JAZZFESTKZ.EU

US TOP 20

Музикалната класация

в ефира на Радио Севтополис

събота и неделя от 16:00
вторник от 17:00

Работа:

tunein.com

Слушайте ни и през web:

http://tunein.com/

за вашето мобилно устройство, като изтеглите tunein от

radioexpert.net

И от тук можете да ни слушате:

Царица Роза на Казанлък – 1997  Радка Данаилова, по баща  Тояганова,  е един от участниците в тазгодишния 16-и  фотопленер  „В Долината на розите“. Пленерът,  който сега има своето 16-о издание, се организира от Община Казанлък и Музеят на фотографията в града. За да снимат красотата на Розовата долина в природа и човешки лица, тук вече пристигнаха участници от София, Варна и Стара Загора. Във форума участват и майстори на светлината от Казанлък.

 

Царица Роза 1997, Радка Данаилова, се занимава активно с фотография от няколко години.  По професия е счетоводител, но хобито и постепенно все повече доближава стандартите на професионализма. Участва в изложби и печели второ място в конкурса на град Несебър. Радка ще участва и в празничното дефиле на Цариците Рози на Казанлък в неделния ден на 3-и юни.

 

Сред водещите автори от тазгодишния пленер, е младият фотограф  Красимир Матаров, който работи в София. Матаров е носител на редица фотографски награди в последните години. Печели пето място в конкурса на National  Geographic – World in a flag; отличие от Sony World Photography Awards 2013;  бронзов медал от Фотоакадемика  - 2016 , златен и сребърен медал от Фотосалон – Варна, дигитална и принт-фонтография – 2015, четвърто място в Пети интернационален фотосалон 2014 – Кападокия и др.

Иван Миладинов е другото добре познато име в гилдията, което се представя на пленера в Казанлък. Миладинов  води курсове по пейзажна фотография в София и уоркшопове  в България и чужбина – Македония, Чехия и др. Популярен е с нощните си заснимания и фотосите си от планините.

Сред участниците , носители на награди,  е и перспективният казанлъшкият автор Веселин Атанасов. Тази година той спечели наградата на  Sony World Photography Awards, негови снимки, както и на част от другите участници, са публикувани в списание National  Geographic. Само за година той получава множество награди, каквито малко фотографи печелят наведнъж . Сред тях са пет златни, шест бронзови и сребърни отличия и десетки почетни грамоти от световни фотографски конкурси.

В тазгодишното издание на „В Долината на розите“, свои фотоси ще представи и Ангелина Александрова – национално известен професионален преводач от английски и руски език, автор на стихосбирка – „15 ангела на върха на пръста ми“.  Творческа  „слабост“ на Ангелина, чиято кариера тръгва от Казанлък, е и фотографията. Стотиците места по света, където я водят професионалните и занимания, тя непременно запечатва в снимки. Старите къщи, детайлът и изненадващата гледна точка, са присъщи за нейните фотографски работи.

Сред пленеристите, които запечатват красотата на Долината на розите и тракийските царе тази година, има още двама казанлъчани – Димитър Димитров и Татяна Бончева, както и Ирина Костова от София. Костова е участвала в изложби на Канон България, нейни работи са и в селекцията на „Язовирите на България“, пейзажите са нейната фотографска страст. Сред участниците в пленера е и Елена Тилова от Стара Загора, която с обич и страст снима българските планини.

Изложбата с фотосите от „В Долината на розите“ ще се открие в съботния ден от Фестивала на розата, на 2-и юни, от 18 часа в единствения по рода си у нас, казанлъшки Музей на фотографията и съвременните визуални изкуства.

Музей на фотографията и съвременните визуални изкуства

 

 

 

musicgoal.com

Radio online

Използвайте и Winamp

Тъй като слушането през флаш плеъра води до рестартиране на браузъра след време ви предлагаме да си изтеглите WinAmp 5666 програма, с която да не правите тази операция често: winamp5666