Радио Севтополис - radiosevtopolis.com

Съдът определи мярка за неотклонение „задържане под стража” спрямо 18-годишен младеж за кражба

Е-мейл Печат

По искане на Районна прокуратура-Казанлък съдът определи мярка за неотклонение „задържане под стража” спрямо 18-годишен младеж за кражба на вещи от офис

По искане на Районна прокуратура-Казанлък съдът определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо И.С, на 18 г., привлечен като обвиняем за това, че за времето от 17 ч. на 10 януари 2019 г. до 12 ч. на 11 януари 2019 г., в гр. Казанлък, от офис е отнел чужди движими вещи – преносим компютър марка и нож с калъф, на обща стойност 320 лв., от владението на другиго, без негово съгласие с намерение противозаконно да ги присвои, като деянието е извършено повторно и не представлява маловажен случай - престъпление по чл.195 ал.1, т.7 във  вр.с чл.194  ал.1 вр.с чл.28 ал.1 от Наказателния кодекс.

Установено е, че обвиняемият И.С.,в тъмната част на денонощието, на 10 срещу 11 януари 2019 г. се качил на дърво и оттам прескочил парапет на тераса на офис, находящ се в хотел в гр. Казанлък. .Проникнал през отворен прозорец и отнел нож с калъф и преносим компютър. След разкриване на престъплението, отнетите вещи били върнати на собственика.

По образуваното досъдебно производство, под ръководството на Районна прокуратура-Казанлък, до момента са извършени разпити на свидетели, събрани са писмени доказателства, изготвени са оценителна и дактилоскопна експертизи, обвиняемото лице е привлечено към наказателна отговорност и производството ще приключи в рамките на определения двумесечен срок на разследване.

Съдът уважи искането на Районна прокуратура-Казанлък и прие, че се касае за висока степен на обществена опасност на деянието и на извършителя му, който е осъждан с 2 присъди, като непълнолетен, за престъпления против собствеността. През ноември 2018 г. е бил освободен от затвора, където е изтърпявал наказание от 1 година и 2 месеца „лишаване от свобода“.

Определението на Районен съд – Казанлък подлежи на обжалване пред Окръжен съд-Стара Загора.

Пресцентър на Апелативна прокуратура-Пловдив

 

www.jazzfestkz.eu

СЛУШАЙТЕ НИ!

Времето

US TOP 20

Музикалната класация

в ефира на Радио Севтополис

събота и неделя от 16:00
вторник от 17:00

Работа:


Времето

БанерСлушайте ни и през web:

http://tunein.com/

за вашето мобилно устройство, като изтеглите tunein от


И от тук можете да ни слушате: