JAZZFESTKZ.EU

US TOP 20

Музикалната класация

в ефира на Радио Севтополис

събота и неделя от 16:00
вторник от 17:00

Работа:

tunein.com

Слушайте ни и през web:

http://tunein.com/

за вашето мобилно устройство, като изтеглите tunein от

radioexpert.net

И от тук можете да ни слушате:

VIІI – ми  Национален   Конкурс  за  класически , характерни и модерни  танци за  купа “БЪЛГАРСКА   РОЗА” ще  се  проведе  на  19 и 20.05.2018 година  в  Дом  на  културата „Арсенал” ГР.Казанлък. Целта на изявата е да даде шанс за изява на значителен брой деца и млади хора, да допринесе за повишаване на мотивацията им – да  се занимават с конструктивна творческа дейност в съвременното танцово изкуство, като превантивна мярка в борбата срещу порочните зависимости (цигари, алкохол, наркотици ) и агресията. Конкурсът  има  за задача да подпомогне и стимулира творческото и изпълнителското развитие на младите балетни  таланти, като отчита постиженията им в класическия, характерния и модерния танц, както и тенденциите в тяхното развитие. Мероприятието е отворено за всички Детски  комплекси, Центрове  за  подкрепа за личностно развитие, Читалища,  Младежки и студентски домове, училища и детски градини, частни школи, студия, клубове и групи, развиващи танцовото изкуство и популяризиращи танцовите стилове и техники.

Конкурсът за Купа „Българска роза” е единственият танцов конкурс в националния календар за изяви по интереси  на Министерството на образованието и науката. За първа година е включен  в  Програмата с мерки за закрила на деца с изявени дарби за общински и държавни училища. Той  е част от празничната програма на ежегодния  Празник на розата, с който гр. Казанлък се гордее и който е посветен на маслодайната роза и тракийската култура – емблеми на нашия град!

За осмото издание на конкурса заявиха участие 45 състава от 18 области на страната, които ще изпълнят общо 265 танца в трите направления за двата дни. На 19.05. ще се състезават 139 солови изпълнения – 60 в направление класика, 35 в характерно и 44 в съвременно, а на 20.05. - 126  танца на дуети, малки групи и формации  - 41 в направлние класика, 5 етно танца, 36 характерни и 43 съвременни изпълнения.

Членовете на журито са: Антоанета  Алексиева – примабалерина на Националния музикален театър „Стефан Македонски”  – София, Станко Танев – солист към Държавната опера гр.Стара Загора и председателя на журито – Светлин  Ивелинов – хореограф и главен балетмайстор на Национален музикален театър  „Стефан Македонски”  гр. София.

 

musicgoal.com

Radio online

Използвайте и Winamp

Тъй като слушането през флаш плеъра води до рестартиране на браузъра след време ви предлагаме да си изтеглите WinAmp 5666 програма, с която да не правите тази операция често: winamp5666