Радио Севтополис - radiosevtopolis.com

По искане на Районна прокуратура – Стара Загора съдът задържа 51-годишен мъж за закана, че ще запали бившата си приятелка

Е-мейл Печат

По искане на Районна прокуратура - Стара Загора съдът определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Ж.И., на 51 г. , привлечен като обвиняем по досъдебно производство за това, че на 15/16.06.2020 г., в гр.Стара Загора, се заканил с убийство на другиго, и с това заканване би могло да възбуди основателен страх за осъществяването му – престъпление по чл.144, ал.3 вр. ал.1 от Наказателния кодекс.

В хода на образуваното досъдебно производство е установено, че Ж.И. е съжителствал на семейни начала с пострадалата жена. След като се разделили тя заживяла с друг мъж в гр. Стара Загора. Обвиняемият не приемал новата връзка на бившата си съжителка и често я тормозел, както по телефона, така и лично, като посещавал жилището ? и предизвиквал скандали. На 15/16.06.2020 г. пострадалата била в дома си. През нощта обвиняемият отново ? се обадил по телефона, започнал да я обижда и нагрубява, като заявил, че ще я запали. В изпълнение на намисленото, обвиняемият Ж.И. занесъл пред дома на пострадалата бутилки със запалителна течност. Бил подаден сигнал на телефон 112 и обвиняемият избягал, но на следващия ден бил задържан.

Ж.И. е конфликтен спрямо лицата от най-близкото си обкръжение, реабилитиран е. Престъплението, за което е привлечен в качеството на обвиняем и задържан, се наказва с лишаване от свобода до шест години.

Районен съд – Стара Загора е преценил, че от събраните по делото доказателства може да се направи обосновано предположение, че Ж.И. е извършил деянието, за което е привлечен като обвиняем и съществува реална опасност да се укрие или да извърши друго престъпление.

Взетата спрямо Ж.И. мярка за неотклонение може да се обжалва и протестира пред Окръжен съд – Стара Загора.

Пресцентър на Апелативна прокуратура – Пловдив

22 юни 2020 г.

 
Банер

СЛУШАЙТЕ НИ!

Времето

Работа:
Слушайте ни и през web:

http://tunein.com/

за вашето мобилно устройство, като изтеглите tunein от


И от тук можете да ни слушате: