Радио Севтополис - radiosevtopolis.com

Съдът определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо 53-годишен мъж за кражба

Е-мейл Печат

По искане на Районна прокуратура-Казанлък съдът определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо 53-годишен мъж за кражба в опасен рецидив

По искане на Районна прокуратура-Казанлък съдът определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо А.Л., на 53 г.,  привлечен като обвиняем за това, че на 2 февруари 2019 г., в с.Ръжена, общ.Казанлък, в условията на опасен рецидив, е отнел чужда движима вещ - бензинов моторен трион, на стойност 520 лева, от владението на другиго, без неговото съгласие с намерение противозаконно да я присвои - престъпление по чл.196, ал.1, т.1, вр. с чл.194, ал.1, вр. чл.29, ал.1, б."а" от Наказателния кодекс.

Установено е, че на 2 февруари 2019 г. пострадалият свидетел  посетил дома на негов близък в с.Ръжена, общ. Казанлък. Той бил с кон и каруца, в която оставил бензинов моторен трион. Обвиняемият А.Л. се възползвал от липсата на надзор спрямо вещта и я отнел. Веднага продал триона за сумата от 100 лева на свой познат. След разкриване на престъплението вещта е доброволно предадена от свидетеля и върната на собственика й. По образуваното досъдебно производство, под ръководството на Районна прокуратура-Казанлък, до момента са извършени разпити на свидетели, събрани са писмени доказателства, изготвена е оценителна експертиза, обвиняемото лице е привлечено към наказателна отговорност и производството ще приключи в рамките на определения срок на разследване.

Съдът уважи искането на Районна прокуратура-Казанлък и прие, че се касае за вероятност обвиняемият да се укрие или извърши и друго престъпление, тъй като е многократно осъждан – с 8 присъди за престъпления против собствеността.

Определението на Районен съд – Казанлък подлежи на обжалване пред Окръжен съд-Стара Загора.

 

www.jazzfestkz.eu

СЛУШАЙТЕ НИ!

Времето

US TOP 20

Музикалната класация

в ефира на Радио Севтополис

събота и неделя от 16:00
вторник от 17:00

Работа:


Времето

Банер


Слушайте ни и през web:

http://tunein.com/

за вашето мобилно устройство, като изтеглите tunein от


И от тук можете да ни слушате: