www.jazzfestkz.eu

Банер

US TOP 20

Музикалната класация

в ефира на Радио Севтополис

събота и неделя от 16:00
вторник от 17:00

Работа:

tunein.com

Слушайте ни и през web:

http://tunein.com/

за вашето мобилно устройство, като изтеглите tunein от

radioexpert.net

И от тук можете да ни слушате:

Казанлък тържествено отбеляза Деня на Ботев и загиналите за свободата и независимостта на България с проверка-заря тази вечер на площад „Севтополис“. На церемонията присъстваха кметът на община Казанлък Галина Стоянова, бригаден генерал Деан Дешков, новият командир на 61 Стрямска механизирана бригада, председателят на Общински съвет – Казанлък Николай Златанов, общински съветници, представители на ръководството на Община Казанлък.

 

Тържествената проверка-заря бе изпълнена с участието на 61 Стрямска механизирана бригада с командващ зарята подполковник Георги Калчев и Военен духов оркестър на 61 Стрямска механизирана бригада с диригент старши лейтенант Йордан Илиев.

Сутринта в града, пред паметника на Христо Ботев, в емблематичния за гарда парк „Розариум“, казанлъчани сведоха глави пред делото на поета – революционер и неговата чета.

Пред присъстващите Николай Марков, учител по история в Професионална хуманитарна гимназия „Св. Св. Кирил и Методий“ – Казанлък припомни за подвига на българския революционер: „…още не угаснали пожарите от Априлското въстание, Ботевата чета премина през Дунава на помощ на априлските въстаници и дадоха своята саможертва, за да може да бъдем свободни.“. Казанлъшкият учител подчерта, че няма българска зла участ и че тази на нашите революционери и апостолите на априлското въстание трябва да дава пример на всички нас и апелира: „Нека техният кураж бъде нашето вдъхновение!“.

Заместник-кметът на Община Казанлък Даниела Коева, Гинка Щерева – омбудсман на Община Казанлък, общински съветници, представители на патриотични организации, възпитаници на казанлъшките училища, казанлъчани и гости на града се преклониха с едноминутно мълчание пред подвига и делото на българския революционер и поднесоха цветя пред бюст-паметника в знак на почит и преклонение.

Точно в 12 часа по обед, с воя на сирените, многобройните гости на празничен Казанлък от близо и далеч, на крака сведоха глави за подвига на героите на България, след което започна голямото празнично шествие на Фестивал на розата 2019.

Пресцентър на община Казанлък

musicgoal.com

Radio online

Използвайте и Winamp

Тъй като слушането през флаш плеъра води до рестартиране на браузъра след време ви предлагаме да си изтеглите WinAmp 5666 програма, с която да не правите тази операция често: winamp5666