JAZZFESTKZ.EU

US TOP 20

Музикалната класация

в ефира на Радио Севтополис

събота и неделя от 16:00
вторник от 17:00

Работа:

tunein.com

Слушайте ни и през

http://tunein.com/radio/Radio-Sevtopolis-Kazanlak-s225879/

за вашето мобилно устройство, като изтеглите tunein от

Сертификата за екипност на ПГ“Иван Хаджиенов“ бе връчен на Галина Стоянова от директор на гимназията Мариана Демирева по време на откриването на третия Научен Технофест, организиран от Професионалната гимназия. С признание за партньорски подадената ръка от Община Казаналък Мариана Демирева благодари за доброто партньорство: „Изключително се гордея, че съвместната работа с Община Казанлък поставя професионалното образование в общината на по-високо ниво!“, отбеляза тя.

„Много се радвам, че ПГ“Иван Хаджиенов“ показва как трябва бизнесът, учениците и образователната система да си партнират. Това е добър пример не само за Казанлък, а и за цялата страна.“, поздрави присъстващите кметът на община Казанлък Галина Стоянова и пожела на учениците да са все така креативни, с високи отличия и постижения, но ги призова „най-вече откривайте живота и го живейте истински!“.

ПГ”Иван Хаджиенов” е пример на национално ниво за успешно партньорство в дуалното образование по швейцарски модел – училището, Община Казанлък и машиностроителните фирми, които заедно са поели своята отговорност за развитието на региона.

Проф.Костадин Костадинов, съветник на Министъра на образованието и науката предаде поздравленията за Техническия фестивал на министър Красимир Вълчев с пожелания за успехи и съобщи, че министерството възнамерява да стартира STEM-платформата за наука, технологии, инженерство и математика в Казанлък. Като пионер в научно-техническите тестове учениците на ПГ„Иван Хаджиенов“ ще са едни от първите разпространители на модерната образователна платформа в цяла България.

Фестивал, на който си дават среща младежите, училището и бизнесът предлага по-любопитен и забавен поглед към научната материя.  ТехноФест 2018 се провежда под патронажа на кмета на Казанлък Галина Стоянова, което бе определено от ръководството на гимназията като признание за всички Хаджиеновци, че отново са „креативни, технични, различни”.

В началото на празничния ден разноцветни балони полетяха към небето като символ на осъществените мечти – пъстри, красиви и смели като наследниците на предприемчивия казанлъчанин Иван Хаджиенов!

Сертификати за участие получиха от учебното заведение представителите на партньорските фирми. Наред с интересните и атрактивни изобретения, демонстрации и състезания публиката можеше да види и първия електромобил местна изработка, който с едно зареждане на батерията изминава 60км. и има максимална скорост на движение 100км.

В четири тематични къта бяха представени специалностите на професионалната гимназия: Компютърна техника и технологии, Строителство и архитектура, Мехатроника и Машини и системи с ЦПУ.

В края на посещението си Кметът Галина Стоянова разгледа обновената сграда на гимназията и Актовата зала.

Технофестът на ПГ“Иван Хаджиенов“ доказа, че неговите ученици са достойни наследници на Държавното практическо механо-техническо училище, открито в далечната 1925 година, известно като Механото и напредват към бъдещето.

 

 

 

musicgoal.com

Radio online

Използвайте и Winamp

Тъй като слушането през флаш плеъра води до рестартиране на браузъра след време ви предлагаме да си изтеглите WinAmp 5666 програма, с която да не правите тази операция често: winamp5666