Радио Севтополис - radiosevtopolis.com

Окръжен съд – Стара Загора призна за виновен и осъди на четири години затвор мъж, извършвал блудствени действия с ученички

Е-мейл Печат

Наказание лишаване от свобода за срок от четири години, което да бъде изтърпяно при първоначален „общ“ режим,  получи на първа инстанция С. Г. на 68 години от гр.Казанлък.

Окръжен съд – Стара Загора го призна за виновен в това, че:

в периода  от  29.09.2016 г.  до 20 .12. 2017 г. в гр.Казанлък, община Казанлък, многократно е извършил действия с цел да възбуди или удовлетвори полово желание, без съвкупление, по отношение на повече от две лица ненавършили 14-годишна възраст, като деянията са извършени чрез използване на положение на зависимост – учебна, от учител, който преподава на ученик, като е блудствано с десет малолетни лица и случаят е особено тежък - престъпление по чл.149, ал.5 т.1 и т.4 във връзка с ал.2, т.4 предложение първо във връзка с ал.1 от НК. За това престъпление съдебният състав му наложи наказание лишаване от свобода за срок от четири години, което да бъде изтърпяно при първоначален „общ“ режим;

в периода от 03.12.2017 г. до 17.12.2017 г. в гр.Казанлък, община Казанлък, в жилището му, по време на провеждане на частни уроци, на три пъти е извършил действия с цел да възбуди или удовлетвори полово желание, без съвкупление, по отношение на лице навършило 14-годишна възраст, чрез използване на положение на зависимост – учебна, от учител, който преподава на ученик – престъпление по чл.150, ал.1 предложение трето, алтернатива първа от НК. За това престъпление съдът определи наказанието да бъде лишаване от свобода в размер на две години, което да бъде изтърпяно при първоначален „общ“ режим.

С присъдата си Окръжен съд – Стара Загора кумулира наказанията на С. Г. като му определи и наложи едно общо наказание, а именно най-тежкото от тях - лишаване от свобода за срок от четири години, което да бъде изтърпяно при първоначален „общ“ режим.

Наказателното производство срещу подсъдимия премина по реда Глава XXVII от НПК - съкратено съдебно следствие, като първоначално наложените наказания бяха намалени с една трета. Съдът приложи процедурата, след като мъжът призна изцяло вината си и изложените в обвинителния акт факти и обстоятелства.

Съдебният състав определи наказанията при превес на смекчаващите вината обстоятелства – възрастта на подсъдимия и факта, че той е болен – страда от педофилия, но което обстоятелство, само по себе си, не го освобождава от наказателна отговорност.

Присъдата подлежи на протестиране и обжалване в 15-дневен срок пред Апелативен съд – Пловдив.

ЗАБЕЛЕЖКА: Съгласно чл.16 от НПК обвиняемият се смята за НЕВИНЕН до установяване на противното с влязла в сила присъда.

 

www.jazzfestkz.eu

СЛУШАЙТЕ НИ!

Времето

US TOP 20

Музикалната класация

в ефира на Радио Севтополис

събота и неделя от 16:00
вторник от 17:00

Работа:


Времето

Банер


Слушайте ни и през web:

http://tunein.com/

за вашето мобилно устройство, като изтеглите tunein от


И от тук можете да ни слушате: