JAZZFESTKZ.EU

US TOP 20

Музикалната класация

в ефира на Радио Севтополис

събота и неделя от 16:00
вторник от 17:00

Работа:

tunein.com

Слушайте ни и през web:

http://tunein.com/

за вашето мобилно устройство, като изтеглите tunein от

radioexpert.net

И от тук можете да ни слушате:

„Васил Левски ще продължава да привлича паметта на нашата нация, да събира неподправения му патриотизъм и родолюбие, съчетани с безпримерна отдаденост и така ще остане винаги! Защото животът му бе посветен на кауза, за която си заслужаваше да се живее и да се умре!“, каза във възпоменателното си слово пред барелефа на Апостола д-р Момчил Маринов, директор на Исторически музей „Искра“. Той припомни активната революционна дейност, мобилизирала само за няколко години 1014 души от всички обществени прослойки в 202 революционни комитета в цялата страна за организирана борба за освобождението на Отечеството. „Левски привлече всеки, независимо от пол, занятие, класа, възраст.“, припомни думите на Дядо Вазов историкът.

продължава>

При засилен интерес към Долината на розите и на тракийските царе днес в Интер Експо център в София започна 36-то издание на най-голямата международна туристическа борса у нас „Ваканция и СПА Експо 2019“.

„Туризмът, който развиват общините ще бъде акцент на 2019 година.“, обяви на откриването на форума министърът на туризма Николина Ангелкова. Тя посочи, че 2019-та ще бъде динамична, която ще изисква повече усилия от направеното до сега и я определи като „годината на вътрешния туризъм“. Министър Ангелкова отбеляза голямото значение на организациите за управление на туристическите райони, които вече са създадени и започват да работят. „Долината на розите“ е 6-ият туристически район в страната, който наскоро изпълни всички процедури за регистрация. 

продължава>

Отново е 14 февруари и отново хаджиеновци се включиха в отбелязването на празника. Следвайки инициативата на Ученическия парламент „Предай добро нататък” за реализирането на този ден задача получиха учениците от 8г клас. Младите мехатрончици с желание и ентусиазъм се заеха с интересното предизвикателство. Докато търсиха нещо ново и атрактивно се породи идеята за макет на голямо сърце,  което е символ на любовта и живота. С осъществяването на идеята се зае младият конструктор Мурад Онбаши от 8г клас. Той изработи макета и цялостната визия, а съучениците му се включиха в подготовката и доизработването му.

продължава>

Във връзка с разширяване на дейността на звеното „Екологичен контрол“ Община Казанлък набира кандидати за 5 нови работни места за длъжността Главен специалист „Контрол по спазване на подзаконовите нормативни актове“. Контрольорите ще следят за спазването на общинските наредби, ще извършват проверки и ще съставят констативни протоколи и актове за установяване на административни нарушения.

продължава>

На 08-10 февруари се проведе VII Национален конкурс “Път към славата“, където БТЦ „Грация“ с ръководители Алла и Юлиана Ангелови при НЧ „Възродена Искра – 2000“ взеха участие в категория „Танци“. Казанлъшките грации завоюваха 4 първи, 2 втори и 1 трето място.

Две от първите места са в стил „Характерен танц“ и са за постановката „Лебедова песен“ в раздел Група и за Трио Грузински танц „Самаия“. Останалите две първи места за в стил „Модерен танц“ за Трио „Молитва“ и Група за танца „Устрем“. Вторите места са в стил „Модерен танц“ за Група „Не на войната“ и за Трио „Инфинити“. Третото място е за Соло в стил „Характерен танц в изпълнение на Кристина Губеркова.

продължава>

На свое заседание днес Управителният съвет на туристическия район „Долината на розите“ избра единодушно за изпълнителен директор казанлъчанката Деана Петкова. Председателят на Управителния съвет, кметът на община Казанлък Галина Стоянова описа Деана Петкова като „млад човек, с висше образование „Туризъм“, работила е в Общината, занимава се с култура“. „Дошло е време да се занимава с по-всеобхватна работа, защото изпълнителният директор е човекът, който ще обединява усилията на всички ни и трябва да е на разположение на всички общини.“, обобщи Галина Стоянова и пожела успех на начинанието. От своя страна, новоизбраният изпълнителен директор, познат на казанлъчани като хореограф-педагог в Народно читалище „Жар 2002“, заяви готовност да работи всеотдайно за разработването на съвместни туристически продукти между 13-те общини, включени в младата Организация за управление на туристическия район.

продължава>

„ЧУДОМИРОВИ ПРАЗНИЦИ“ са ежегодни и се провеждат от 25 март до 1 април в Община Казанлък. Те заемат особено място в културния живот на града. Посветени са на театъра, музиката, литературата, изобразителното изкуство и сатирата. В рамките на празника се провеждат Национална научна конференция, която събира водещи имена в българското литературознание и изкуствознание. Изнесените доклади се издават всяка година в сборник, вече има издадени 3 такива. Провежда се за първа година  Национална кръгла маса по проблемите на Фолклора с участието на ръководители на художествени състави, представители на съюза на музикалните и танцови дейци в България и  Министерство на културата. Ново за тази година е и „ЗЛАТЕН  ТРЪНДАФИЛ“ -  Национален  фолклорен конкурс за хумористична песен и  хумористичен танц.

продължава>

Общинският съвет в Казанлък прие на второ четене бюджета на Общината за 2019 г. на свое заседание днес в зала „Инфра”. Общата стойност на Бюджета за 2019 г. е на стойност 58 618 958 лева или с над 8 милиона лева повече от миналогодишния. Целите, поставени за изпълнение от Общината са много и във всички сфери на дейност.

Новият Бюджет продължава Общинските политики за подобряване на инфраструктурата в детските градини и училищата. След почти изцяло обновени училища и детски градини на територията на общината, през 2019г. са предвидени средства за реконструкция на ОДЗ №17 и ОДК“Свети Иван Рилски“ в Казанлък. Ще се работи по обновяване на дворните пространства и уредите за игра на деца от детските градини и ясли, ремонти на училищните спортни салони.

продължава>

Девет вълнуващи съдби преплита бг адаптацията  на  световния хит „Human” на  Rag'n' Bone Man, изпълнявана от „Бабсбг”. Това е втората песен на казанлъшките рок баби, която ще представят за Деня на влюбените.

„Тя е специална, вдъхновена от личните житейски преживявания, предизвикали  текстописецът Петър Москов да сътвори  една уникална история за силата на любовта, младостта, болките, страха на деветте жени от Бабсбг”, сподели ръководителят им Стоян Петров.  По думите му R&B парчето възпламенява страстта за живот и превръща  изпълнението им в празник за сърцата:

…Бръчици ситни . Бели коси.

Нощи самотни. Ден тъмносив.

Странно красив...

продължава>

20-годишнината от създаването на Областна администрация с административен център Стара Загора днес в Областна администрация уважиха трима зрелостници от Казанлък, заедно с ученици от основни и средни училища от още 9 общини на Старозагорска област. В рамките на Деня на отворените врати, организиран от областния управител Гергана Микова младежите разгледаха различни административни звена и се запознаха с тяхната работа. Към пожеланията на Гергана Микова тримата представители на младите хора в Града на розите споделиха своите впечатления от видяното в Областна администрация Стара Загора.

Ще се радвам, ако умни, амбициозни и усмихнати млади хора като вас влязат в българските администрации и държавни институции след завършване на образованието си. Много се надявам, че където и да учите по света, ще пожелаете да се върнете в родината си, защото България има нужда от вас“, каза Гергана Микова.

продължава>

musicgoal.com

Radio online

Използвайте и Winamp

Тъй като слушането през флаш плеъра води до рестартиране на браузъра след време ви предлагаме да си изтеглите WinAmp 5666 програма, с която да не правите тази операция често: winamp5666