www.jazzfestkz.eu

Банер

US TOP 20

Музикалната класация

в ефира на Радио Севтополис

събота и неделя от 16:00
вторник от 17:00

Работа:

tunein.com

Слушайте ни и през web:

http://tunein.com/

за вашето мобилно устройство, като изтеглите tunein от

radioexpert.net

И от тук можете да ни слушате:

Почетният гражданин на Казанлък - лютиерът Едрьо Едрев подари специална цигулка на Община Казанлък на Тържествената сесия на Общински съвет – Казанлък по време на Фестивал на розата 2019. Тогава за първи път публиката чу изящния звук на новия инструмент. 

Специална, защото е изработена с огромно желание за родния град. Близо 6 месеца се е трудил лютиерът над нея. Инструментът е направен изцяло от български материали - капакът е от региона на Родопите, а дъното, което е изработено от явор, е от Котленския дял на Стара планина.,,Трябваше да го направя отдавна. През 1979 година Община Казанлък направи избор да ме изпрати като стипендиант по лютиерство в град Кремона Италия. Тогава пред целия общински съвет на града аз подарих цигулка на италианския град, сега бях длъжен да го направя за моя.,, - споделя Едрев. Той е категоричен, че освен Долина на рози и траки, Казанлък е център на лютиерството на Световно ниво. ,,Градът ми е номер едно на Балканския полуостров!,, - категоричен е лютиерът и е благодарен на Община Казанлък за подкрепата към развитието на професията.

Пресцентър на община Казанлък

musicgoal.com

Radio online

Използвайте и Winamp

Тъй като слушането през флаш плеъра води до рестартиране на браузъра след време ви предлагаме да си изтеглите WinAmp 5666 програма, с която да не правите тази операция често: winamp5666