зала №6 на Община Казанлък. Екипът по проекта разказа пред журналисти, че електронните информационни табла, които ще бъдат монтирани на спирките вече са осигурени.

Предстои закупуването електробусите и на 4 двойни зарядни станции. Ще бъде изграден Център за управление, със специализиран софтуеър и JPS-и, монтирани в електробусите. За тях ще бъде изградено навесно покритие. Това ще позволи въвеждането на системата на т.нар. „умни спирки“. 

продължава>

Днес Казанлък отбелязва 141-та годишнина от своето освобождение. Въпреки мразовитото време, в честването на паметната дата, по традиция в двора на Девическия манастир „Въведение Богородично“ се събраха десетки местни родолюбци.

„Преди 141 години казанлъчани отбелязват своя първи ден като свободни.“, започна своето слово Добрина Матова пред събралото се множество на знаковото място, с голямо историческо значение за събитията в града по време на Руско-турската Освободителна война. „Трябва добре да помним, че запазването на националното единство, съхраняването на националната ни идентичност и историческа памет са единствената сигурна гаранция за постигане на днешното и бъдещо добруване и напредък. Да учим децата си на любов към Отечеството и стремеж към свободен и независим живот!“, заяви директорът на Литературно-художествен музей „Чудомир“ пред кмета на община Казанлък Галина Стоянова, Областния управител на Стара Загора Гергана Микова, представители на Общински съвет и Общинска администрация, културни институти, патриотични организации, казанлъшки училища и детски градини, родолюбиви граждани. 

продължава>

На връх имения си ден, тази вечер Иванка Краваева представи своята първа книга „Сълзи за България“ в Музея на фотографията и съвременните визуални изкуства в Казанлък. „Тази книга не е за всеки. Тя е само за хора, с позитивна енергия, с голямо сърце, които обичат природата.“, предупреди авторът пред своите приятели.

Като дългогодишен счетоводител, икономист, директор на завод, Иванка Краваева обяснява живите спомени за детайлите с услужливата професионална памет. По думите й, книгата разкрива емоциите на близо 79-годишна българка, на нейното семейство и израстване, преминали през Войната, падането на Комунизма, краха на Прехода, разграбването при Приватизацията и ...  красивите, вълнуващи пътешествия с близки хора из българските планини и чуждестранни страни. Всичко това, разказано през сълзи и смях, за да има памет за следващите поколения, за децата на децата на дъщерята Донка и сина Пламен.

продължава>

Навръх Ивановден Негово Високопреосвещенство Старозагорски митрополит Киприан лично отслужи Утреня и Света Златоустова литургия в храм „Свети Йоан Предтеча“ в родния си Казанлък, по случай храмовия празник.

„Колко по-величествено е тогава, когато всички сме събрани в едно, в името на Христа, там, където двама или трима са събрани в Неговото име. И ето днес Той беше между нас и винаги ще пребъдва, докато има православно свещенство, епархийско духовенство и народ, който вярва на своите свещеници, има вярата и опората в Бога и благодатта, която е дадена на всички нас.“, каза в словото си Старозагорският владика. В деня на Свети Йоан Кръстител Киприан пожела към градоначалника на Казанлък Галина Стоянова и всички миряни, присъстващи на Светата служба: „Нека Божието благословение да пребъдва над всички, които носят спасителното име на Свети Йоан и нека неговата вяра, проповедта, която вдъхновяваше всички, които отиваха да се кръстят в река Йордан да пребъдват пред нас!“ и честити празника.

продължава>

musicgoal.com

Radio online

Използвайте и Winamp

Тъй като слушането през флаш плеъра води до рестартиране на браузъра след време ви предлагаме да си изтеглите WinAmp 5666 програма, с която да не правите тази операция често: winamp5666