Радио Севтополис - radiosevtopolis.com

По силата на одобрено споразумение жена, направила опит да разпространи наркотични вещества в Затвора – Стара Загора, ще търпи условно наказание

Е-мейл Печат

Наказание от две години лишаване от свобода с максималния изпитателен срок от пет години получи Ш. Б. от гр.Казанлък, след като Окръжен съд – Стара Загора одобри споразумението, сключено между нея, Окръжна прокуратура – Стара Загора и защитника й.

Подсъдимата е на 29 години и е неосъждана. Пред съдебния състав на Окръжен съд – Стара Загора Ш. Б. се призна за виновна в това, че на 22.12.2019 г. в гр. Стара Загора, в Затвора – Стара Загора, без надлежно разрешително, направила опит да разпространи високорискови наркотични вещества – метамфетамини, чрез 24-годишна жена и чрез пратка с намиращи се в същата чифт маратонки, в които е открито високорисково наркотично вещество, адресирана до лице лишено от свобода, но предназначена за друго лице, изтърпяващо наказание в Затвора – Стара Загора, като деянието е останало недовършено по независещи от подсъдимата причини. Наказанието „глоба“, което законът предвижда наред с наказанието „лишаване от свобода”, не й беше наложено. Подсъдимата следва да заплати и всички направени по делото разноски.

Пред съда подсъдимата декларира, че разбира последствията от споразумението, съгласна е с тях и се отказва от съдебно разглеждане на делото по общия ред.

Високорисковите наркотични вещества били предназначени за приятеля на подсъдимата, който търпи наказание в Затвора – Стара Загора. Тъй като лимитът на пратките му за месеца бил изчерпан, за адресат на пратката, в която се намирали и наркотиците, бил посочен негов съкилийник. Подсъдимата отказала да достави лично пратката и затова използвала нейна позната, живуща в старозагорския ромски квартал „Лозенец“.

Одобреното споразумение има последици на влязла в сила присъда.

 

www.jazzfestkz.eu

СЛУШАЙТЕ НИ!

Времето

US TOP 20

Музикалната класация

в ефира на Радио Севтополис

събота и неделя от 16:00
вторник от 17:00

Работа:


Времето

Банер


Слушайте ни и през web:

http://tunein.com/

за вашето мобилно устройство, като изтеглите tunein от


И от тук можете да ни слушате: