Радио Севтополис - radiosevtopolis.com

Районна прокуратура – Казанлък привлече като обвиняем и задържа 21-годишен мъж за противозаконно отнемане на лек автомобил

Е-мейл Печат

Районна прокуратура - Казанлък привлече като обвиняем М.Н., на 21 г., за това, че за времето от 19,30 ч. на 14.06.2020 г. до 10 ч. на 17.06.2020 г. , в гр. Казанлък, от паркинг на междублоково пространство, противозаконно е отнел чуждо моторно превозно средство – лек автомобил, марка „Фолксваген Голф“ от владението на другиго, без неговото съгласие, с намерение да го ползва, като е последвала повреда на превозното средство и е било изоставено без надзор в гр. Мъглиж, и деянието е извършено повторно при условията на чл. 195, ал. 1, т. 4 от НК, а именно чрез използване на специален начин – престъпление по чл. 346, ал. 2 вр. ал. 1 вр. чл. 195, ал. 1, т. 4  вр. чл. 28 от Наказателния кодекс.

На 14.06.2020 г., около 19.30 ч., собственикът на автомобила го паркирал пред блока, в който живеел в гр. Казанлък. Колата не се заключвала, поради повреда на шофьорската врата. За периода между 14  юни и 17 юни 2020 г., обвиняемият установил, че колата не е заключена и решил да я отнеме. Той влязъл в купето през шофьорската врата и стартирал двигателя без контактен ключ, чрез свързване на кабели. М.Н. привел автомобила в движение и го закарал в гр. Мъглиж. Там колата се повредила и той я изоставил на една от улиците в града. Автомобилът бил установен и върнат на собственика след разкриване на престъплението.

М.Н. е многократно осъждан за кражби и противозаконно отнемане на моторно превозно средство. Той е задържан за срок от 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. Днес, 19 юни 2020 г., Районна прокуратура – Казанлък внесе искане в съда за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо М.Н.

Пресцентър на Апелативна прокуратура – Пловдив

19 юни 2020 г.

 
Банер

СЛУШАЙТЕ НИ!

Времето

Работа:
Слушайте ни и през web:

http://tunein.com/

за вашето мобилно устройство, като изтеглите tunein от


И от тук можете да ни слушате: