Радио Севтополис - radiosevtopolis.com

Министър-председателят Бойко Борисов показа на премиера на Италия Джузепе Конте един от символите на столицата ни – базиликата „Св. София“

Е-мейл Печат

Министър-председателят Бойко Борисов показа на премиера на Италия Джузепе Конте един от символите на столицата ни – базиликата „Св. София“. Тя е издигната в сърцето на източния некропол на Сердика в периода края на V - началото на VІ в. и е построена върху останките на няколко по-ранни църкви, като всяка следваща е по-голяма от предишната.

 Храмът носи името на Светата Божия Премъдрост – едно от проявленията на Божия син. А през XIV в. настоящата столица на страната ни приема също името на базиликата.

 Един от акцентите днес в срещата на министър-председателя Бойко Борисов и италианския премиер Джузепе Конте бе именно двустранното сътрудничество в областта на културното наследство, както и обмяната на опит в сферата на археологията.

 България и Италия имат много какво да покажат на света – страната ни е на трето място по артефакти в Европа именно след Италия и Гърция.

 

www.jazzfestkz.eu

СЛУШАЙТЕ НИ!

Времето

US TOP 20

Музикалната класация

в ефира на Радио Севтополис

събота и неделя от 16:00
вторник от 17:00

Работа:


Времето

Банер


Слушайте ни и през web:

http://tunein.com/

за вашето мобилно устройство, като изтеглите tunein от


И от тук можете да ни слушате: