JAZZFESTKZ.EU

US TOP 20

Музикалната класация

в ефира на Радио Севтополис

събота и неделя от 16:00
вторник от 17:00

Работа:

tunein.com

Слушайте ни и през

http://tunein.com/radio/Radio-Sevtopolis-Kazanlak-s225879/

за вашето мобилно устройство, като изтеглите tunein от

Юбилейната експозиция отвори врати тази вечер в залата на Информационния център на ул.“Искра“№4. 10 съученици от казанлъшката Художествена гимназия и обичаната Ренина Лекова поканиха жителите и гостите на Казанлък да споделят емоциите от техните творби в юбилейна изложба.

Различни техники като живопис, графика, батик, дърворезба... Картини и пластики, създадени от автори от различни градове в страната – Сливен, Русе, Пловдив, Ловеч, Хисар, София, Варна и родената в село Искра, област Пловдив Ренина Делчева Лекова. Представители на един випуск художници от Града на розите, който със своя личен, 60-годишен юбилей празнува 41 години от завършването на казанлъшката гимназия: „Да ни видите колко добре се чувства човек на 60 години, колко е готин и мъдър на 60!“, похвали се известният преподавател по изобразително изкуство на Казанлък и обобщи, че публиката ще види делото на едни юбиляри от душа и сърце.

Животът на Ренина Лекова преминава в Розовата долина като преподавател по изобразително изкуство в казанлъшките училища, за да продължи да изгражда млади таланти като ръководител на Школа за изобразително изкуство към Народно читалище ”Възродена Искра - 2000”. Много от нейните възпитаници са достигнали национално и международно признание през годините. Някои от тях бяха сред публиката с букети цветя за любимия учител. Имаше и зрители и почитатели, с цветя за своя дългогодишен приятел и колега.

На добър час на юбилейната експозиция, част от празничната програма на Фестивал на розата 2017, защото заявката на неуморните творци е общите им изложби да продължат!

Пресцентър на община Казанлък

 

musicgoal.com

Radio online

Използвайте и Winamp

Тъй като слушането през флаш плеъра води до рестартиране на браузъра след време ви предлагаме да си изтеглите WinAmp 5666 програма, с която да не правите тази операция често: winamp5666