JAZZFESTKZ.EU

US TOP 20

Музикалната класация

в ефира на Радио Севтополис

събота и неделя от 16:00
вторник от 17:00

Работа:

tunein.com

Слушайте ни и през web:

http://tunein.com/

за вашето мобилно устройство, като изтеглите tunein от

radioexpert.net

И от тук можете да ни слушате:

СУ „Екзарх Антим I” – Казанлък вече има двама претенденти за участие в регионалния кръг на Осмото национално състезание по правопис на английски език Spelling Bee.

Иван Владимиров Бюйлеков от VВ клас се класира на първо място в училищния кръг, който се проведе на 1 март 2019г. в СУ „Екзарх Антим I” – Казанлък. Иван Бюйлеков спелува правилно думата “action” и победи Милица Стефанова Радева IVБ клас, която остана втора. И двамата ученици имат право да участват на  регионалното състезание, което ще се проведе в гр. Сливен на 23 март 2019г. Националният кръг на състезанието ще се проведе на 21 април 2019 в София.

продължава>

Инициативите на ученическия парламент на ПГ „Иван Хаджиенов“ осигуряват истински добро настроение в делника, истинско патриотично отношение в празника и много специално внимание към дати, поводи и личности. Още в първия ден на месец март можем да се похвалим с поредните интересни инициативи - на входа ни посреща „технично“ мартенско табло. Учениците от 9 в клас сами  изработиха традиционните Пижо и Пенда и с техническа  щриховка изписаха „Честита Баба Марта“, с което елегантно ни напомнят, че поздравът е от техници. Учениците направиха и  над 400 мартеници - за всички, украсиха светещо дърво в бяло-червени нюанси! 

продължава>

С това пожелание Кметът на Община Казанлък посрещна десетокласници от ППМГ“Никола Обрешков“ в своя кабинет днес. Галина Стоянова подкрепи инициативата на възпитаниците на Математическата гимназия да развеят на Паметника на Свободата националния флаг, изпъстрен с техни любими мисли на герои на българската история. Измежду всички изписани цитати децата посочиха единодушно за най-харесван въпроса на Дякона „Народе???“, който разбират като упрек от Левски към българския народ, който не е единен и едновременно с това, като призив към българите да се върнат към славната си история, за да се борят като един за своята свобода.

продължава>

За тържествата на връх Шипка по случай Националния празник на Република България от 22 ч. на 2 март до 18 ч. на 3 март ще бъде ограничено двупосочното транзитното преминаване на превозни средства през Шипченския проход по път I-5/Е-85/ Габрово – връх Шипка - Казанлък.

Както всяка година транзитният трафик ще се насочва по път II-55 през Прохода на Републиката по маршрута: Русе - Велико Търново - Дебелец - Проход на Републиката - Гурково - Казанлък и обратно. 

продължава>

2 решения в посока подобряване качеството на живот и социализация на възрастните хора и хората с увреждания взе на своето редовно заседание днес Общински съвет – Казанлък. Те ще засегнат 142 човека, които Община Казанлък трябва да предвиди по проект, като максималният бюджет на проекта е фиксиран на 366 536,48 лв. - 100 % безвъзмездна финансова помощ.

Общинските съветници одобриха кандидатстването на Община Казанлък по схема BG05M9OP001-2.040 „Патронажна грижа за възрастни хора и лица с увреждания – Компонент 2“, финансирана по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ 2014 – 2020. Патронажната грижа цели по-добро качество на живот чрез осигуряване на интегрирани почасови мобилни здравно-социални услуги по домовете на лица с увреждания и възрастни хора над 65 г., които са в невъзможност за самообслужване.

продължава>

 

Свежи 1 222 324 лв. за болницата ще получи казанлъшката многопрофилна болница от отпуснатите допълнително целеви средства за отдалеченост от Правителството през Министерството на здравеопазването 797 000 лв.. Други 325 324 лв. повече , в сравнение с миналата година към бюджета на общинската болница ще бъдат финансирани от НЗОК. Така болничният бюджет за 2019г. само със средства от здравната каса ще бъде общо 6 835 878 лв. По отчет, бюджетът на лечебното заведение през 2018 г. е бил 6 510 554 лв., а през тази  то ще разполага с още 1 122 324 лв. свежи пари. Тази сума набъбва до 1,5 млн. лв. след гласуваното днес решение на Общински съвет – Казанлък Община Казанлък да дари имот на МБАЛ „Д-р Христо Стамболски“. Имотът е с обща площ 7 795 кв.м., част от Промишлената зона на града с данъчна оценка 59 456,40 лв., а по най-общи пазарни цени – над 200 000 лв.

продължава>

Казанлък посрещна над 60 участници от български общини и 12 фирми от реалния бизнес в Националната среща на общинските предприятия и търговски дружества. От името на Кмета Галина Стоянова гостите на Града на розите приветства заместник-кметът Даниела Коева. Тя поздрави организаторите за подходящия начин, по който на експертно ниво се създават контакти и се споделя опит. „Надявам се тази среща да Ви даде възможност да дискутирате решения за по-ефективно и качествено изпълнение на стопанската дейност на общините!“, пожела Даниела Коева. Като един от новите поводи за гордост на казанлъчани, наред с традиционното розопроизводство, Коева посочи новоразкрития Технически колеж – Казанлък към Технически университет – София и изрази надежда това да мотивира младите хора да остават по родните си места, за да се развиват и обучават за бъдещи кадри на тежката промишленост в региона. 

продължава>

 

За това се разбраха на съвместна среща представители на местната управа с неправителствени младежки организации, които проявяват силен интерес към здравословния начин на живот. Изграждането на нови велоалеи и реновирането на настоящите са един от приоритетите на Общината за 2019 г. Трасето от града към селата Розово и Овощник е сред заложените за изграждане нови велоалеи в Общия устройствен план на Казанлък, за което могат да бъдат осигурени средства от отпуснатите в края на миналата година от Правителството общо 1 750 000лв. целеви средства, от които 200 000 лв. са предвидени за велоалеи.

продължава>

Решението бе взето на среща в сградата на Община Казанлък на Комисията за разпределение на държавната субсидия за читалищата в Община Казанлък през 2019г., която се състоя в началото на работната седмица. Сформирана със Заповед на Кмета, Комисията излъчи 7-членна работна група, която по приетия механизъм и критерии в Общината трябва да изготви разпределение на държавната субсидия за казанлъшките читалища. Средствата тази година са с 86 970 лв. повече, в общ размер 740 220 лв. за 78 субсидирани бройки, в сравнение със 653 250 лв. за 2018г. Стандартът за една субсидирана бройка през тази година е в размер на 9 490 лв.

продължава>

На 19 февруари директорът на ОБ „Искра“ г-жа Анна Кожухарова подписа договор за поредния проект на културния институт. Общинска библиотека „Искра“ е сред малкото библиотеки у нас, които бяха избрани за изпълнението на проект „Generation Code” . Проектът цели обучение по програмиране с роботи „Финч“ и е адресиран към деца на възраст от 10 до 11 години, които в рамките на месец и половина ще преминат безплатно обучение по програмиране.

продължава>

musicgoal.com

Radio online

Използвайте и Winamp

Тъй като слушането през флаш плеъра води до рестартиране на браузъра след време ви предлагаме да си изтеглите WinAmp 5666 програма, с която да не правите тази операция често: winamp5666