Радио Севтополис - radiosevtopolis.com

Хазал Кая: Само здравето не се купува с пари

Е-мейл Печат

Актрисата Хазал Кая даде интервю за един от най-четените ежедневници в Турция - в. "Хюриет". Познатата на български зрители като Фериа от сериала "Огледален свят" актриса, този сезон се снима в нов хитов сериал "Името "Любов". За сериала и личния си живот Хазал Кая разказва пред турските медии.

"A.S.K." е едно сериозно предизвикателство за сериалите през есенния сезон.Изпълнителката на главната роля Хазал Кая ни разказа историята за борбата си с наднорменото тегло, За влиянието на излишните килограми върху нея и как се е справяла с тях, когато е станала известна още като малка.

Репортер: Как би описала нуждата от борбата с излишните килограми"

Хазал Кая: Това е добро чувство, но от друга страна се дължи на хормонална основа. Няма нужда да се комплексираме.

Р: Има едно изречение в промото на сериала "Името "Любов" "Кои е нещото, което не се купува с пари?" Кое мислиш че е това?

Х.К. Здравето.

Р. А любовта купува ли се?
Х.К.Може да си купиш любов, казвайки "Обичам те". Колко е здравословно това? Нещата преминават и се връщат отново към здравето.

 

Р. В сериала изпълняваш ролята на Азра. Коя е твоята героиня? Що за човек е тя?
Х.К. Треньор по тенис. Грижи се за своето семейство. Всичко започва в момент когато тя очертава своята индивидуалност в живота.Което означава, че е принудена да бъде смела.

Р. "Би ли изиграла тази роля по друг начин? Азра  ще ни възхити ли повече, в сравнение с другите героини, които си изиграла?
Х.К. До сега съм играла млади момичета (девойки). За първи път сега играя ролята на ралична (нова, млада) жена. Азра е по-различна , стояща стабилно на земята (уравновесена), силна. Това е по което прилича на мен, повече отколкото другите персонажи, които съм играла. Открих себе си в тази роля откъм силната си страна. Също като Азра аз поемам отговорности още от ранната си възраст.

Р. Силната страна, която подчертаваш, срещу какво, кого и кога я изполваш?
Х.К. Аз започнах тази работа ( да се снимам във филми) на 16 години. Не е ли достатъчно?

Р. За какво предпочиташе да приемаш отговорности като по-малка?
Х.К. Беше много трудно. В пубертета си казваш "Нека всички да бъдат като мен." Това не е хубаво, защото не е истина. Не всеки ме харесва и не трябва да бъде така. Надживях това чувство, като го приех. Опитвах да защитя себе си от моя собствен свят.

Р. Причината да имаш този девиз "Аз си имам граници" обясняваш с ранното си започване на работа (участие във филми)?
Х.К. Не. От детските ми години всички казват, че съм "задръстена и ледена".Мисля си, че причината за да ми казват така емоето изражение на лицето. Всъщност цялото ми семейство е такова. Аз не съм "ледена", но бих искала да бъда такава, защото обожавам този тип хора.

Р. Преди да застанеш пред камерата казваш, "Въвеждам нова мода и стил". Сега си едно любимите лица на екрана. Защо толкова закъсня?
Х.К. Не обръщам внимание какви дрехи нося, когато съм навън. Важното е да се чувствам удобно.Това че не обръщам внимание, какви дрехи нося е някакъв начин да поне малко да се защитя.

Р. Да се защитиш срещу какво?
Х.К. Казвам си "Имам си собствен личен живот и се обличам така." Нося шалвари. Имам си неприлични “Converses” (марка конфекция и бельо за широка употреба). Обичам да нося  “Wans” (също не толкова известна марка обувки и дрехи). Не си купувам обувки "Гучи" например.

Р. Какво стана че си смени решението (за обличане) сега?
Х.К. Пораснах! Например ако идвам за интервю или за фотосесия, тябва да се облейа по-шик.Когато излизам в града си казвам "Трябваше да се облека по-добре". никога не си казвам че искам да съм с 5 см. по-висока.

Р. Писа се че си имала проблеми с наднорменото тегло.
Х.К. Преди да ми открият "захарна болест" (диабет) качих за месец и половина много килограми. Помислих си за това на 22 Годишна възраст и след като започнах да ям специална храна, кръвната ми захар значително спадна, започнах да спя нормално.След ъова си направих диета за болестта ми и започнах да си готвя. За два месеца и половина свалих 11 кг.

Р. Замина в САЩ ли да ги свалиш?
Х.К. Ходих на обучение по актьорско майсторство в САЩ. Там също прекарах доста време в отслабване, Запшочнах всеки ден да се разхождам около половин час. Имам си денвен режим. Купих си DVD със специална лечебна гимнастика за сърце. Сутрин си пия кафето в 9 часа. Гледам “Fitness Blenders” (предаване за фитнес с упражнения) и правя всички упражнения едно след друго.

Интервюто е публикувано във в. "Хюриет" от 31.08.2013 г.

Превод от английски: Димир Говедаров

Снимки: Фейсбук

 

www.jazzfestkz.eu

СЛУШАЙТЕ НИ!

Времето

US TOP 20

Музикалната класация

в ефира на Радио Севтополис

събота и неделя от 16:00
вторник от 17:00

Работа:


Времето

Банер


Слушайте ни и през web:

http://tunein.com/

за вашето мобилно устройство, като изтеглите tunein от


И от тук можете да ни слушате: