Радио Севтополис - radiosevtopolis.com

По искане на Районна прокуратура-Казанлък съдът определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо непълнолетен за грабеж

Е-мейл Печат

По искане на Районна прокуратура-Казанлък, съдът определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Б.Н., на 17г.

На Б.Н. е предявено обвинение за това, че на 2 януари 2020 г., в гр. Казанлък, като непълнолетен, но разбирайки свойството и значението на извършеното и можейки да ръководи постъпките си, чрез използване на сила, е отнел чужди движими вещи – пари – сумата от 420 лв., дамска чанта, портмонета, ключодържател, мобилен телефон и др. от владението на другиго с намерение противозаконно да ги присвои – чл. 198, ал. 1, вр. с чл. 63, ал. 1, т. 3 от Наказателния кодекс.

С Решение на местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни Б.Н. е бил настанен във Възпитателно училище - интернат. По време на ваканцията му, на 2 януари 2020 г., в гр. Казанлък, в тъмната част на денонощието, около 19.40 ч., той вървял зад възрастна жена. Блъснал я и издърпал дамската й чанта. Взел парите, а чантата с другите вещи изхвърлил.

По образуваното производство, под ръководството на Районна прокуратура-Казанлък, до момента са извършени разпити на свидетели, събрани са писмени доказателства, назначена е експертиза, обвиняемото лице е привлечено към наказателна отговорност и производството ще приключи в най-кратки срокове.

Съдът уважи искането на Районна прокуратура-Казанлък и прие, че се касае за висока степен на обществена опасност на деянието и на извършителя му, който е осъждан за престъпление против собствеността. Настоящото престъпление е извършено в изпитателния срок на условна присъда.

 Определението на Районен съд – Казанлък подлежи на обжалване.

 

Пресцентър на Апелативна прокуратура – Пловдив

 

www.jazzfestkz.eu

СЛУШАЙТЕ НИ!

Времето

US TOP 20

Музикалната класация

в ефира на Радио Севтополис

събота и неделя от 16:00
вторник от 17:00

Работа:


Времето

Банер


Слушайте ни и през web:

http://tunein.com/

за вашето мобилно устройство, като изтеглите tunein от


И от тук можете да ни слушате: