JAZZFESTKZ.EU

US TOP 20

Музикалната класация

в ефира на Радио Севтополис

събота и неделя от 16:00
вторник от 17:00

Работа:

tunein.com

Слушайте ни и през web:

http://tunein.com/

за вашето мобилно устройство, като изтеглите tunein от

radioexpert.net

И от тук можете да ни слушате:

Управителят на МБАЛ-Казанлък д-р Кети Маналова: „Никога болницата в Казанлък не е била в по-добро състояние от сега”

„Никога болницата в Казанлък не е била в по-добро състояние от сега. За първи път ще получим толкова много средства – близо 1,5 млн. лв. - от Правителството чрез Министерство на здравеопазването, Община Казанлък и Националната здравно-осигурителна каса”, бе категорична д-р Кети Маналова – управител на местната МБАЛ “Д-р Христо Стамболски“, по време на срещата си днес с кмета Галина Стоянова, председателя на Общински съвет – Казанлък Николай Златанов, общински съветници от Постоянната комисия по икономика, бюджет и финанси и Постоянната комисия по европейски въпроси и бизнес среда, членове на Председателския съвет и председателя на Комисията по здравеопазване д-р Стефка Димитрова. 

продължава>

С церемония „Първа копка“ на навес по проект "Интегриран градски транспорт на град Казанлък" - Етап 1“ започва изграждането на зарядна станция за електробусите, които предстои да бъдат пуснати в експлоатация в градската транспортна мрежа на Казанлък. Ритуалът е следваща стъпка на работата по проекта с откриването на строителна площадка за обект: "Проектиране и изграждане на навесно покритие от стоманена конструкция за зарядни станции и електробуси в ПИ с идентификатор 35167.501.9465, УПИ I-9465, кв.663, гр.Казанлък.

продължава>

ПРОГРАМА
„ЧУДОМИРОВИ ПРАЗНИЦИ 2019“

 

25 март - ПОНЕДЕЛНИК

11.30 ч.    ПЛОЩАД  „СЕВТОПОЛИС“

„Слово и образ“ -  изграждане на художествена инсталация в градска среда с ученици от НУПИД „Акад. Дечко Узунов“

16.30 ч.    ЛХМ „ЧУДОМИР“

ОФИЦИАЛНО ОТКРИВАНЕ -

Изпълнение на проф. Йосиф Радионов  на автентичната цигулка на Мара  Чорбаджийска,

с участието на балетна школа „ПА ДЕ КРЕ“ - Стара Загора, ръководител Кремена Костова

„Вариации на тема“ - изложба от Чудомирови оригинали

Открива: проф.  д-р Марин Добрев - директор на Художествена галерия - Стара Загора

17.30 ч.    ЛХМ „ЧУДОМИР“

Концерт  на проф. Йосиф Радионов – цигулка и Зорница Радионова – пиано;  в памет на Дамян Бегунов - двукратен носител на наградата „Чудомир“  за къс хумористичен разказ

19.00 ч.   ДК „Арсенал“

Връчване на 50-та юбилейна награда „Чудомир“ за къс хумористичен разказ на Фондация „Чудомир“ и в. „Стършел“

„Три котки на  покрива“ – театрален спектакъл на Драматичен театър „Никола Вапцаров“ - Благоевград

26 март – ВТОРНИК

11.30 ч.   ЛХМ „ЧУДОМИР“

„Цветове  и светлосенки“ - творческа работилница с ученици на НУПИД „Акад. Дечко Узунов“ за създаване реплики  на Чудомирови творби – ателие по изобразително изкуство, с ръководители  Радостина Павлова и Анна Желева

17.00 ч.   МУЗЕЙ НА ФОТОГРАФИЯТА

„Нашенци по света“ - фото-изложба на Пенка и Койчо Коеви

17.30 ч.   ЛХМ „ЧУДОМИР“

Представяне на книгата „Животът и смъртта на Людмила Живкова“ на  Иво Милев

19.00 ч.   ДК „Арсенал“

“They Say Rock Is Dead?” -  Концерт  на Опера Бургас и рок група КИКИМОРА с Николо Коцев - Рок хитовете на ХХв.

продължава>

Месецът на професиите се превръща във вече традиционна инициатива за ПГ „Иван Хаджиенов”. Всяка от четирите технически специалности, изучавани в гимназията, прави своето представяне по нестандартен и атрактивен начин.

С технически игри и в спортсменски дух премина представянето и на специалност „Машини и системи с ЦПУ”. Специалност, изучавана от десетилетия в гимназията, а днес още по-привлекателна за младежите заради предлаганото дуално обучение – възможност едновременно за учене и работа във водещите машиностроителни фирми в Казанлък. Всеки ученик от специалност „Машини и системи с ЦПУ” и „Мехатроника” в последните две години от обучението си е по 3 дни седмично в реална работна среда – на трудов договор във фирмите партньори на ПГ „Иван Хаджиенов”. Тази привилегия и отговорност е постигната за пръв път в България именно в град Казанлък.

продължава>

Изложбата „Женското начало“ бе официално открита тази вечер в препълнената зала на ул.“Искра“№4. Едно от най-очакваните културни събития в Града на розите започна на 8-ми март в присъствието на ценители, приятели и главните герои – дамите – творци на Казанлък.

29 талантливи жени на Казанлък представят над 40 свои творби - скулптори, графики, живопис, дърворезба и художествени фотографии в тазгодишното издание на превърналата се в традиция експозиция от Културния календар на Общината, под патронажа на Кмета на Община Казанлък Галина Стоянова. 

продължава>

Новата придобивка на Община Казанлък ще подпомага дейностите по почистване и поддръжка на зелените площи. Електрическото превозно средство, произведено в Европейския съюз, е от категория L7e, с допълнителна надстройка за поливане – фотоволтаична система за напояване с 500л. резервоар.  Модерната машина е снабдена със соларен панел за захранване на мобилната система за поливане. При необходимост, тя може да бъде демонтирана и автомобилът да бъде използван за други предназначения, чиито спектър допълнително се разширява от наличието на повдигаща платформа. Чисто новият електромобил е 100% екологичен, не използва конвенционално гориво и е единственият в България от този тип с новото поколение литиево-йонна батерия. Нейният капацитет е 14kWh. Тя осигурява пробег от 120 км. с едно зареждане. Друго предимство на съвременната покупка е, че батерията не изисква никаква поддръжка. 

продължава>

Решението бе взето днес на второто заседание на Комисията, която на първа среща излъчи 7-членна работна група. По приетия механизъм и критерии в Община Казанлък работната група трябваше да изготви предложение за разпределение на държавната субсидия за казанлъшките читалища.

Казанлъшките читалища ще бъдат финансирани с общо 697 520 лв. както следва:

НЧ “ИСКРА -1860”, гр Казанлък - 190 500

НЧ "ВЪЗРОДЕНА ИСКРА”, гр. Казанлък - 75 020

НЧ “ЖАР -2002”, гр. Казанлък - 45 000

НЧ  "ПРОГРЕС -2004", гр. Казанлък – 12 000

НЧ „ЛЮБЕН КАРАВЕЛОВ -1921“, с.Бузовград – 24 000

продължава>

Скъпи казанлъчани,

141 години след великия подвиг на нашите предци ние отново сме изправени пред предизвикателството да останем верни на техните идеали за чиста и свята република, за свободна и независима България. Идеали, заради които те дадоха живота си, а костите им останаха завинаги край Шипка и Шейново.

В минутата мълчание, в памет на саможертвата на стотиците обикновени хора, войводи и четници, опълченци и руски войни за нашата свобода днес нека намерим сили в себе си да се поклоним пред най-висшите човешки ценности, съхранили през вековете българската нация и да дадем път в сърцата си на онази силна воля за вечния идеал на единна, свободна България! 

продължава>

С церемония по издигане на националния трибагреник на централния площад „Севтополис“ в Казанлък бе отбелязана 141–та годишнина от Освобождението на България от турско робство. Почетният караул на представителна рота на 61 Стрямска механизирана бригада бе приет от командира на бригадата бригаден генерал Пламен Йорданов.

Водосвет за здраве и благоденствие отслужи архиерейският наместник на Казанлъшка духовна околия Отец Петко Мотев в съслужие с казанлъшки свещеници.

Ученици на СУ"Екзарх   Антим I" изпълниха литературно - музикална композиция, посветена на националния празник Трети март.

На официалната церемония по издигане на националния флаг на Република България в центъра на Казанлък присъстваха председателят на Общинския съвет Николай Златанов, представители на ръководството на Общината, на Общински съвет – Казанлък, културни институти, родолюбиви ученици и граждани. 

продължава>

МОС, е неформална група от млади хора, обединени на доброволен принцип, свързани от желанието за развитие на младежта в общината. МОС функционира към общинската администрация, като представя и търси решение съвместно с Община Казанлък, относно наболели проблеми в сферата на младежта.

Целите на младежкия съвет са:

да повиши осведомеността на младите хора във връзка с възможностите им за развитие, обучение и придобиване на ценно неформално образование и опит чрез дейността си, като достигне до по-голям брой млади хора; да реализира общи инициативни и проекти; да стимулира участие на младежите в обществения живот и да допринася за сформиране на гражданско самосъзнание.

Ако Вие сте амбициозен млад човек с мнение и виждане за развитие и подобряване на средата за живот в нашата община и всичко това Ви звучи интересно, полезно и заинтригуващо, сега е моментът да се присъедините към нас.

продължава>

musicgoal.com

Radio online

Използвайте и Winamp

Тъй като слушането през флаш плеъра води до рестартиране на браузъра след време ви предлагаме да си изтеглите WinAmp 5666 програма, с която да не правите тази операция често: winamp5666