Радио Севтополис - radiosevtopolis.com

„Детска млечна кухня“ е достъпна вече и в село Енина

Е-мейл Печат

От днес майките, ползващи услугата „Детска млечна кухня“ в с. Енина получават храната на малчуганите в изцяло нов, удобен филиал. В навечерието на един от най-големите християнски празници – Димитровден жителите на Енина могат да се похвалят с още една придобивка – нов филиал на Общинско предприятие „Кухня-майка, в т. ч. дейност Детска млечна кухня“.

Официално начало на работата на новия филиал даде Лилия Цонкова, заместник-кмет „Проекти с външно финансиране и хуманитарни политики“
От създаването си до настоящия момент пунктът за раздаване на здравословна храна на най-малките жители на Енина се намираше в старите помещения на бившата Здравна служба. Пребазирането е част от планираните дейности на Община Казанлък за надграждане на работата по един от основните приоритети на общинската политика – задържане на младите хора в региона чрез осигуряване на условия за здравословна жизнена среда и нормално физическо и психическо развитие на децата и техните родители.  В тази посока, Общински съвет – Казанлък на последното си заседание през м. септември взе решение за разкриване на нов пункт на Детска млечна кухня и в с. Горно Черковище, чрез който Община Казанлък ще подпомага родителите на деца до 3 години ежедневно, като създава условия за осигуряване на разнообразна и здравословна храна.

Всяко дете си тръгна с красива топка за игра – подарък от Община Казанлък.
 

СЛУШАЙТЕ НИ!

Времето

US TOP 20

Музикалната класация

в ефира на Радио Севтополис

събота и неделя от 16:00
вторник от 17:00

Работа:


Времето

Банер


Слушайте ни и през web:

http://tunein.com/

за вашето мобилно устройство, като изтеглите tunein от


И от тук можете да ни слушате: