Радио Севтополис - radiosevtopolis.com

Чаатай Улусой: "Аз съм като стена на плача за моите приятели"

Е-мейл Печат

Според най-красивия и енергичен млад мъж в Турция Чаатай Улусой славата прави хората несправедливи. "Отиваш в консерваторията, учиш с години,свириш в шоута, но нямаш възможност да играеш в сериали. После идва някой неподходящ като мен и получава главна роля. Той изгрява като нощен принц в сериала "Огледален свят".  Сега вече е на екран за втори тест, 23 годишният Чаатай Улусой казва че е срещуположното значение на думата "Тревожен" в речника. Изключително красив, готин и мъж с чаровна усмивка. И толкова стеснителен, че след първият поздрав казва: "Не съм разговарял лице в лице с журналисти от дълго време. Затова съм малко напрегнат. Все още не е осъзнал и приел със сърцето си своя рейтинг и наградите  с които живее през последните три години. Най-малкия комплимент го кара да се изчервява като дете.Намиран че е странно да открием притчата като сестра Гюзин. Той отбелязва "Обичам да се фокусирам в проблемите на всички около мен. Аз съм като стена на плача за моите приятели. Всички споделят с мен своите проблеми, а аз съм добър съветник. Само че не мога да приложа това за мен самия. Болката започва тук."

Репортер (Р): Турция знае че си спечелил състезанието "Най-добър модел". Какъв беше живота ти преди това?
Чаатай Улусой (ЧУ): Ние сме имигранти от Босна и Херцеговина. Роден съм и отраснах в Истанбул, в кв. Авчълар. Майка ми и баща ми са пенсионирани държавни служители. Ние сме семейство от средната класа. Имам брат Аталай, който е на 15 години. Моят блондин.  Той е ентусиаст в действията си, но е много срамежлив.

Р: Мечтал ли си да станеш известна звезда в детството си?
ЧУ: Никога не съм мечтал за слава. Започнах да тренирам баскетбол на 12 години. Исках да стана треньор. След което започнах да следвам в Истанбулския университет "Напоителни системи и дизайн". Исках да стана ландшафтен архитект, като продължавах да играя в училищния отбор по баскетбол.

Р: Щом всичко е вървяло така защо не влезе в спортната академия а участва в "Най-добър модел"?
ЧУ: Приятелите ми промениха желанията ми. Никога не съм имал амбиции да бъда пръв. Просто се грижа малко повече за моето физическо състояние. Докато се съмнявах дали ще вляза в топ 5, аз станах първи.

Р: Телевизионния свят те откри на подиума.
ЧУ: В нощта, когато състезанието приключи, се оказах атрактивен за продуцентска компания. След празненството ми се обадиха по телефона в къщи. На следващия ден прочетох сценария на "Нарекох те Фериа" ("Огледален свят") и реших да опитам. Първите два дни бях много притеснен. Представете си, хората които съм виждал само по телевизията бяха пред мен. След като това премина започнах да се забавлявам с работата си. Казах си "Това може да ми бъде професия."

Р: Ако това е твоята професия, би ли завършил консерватория (в смисъл: Висше училище по сценични изкуства - бел. прев.)?
ЧУ: Не зная.  Например, ако учиш актьорско майсторство, участваш в театрални постановки в продължение на години, искаш да участваш в сериали, но може да нямаш шанс. Където някой непрофесионалист (съдейки по себе си) играе главна роля. За това не изпадам в предразсъдъци. А и нямам време, тъй като продължавам да работя в тези проекти. Но дори и да не завърша консерватория, аз усъвършенствам своите актьорски умения с частни уроци тук и в чужбина.

Р: Всичко казано до тук е добро. Човек, който получава главни роли от добро семейство. Няма ли драматични истории в твоя живот?
ЧУ: Има истории, които съм чувал, така че ако кажа "Има драматизъм", ще бъда несправедлив спрямо тези истории.

Р: Очаквал ли си толкова много известност на 23 години?
ЧУ: Изобщо не! Беше изненадващо за мен. Както казах нямах никакви амбиции и цели, когато участвах в "Най-добър модел"

Р: Каква е разликата между теб и останалите?
ЧУ: Да бъдеш на правилното място в подходящото време. което означава точните хора и късмет.

Р: Замаян ли си от точката която си достигнал сега?
ЧУ:  Да, милиони хора ме следват, очакват новата ми работа, показват ми своята любов. Всичко това е огромна мотивация за мен. Но все още не се се оставям да бъда носен по вълните на славата. Ако си мислиш много за феномена "Известност", означава, че си психически разбит и всичко ще се обърне срещу теб.

Р: Не те ли е отвял вятъра на известността?
ЧУ: Не. Пазя се такъв какъвто съм без да се променям. Продължавам да се срещам с моите стари приятели.  Живея си както преди.

Р: На колко години се чувстваш в резултат на цялото това внимание?
ЧУ: Някои неща с които живееш те правят по-възрастен, а от други не посивяваш. Това е защото част от мен е все още дете, но друга част е на възрастен мъж.

Р: Да си поговорим за новия ти проект. Гледал ли си "Ориндж каунти", по чийто сценарий се прави "Приливи и отливи"?
ЧУ: Отчасти. Купих си DVD, когато започнаха снимките. Гледах малко, но го оставих на страна за да не се повлияя от характера на героя там (Райън).

Р: Готов ли си да бъдеш турският Райън?
ЧУ: Ще бъда Яман. Работих дълго време по психологическия профил на своя герой. Ето защо е важно за мен да бъда винаги Яман.

Р: Яман. който влиза в нашия живот и който явно скоро няма да излезе от там. Как изглежда в твоите очи?
ЧУ: Той е много различен от Емир и от героите, които съм уграл преди. Яман е все още изгряваща история. Той израства без баща. Майка му пее и се омъжва за втори път. Той приема като модел своя брат, който се забърква постоянно в неприятности. Животът на Яман се променя срещайки адвоката.

Р: Има ли нещо, което те свързва с Яман?
ЧУ: Предполагам нашите жестове. Защото подобно на мен той е готин и с приятна стойка.

Р: Да преминем към най-дискутирана тема, статията за свалянето на 7 килограма. Вярно ли е че си ги свалил с царевична коса, череши и масло от авокадо?
ЧУ: Това е неточна информация. Има също опашка от пони сред продуктите. Това не е истинска конска опашка, драги. Това е растение. Поставяш го в бутилка и го пиеш студено или топло. Действа очистващо. Правех упражнения три месеца. Мускулите ми бяха големи и благодарение на пилатес упражненията ги направих по-малки и по-дълги.

Р: Кои са най-големите лъжи които хората знаят за теб?
ЧУ:
Това че съм светска личност и ходя само по партита. Всъщност аз съм домошар.

Р: Имиджа на "паркетен лъв"?
ЧУ: Преекспониран е. Аз си стоя вкъщи и си чатя с приятелите. Когато съм сам рисувам, свиря на китара или пиша песни.

Р: Истина ли е че си се сдобрил с бившата си приятелка и живеете в Пендик?
ЧУ: Не, лъжа е. Ние живеем заедно с колегата от "Приливи и отливи" Танер Йозер, близо до снимачната площадка.

Р: А сега за любовния ти живот. Вярваш ли в любовта?
ЧУ: Не вярвам в любовта, а в лоялността. Ако има недоверие от другата страна, ако тя ме познава то изчезва, защото съм лоялен.

Р: Има ли възрастова граница за любовта?
ЧУ: Не. Нямам проблеми с това. Можеш да чувстваш нещо към някого, който е по-възрастен или по-млад от теб.

Р: Има ли в момента някой до теб?
ЧУ:
Повече от година нямам приятелка. Това може би звучи като клише, но от 5 месеца работя по този проект и цялата ми концентрация е върху него.

Р: Чух, че се смущаваш когато се целуваш на сцената. Истина ли е това?
ЧУ: Да. Не е ли това по природа? Аз съм стеснителен и смутен когато трябва да играя любовни сцени. Но нищо не мога да направя.

Р: Научих че си фен на баскетбола.
ЧУ: Чувствам се комфортно и с удоволствие ходя на приятни места. Дължа това на баскетбола. Преди мачовете обичам да се мотая с приятели, дори и от противниковия отбор. По този начин задушавам чувството за конкуренция и се уча да бъда джентълмен.

Хакан Гендже в."Хюриет" септември 2013
Снимки: Фейсбук

Превод от английски: Димир Говедаров

 

www.jazzfestkz.eu

СЛУШАЙТЕ НИ!

Времето

US TOP 20

Музикалната класация

в ефира на Радио Севтополис

събота и неделя от 16:00
вторник от 17:00

Работа:


Времето

Банер


Слушайте ни и през web:

http://tunein.com/

за вашето мобилно устройство, като изтеглите tunein от


И от тук можете да ни слушате: