Радио Севтополис - radiosevtopolis.com

Осъдиха 89 лица, управлявали автомобили след употреба на алкохол или наркотични вещества

Е-мейл Печат

Районна прокуратура-Казанлък предаде предаде на съд 89 лица, управлявали автомобили след употреба на алкохол или наркотични вещества през 2016 г.

По актове на Районна прокуратура-Казанлък през 2016 г. са били предадени на съд и осъдени 89 лица за управление на моторно превозно средство под въздействието на алкохол или наркотични вещества.  Наложени са 14 ефективни наказания „лишаване от свобода“, 71 условни наказания и 26 наказания „глоба“. Спрямо всички правоспособни водачи е наложено и наказание “лишаване от право да управлява моторно превозно средство“ за определен срок.

През 2016 г. са били осъдени и 50 мъже за извършено престъпление по чл.343в ал.2 от Наказателния кодекс. При това деяние неправоспособни водачи управляват моторно превозно средство в едногодишния срок от наказването им по административен ред. Наложени са 12 ефективни наказания „лишаване от свобода“, 6 условни наказания, 5 наказания „пробация“ и 30 наказания „глоба“.

Почти всички извършители на горепосочените деяния са били предадени на съд по реда на бързото производство, което означава, че делата са внесени в съда в рамките на седем дни от извършване на деянието. Присъдите са влезли в сила и наказанията са били приведени в изпълнение.  През февруари 2016 г. е бил осъден 28-годишният З.И., който бил неправоспособен водач и управлявал автомобил в с. Гъбарево, общ. Павел баня, след употреба на алкохол. Под ръководството на Районна прокуратура – Казанлък е било проведено бързо досъдебно производство и за седем дни З.И е бил предаден на съд и му е определено наказани от 6 месеца „лишаване от свобода“  ефективно, както  и „глоба“ в размер на 700 лева.

 

 

www.jazzfestkz.eu

СЛУШАЙТЕ НИ!

Времето

US TOP 20

Музикалната класация

в ефира на Радио Севтополис

събота и неделя от 16:00
вторник от 17:00

Работа:


Времето

Банер


Слушайте ни и през web:

http://tunein.com/

за вашето мобилно устройство, като изтеглите tunein от


И от тук можете да ни слушате: