Радио Севтополис - radiosevtopolis.com

Казанлък се преклони пред Ботев

Е-мейл Печат

Казанлък тържествено отбеляза Деня на Ботев и загиналите за свободата и независимостта на България с проверка-заря тази вечер на площад „Севтополис“. На церемонията присъстваха кметът на община Казанлък Галина Стоянова, бригаден генерал Деан Дешков, новият командир на 61 Стрямска механизирана бригада, председателят на Общински съвет – Казанлък Николай Златанов, общински съветници, представители на ръководството на Община Казанлък.

 

Тържествената проверка-заря бе изпълнена с участието на 61 Стрямска механизирана бригада с командващ зарята подполковник Георги Калчев и Военен духов оркестър на 61 Стрямска механизирана бригада с диригент старши лейтенант Йордан Илиев.

Сутринта в града, пред паметника на Христо Ботев, в емблематичния за гарда парк „Розариум“, казанлъчани сведоха глави пред делото на поета – революционер и неговата чета.

Пред присъстващите Николай Марков, учител по история в Професионална хуманитарна гимназия „Св. Св. Кирил и Методий“ – Казанлък припомни за подвига на българския революционер: „…още не угаснали пожарите от Априлското въстание, Ботевата чета премина през Дунава на помощ на априлските въстаници и дадоха своята саможертва, за да може да бъдем свободни.“. Казанлъшкият учител подчерта, че няма българска зла участ и че тази на нашите революционери и апостолите на априлското въстание трябва да дава пример на всички нас и апелира: „Нека техният кураж бъде нашето вдъхновение!“.

Заместник-кметът на Община Казанлък Даниела Коева, Гинка Щерева – омбудсман на Община Казанлък, общински съветници, представители на патриотични организации, възпитаници на казанлъшките училища, казанлъчани и гости на града се преклониха с едноминутно мълчание пред подвига и делото на българския революционер и поднесоха цветя пред бюст-паметника в знак на почит и преклонение.

Точно в 12 часа по обед, с воя на сирените, многобройните гости на празничен Казанлък от близо и далеч, на крака сведоха глави за подвига на героите на България, след което започна голямото празнично шествие на Фестивал на розата 2019.

Пресцентър на община Казанлък

 

www.jazzfestkz.eu

СЛУШАЙТЕ НИ!

Времето

US TOP 20

Музикалната класация

в ефира на Радио Севтополис

събота и неделя от 16:00
вторник от 17:00

Работа:


Времето

Банер


Слушайте ни и през web:

http://tunein.com/

за вашето мобилно устройство, като изтеглите tunein от


И от тук можете да ни слушате: