Радио Севтополис - radiosevtopolis.com

Общината отличи 6 млади будители на Казанлък

Е-мейл Печат


Дейци на образованието, културата, поддръжници на духовността в Казанлък изпълниха тази вечер залата на Дома на културата „Арсенал“, за да отбележат заедно Деня на народните будители. Поздрав за празника отправи изпълняващата длъжността кмет Даниела Коева: „Динамичното ни съвремие има нужда от будители в най-широкия смисъл на тази дума. Днешните будители сте Вие!“, обърна се тя към присъстващите в залата. „Вие поддържате пламъчетата на родолюбие, на националното ни самочувствие и гордост. Пазите го с любов и безкористно. Пазите го, за да я има България“, приветства културните дейци на Казанлък Даниела Коева.

Тон за празничния концерт, организиран от Община Казанлък дадоха младите таланти в Града на розите. 6 даровити деца получиха признанието на своите съграждани с много усмивки, ръкопляскания и награди от Община Казанлък.
Чрез Общинската програма за закрила на детето всяка година Община Казанлък предоставя едногодишни стипендии, в размер на 130 лв. месечно на изявени ученици от общината, постигнали високи резултати в областта на науката,  изкуствота и спорта, в национални и международни конкурси, включени в Програмата на мерките за закрила на деца с изявени дарби на Министерски съвет за 2019г. Нарочна Комисия излъчи тазгодишните стипендианти - умни, талантливи, амбициозни, заслужили аплодисментите на своите съграждани.

Младите будители - стипендиантите на Община Казанлък за 2019/2020 учебна година са:

Десислава Ангелинова Петрова,  7- ми клас на Основно училище "Никола Йонков Вапцаров“. От 8 години се занимава с балетно изкуство, оценено с множество престижни отличия, които й дават право на общинска стипендия.


Марина Миткова Станчева    , 6-и клас на Национално училище по пластични изкуства и дизайн „Академик Дечко Узунов“. От малка има изключително голям интерес към изящното и приложно изкуство, успешно се изявява и в конкурси по литературно творчество. Наградата от Община Казанлък на Марина получи нейният баща, защото тя отново е заета с участие в конкурс, от който се връща с трета награда.


Милла Иванова Рачева, 4-и клас на Основно училище „Георги Кирков“, гр. Казанлък. Любовта на Милла към книгите и литературата й донасят множество отличия през изминалата година от конкурси за поезия и проза от различни краища на страната.


Нели Павлова Енева, ученичка в осми клас на Профилирана хуманитарна гимназия "Св. Св. Кирил и Методий“, гр. Казанлък. Носител  на множество престижни награди от национални и международни конкурси в областта на танцовото изкуство.


Тома Николаев Вълков, 4-и клас на Основно училище "Мати Болгария“. Талантът и постоянството от заниманията с пиано му донасят множество престижни награди от национални и международни конкурси по пиано. Тома печели отличия от четири конкурса, включени в Програмата за 2019 г. През учебната 2018/2019г. Тома е участвал в 14 конкурса и е спечелил 16 награди.


Фая Вескова Гератлиева, 3-и клас на Основно училище „Свети  Климент Охридски", гр. Крън. За крехката си възраст, тя притежава рядък талант на поет, автор на над 100 стихотворения, които се отличават с оригиналност, задълбоченост и позитивност. Пише, също така, приказки, разкази и есета.

С красивите изпълнения на пазителите на народния фолклор и традиции от Танцов ансамбъл „Арсенал“ Община Казанлък благодари за труда и постиженията на младите таланти, които ще творят бъдещето на Града на розите, на „тихите герои на ежедневието“ – тези, които изграждат ума и талантите на Бъдещето на Казанлък - дейците на образованието и културата.

Честит празник, Казанлък!Пресцентър на община Казанлък

 

www.jazzfestkz.eu

СЛУШАЙТЕ НИ!

Времето

US TOP 20

Музикалната класация

в ефира на Радио Севтополис

събота и неделя от 16:00
вторник от 17:00

Работа:


Времето

Банер


Слушайте ни и през web:

http://tunein.com/

за вашето мобилно устройство, като изтеглите tunein от


И от тук можете да ни слушате: