Радио Севтополис - radiosevtopolis.com

Политика


БСП-Казанлък: Елена Йончева е с най-много номинации за евролистата ни

Е-мейл Печат

Журналистката Елена Йончева, говорител на ПГ на „БСП за България“, е с  най-много номинации за евролистата на БСП. Това стана ясно на общинската конференция на казанлъшките социалисти. Делегатите гласуваха предложенията  на общо 22 кандидати за евродепутати. Сред номинациите е председателят на БСП Корнелия Нинова, въпреки че събранията на основните партийни организации изразиха  мнения за необходимостта от нейната изключителна и водеща роля в България. За евролистата са предложени зам.-председателят на Парламентарната група „БСП за България” Драгомир Стойнев, заместникът в Националния съвет Деница Златева, досегашните евродепутати Сергей Станишев, Момчил Неков и Петър Курумбашев. Сред останалите номинирани са Румен Гечев, Александър Симов, Крум Зарков, Георги Свиленски, депутатите от старозагорски регион Донка Симеонова и Георги Гьоков, Иван Кръстев, Иво Христов, Кирил  Добрев и др.

„БСП подкрепя онези личности, в които хората вярват и имат доверие, длъжни сме да се представим пред обществото с онези политици, които отговарят напълно на нашите послания. Изборите за Европейски парламент са обществения вот на недоверие  към правителството на ГЕРБ. Днес БСП има историческия шанс да бъде онази политическа сила, която да  прати ГЕРБ  в забвение с подкрепата на всички, на които им е писнало и искат промяна.”, каза председателят на ОбС на БСП Румяна Друмева. Социалистите дадоха висока оценка  на дейността на досегашните евродепутати на левицата, приеха план-програма за подготовката на евровота в община Казанлък. Гости на конференцията бяха депутатите Георги Гьоков и Веска Ненчева и представители на коалиционните партньори на БСП.

Успех на изборите за ЕП, пожела Ненчева. Според нея те ще са „атестат за местните избори и за извънредни парламентарни, които стават все по-неизбежни. Само за 10 години над 2 млн. българи са напуснали родината, а възрастните живеят все по-трудно, резултатите  в образованието и здравеопазването са нулеви, сравнени с другите европейски страни.”, каза още Ненчева.

„Битката ще бъде за една по-справедлива, по-социална и по-сигурна Европа през м. май. Европейските избори са от изключителна важност за БСП. Българите, които коментират свалянето на ГЕРБ  от властта стават все по-голямо множество, пътят за постигането на тази цел минава през евровота, затова трябва да си обединим усилията  за успешни резултати.”, обобщи  Георги Гьоков, член на НС на БСП. Той съобщи, че в неделя - на 17 март, пленумът ще определи водачът на листата за изборите на 26 май. Казанлъшките делегати изпратиха специални поздрави на социалистката Ирина Денева за щастливото  раждане на нейния син Георги  и честитиха рождения ден на дългогодишната активистка Бялка Спасова.

Пресцентър БСП-Казанлък

 

www.jazzfestkz.eu

СЛУШАЙТЕ НИ!

Времето

US TOP 20

Музикалната класация

в ефира на Радио Севтополис

събота и неделя от 16:00
вторник от 17:00

Работа:


Времето

Банер


Слушайте ни и през web:

http://tunein.com/

за вашето мобилно устройство, като изтеглите tunein от


И от тук можете да ни слушате: