Радио Севтополис - radiosevtopolis.com

Криминална хроника 15 август 2017

Е-мейл Печат

През изминалото денонощие на територията, обслужвана от ОДМВР – Стара Загора, са образувани четири бързи производства.  Разкрити са две престъпления и е регистрирано едно престъпление. Настъпили са две пътнотранспортни произшествия.

Бързи полицейски производства:

На 14.08.2017 г. в сектор "Пътна полиция", ОДМВР - Стара Загора, е образувано бързо производство за престъпление по чл.343в, ал.2 от НК срещу С. Г., на 30 г., от с. Ягода, общ.Мъглиж, затова че на 14.08.2017 г., в гр. Стара Загора, по бул."Митрополит М. Кусев", е управлявал  л.а. "Тойота Селика" без свидетелство за управление на МПС, в едногодишен срок от наложено му наказание по административен ред за същото нарушение. Водачът е задържан за срок до 24 часа в Първо РУ-Стара Загора.

На 14.08.2017 г. в сектор "Пътна полиция" при ОДМВР - Стара Загора е образувано бързо производство за  престъпление по чл.343в, ал.2 от НК срещу П. Г., на 26г., от гр. Стара Загора, затова че на 14.08.2017 г. в гр. Стара Загора, по ул."Хаджи Д.Асенов", е управлявал л.а."Ровър 200" без свидетелство за управление на МПС, в едногодишен срок от наложено му  наказание по административен ред за същото нарушение.

На 14.08.2017 г. в Първо РУ - Стара Загора е образувано бързо производство за престъпление по чл. 345 от НК срещу 17 годишен младеж от с. Хрищени, затова че на път II-66, е управлявал мотопед, който не е регистриран по надлежния ред. Водачът е задържан за срок до 24 часа в Първо РУ - Стара Загора.

На 14.08.2017 г. във Второ РУ - Стара Загора е образувано бързо производство за извършено престъпление по чл.345 от НК срещу Г. Г., на 47г., от с. Калояновец, общ. Стара Загора, затова че на същата дата в с. Калояновец е управлявал нерегистриран мотоциклет  “Балкан”.

Разкрити престъпления:

На 14.08.2017 г. в РУ - Раднево е получено съобщение за извършена кражба на три рулонни бали люцерна от по 400 кг. от нива в землището на с. Сърнево. От проведените оперативно-издирвателни мероприятия е установено, че извършители на престъплението са Д. Ч., на 44 г., Д. Т., на 28 г., С. Д.,на 23 г. и тримата са от с. Сърнево. По случая е образувано бързо производство.

В бюлетин №219/06.08.2017 г. на ОДМВР - Стара Загора е отразена кражба на мотопед от гаражна постройка, намираща се в гр. Казанлък, на ул."Георги Кондолов", за което е образувано досъдебно производство. От проведените оперативно-издирвателни мероприятия от служители при РУ - Казанлък е установен извършителят на престъплението -  Б. Й., на 41г., от гр. Казанлък. Установено е също, че лицето е извършител и на други две кражби на велосипеди от гаражни клетки в гр. Казанлък. Б. Й. е задържан в РУ - Казанлък за срок до 24 часа.

По-характерни престъпления:

На 13.08.2017 г., в 23,04 ч., в РУ - Казанлък е получено съобщение за сбиване между клиенти в заведение, намиращо се в с. Дунавци, общ. Казанлък. Изпратеният на място полицейски екип на РУ – Казанлък е установил трима мъже от село Дунавци, които са заявили, че е възникнал скандал, между тях и друга група лица от с. Шейново, общ. Казанлък, който в последствие е прераснал в сбиване. На 14.08.2017 г. са установени други две лица, участвали в сбиването – К. Д., на 39 г. от гр. Казанлък и Т. Д., на 32 г. от с. Шейново, които са задържани за срок до 24 часа в РУ - Казанлък. Образувано е досъдебно производство. Работата по случая продължава под ръководството на РП – Казанлък.

Пътнотранспортни произшествия:

На 14.08.2017 г. в гр. Стара Загора, по ул."Промишлена", се е движил мотоциклет "Априля", управляван от 40 годишен мъж от гр. Раднево. На ляв завой водачът губи контрол над управляваното МПС и пада на пътното платно. Същият е откаран в ЦСМП при УМБАЛ "Проф. д-р Ст. Киркович"- Стара Загора, където e установено, че е получил фрактура на дясно коляно и ходило. Обслужен е амбулаторно и е освободен, без опасност за живота. Водачът е за употреба на алкохол с техническо средство, което е отчело 0,00 промила. Образувано е досъдебно производство.

На 14.08.2017г. в гр. Стара Загора,  в кв."Зора", се е движил нерегистриран мотоциклет "Хондан", управляван от неправоспособен 36 годишен водач от с. Пъстрен, общ. Опан. Поради движение с несъобразена скорост водачът губи контрол над управляваното МПС и пада на пътното платно. Същият е откаран в ЦСМП при УМБАЛ "Проф. д-р Ст. Киркович"- Стара Загора, където след извършен преглед e установено, че е получил фрактура на лява подбедрица. Обслужен е амбулаторно и е освободен, без опасност за живота. Водачът е тестван за употреба на алкохол с техническо, което е отчело 2,12 промила алкохол в издишания въздух. Образувано е досъдебно производство.

 

www.jazzfestkz.eu

СЛУШАЙТЕ НИ!

Времето

US TOP 20

Музикалната класация

в ефира на Радио Севтополис

събота и неделя от 16:00
вторник от 17:00

Работа:


Времето

Банер


Слушайте ни и през web:

http://tunein.com/

за вашето мобилно устройство, като изтеглите tunein от


И от тук можете да ни слушате: